Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Η μεγάλη δυσκολία για τον Αρνεσεν και η μειωμένη σοβαρότητα της ΠΑΕ!!

Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης



Οπως φαίνεται, ούτε οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ ασχολούνται με τα πλέι οφ. Παίζουν χωρίς πάθος, χωρίς εγωισμό, χωρίς να νιώθουν ότι έχουν κίνητρο. Μοιραία δεν ασχολούνται ούτε οι οπαδοί του ΠΑΟΚ. Προβλέπω ότι το θέαμα της Τούμπας απόψε θα είναι θλιβερό.

Με δεδομένη την ανυπαρξία της ομάδας, το ενδιαφέρον στρέφεται στον Φρανκ Αρνεσεν. Είναι, καλώς ή κακώς, ο άνθρωπος που ενσαρκώνει την ελπίδα των παραγόντων και των οπαδών του ΠΑΟΚ για τη δημιουργία μιας μεγάλης ομάδας. Ολοι περιμένουν τις επιλογές του στο θέμα της τεχνικής ηγεσίας και αμέσως μετά στις μεταγραφές. Ολοι ελπίζουν ότι θα πετύχει να αναβαθμίσει την ομάδα και ως προς τον προπονητή και ως προς το ρόστερ.

Η αλήθεια είναι ότι θα δυσκολευτεί και στους δύο τομείς. Μπορεί να έχει γνωριμίες, μπορεί το όνομά του να απολαμβάνει σεβασμό απ' όλη την Ευρώπη, ωστόσο λογικό είναι σπουδαίοι προπονητές και ποδοσφαιριστές να μη θέλουν να μπλέξουν με το ποδόσφαιρο του Ελλαδιστάν, όταν περιμένουν προτάσεις από ομάδες μεγάλων χωρών και σοβαρών Πρωταθλημάτων.

Τα “όπλα” του Αρνεσεν κόντρα στη σκληρή πραγματικότητα είναι δύο: Η δυνατότητα του Ιβάν Σαββίδη να καλύψει τις οικονομικές απαιτήσεις προπονητών και παικτών και η ευκαιρία που θα έχουν να γίνουν πρώτοι με τον ΠΑΟΚ στην Ελλάδα και να εμφανιστούν πρώτα στο Γιουρόπα Λιγκ και ύστερα στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Δανός κινείται ήδη και για τον εντοπισμό των μεταγραφικών στόχων, με γνώμονα την ανάγκη να συγκροτηθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το ρόστερ. Θεωρώ βέβαιο ότι περισσότεροι από 10 παίκτες θα αποκτηθούν, σε όλες τις θέσεις και σε όλους τους ρόλους, πράγμα που σημαίνει ότι θα χρειαστεί να «σπάσουν» και συμβόλαια που βρίσκονται σε ισχύ. Λογικά, ο Αρνεσεν έχει απογοητευτεί από τις εμφανίσεις των παικτών του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ και έχει σχηματίσει γνώμη για κάθε έναν από αυτούς. Το συμπέρασμα που έβγαλε σίγουρα είναι ότι ελάχιστοι μπορούν να σταθούν σε έναν ΠΑΟΚ με φιλοδοξίες και απαιτήσεις και από τη στιγμή που ο Ιβάν Σαββίδης του είπε ότι ποντάρει σ’ αυτόν για να γίνει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητής, δεν έχει παρά να φροντίσει ώστε η ομάδα να αποκτήσει και αξιόλογο προπονητή και αξιόλογους παίκτες.

Αυτό που με παραξενεύει είναι η... περίεργη στροφή στην ενημέρωση εκ μέρους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Ενώ είχε λεχθεί ότι ο Αρνεσεν θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση και ενώ χθες επανήλθε στη Θεσσαλονίκη, τώρα η ΠΑΕ λέει ότι η συμφωνία του με τον ΠΑΟΚ θα αρχίσει να “τρέχει” επίσημα από τις 15 Ιουνίου! Κι αυτό γιατί ο Αρνεσεν θα ξαναφύγει μεθαύριο και θα πάει πάλι στη Δανία για να τελειώσει, λέει, το συμβόλαιό του ως τηλεοπτικός αναλυτής των αγώνων της Εθνικής ομάδας!

Προφανώς εκεί στο γραφείο Τύπου ένα – ένα τα μαθαίνουν κι αυτοί. Σίγουρα δεν ευθύνονται οι ίδιοι, ωστόσο δεν μπορεί να ενημερώνει αρχικά ο ΠΑΟΚ ότι θα εγκατασταθεί γρήγορα στη Θεσσαλονίκη ο Αρνεσεν, διότι τα χρονικά περιθώρια πιέζουν και εκ των υστέρων να μας πληροφορεί ότι θα λείψει άλλες 10 μέρες για να κάνει τον αναλυτή αγώνων της Δανίας. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν είπαν μια εξ αρχής ότι ο άνθρωπος θα προσληφθεί στις 15 Ιουνίου. Ντράπηκαν; Γι' αυτό λέμε: Χρειάζεται να γίνουν πολλά για να σοβαρευτεί η ΠΑΕ ΠΑΟΚ...

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: