Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Όλο και πιο Παναθηναϊκός!!

Ακμαίος συνεχίζει στο πρωτάθλημα! Με τον Καλτσά να σκοράρει δις -και παρά το ροντέο του δεύτερου ημιχρόνου- ο Παναθηναϊκός πήρε ακόμα ένα διπλό, 3-2 τον Πλατανιά. Τραυματισμοί για Τελάντερ-Μπουμάλ.

Μέταλλο και χαρακτήρα νικητή «χτίζει» επί Στραματσόνι ο Παναθηναϊκός!

Οι αποτελεσματικοί πράσινοι πέρασαν από τα Περιβόλια, 3-2 τον Πλατανιά, και πετυχαίνοντας το τρίτο σερί διπλό τους στο πρωτάθλημα, παραμονεύουν πίσω από την ΑΕΚ.

Ο MVP Καλτσάς «χτύπησε» εις διπλούν (στο τέλος του πρώτου μέρους και στις αρχές του δεύτερου), ο Κλωναρίδης έβαλε εξίσου το λιθαράκι του και το τριφύλλι έφυγε με τους τρεις βαθμούς από τα Χανιά παρά την μεγάλη προσπάθεια των γηπεδούχων που μείωσαν δύο φορές με τους Ράμο και Γουνδουλάκη.

Πύρρειος η νίκη για τον Παναθηναϊκό που «έχασε» με τραυματισμούς τους Τελάντερ-Μπουμάλ για τρεις εβδομάδες κι ένα μήνα αντίστοιχα. Η αποχώρηση του Δανού «ανάγκασε» τον Εσιέν να παίξει ως στόπερ (ελλείψει άλλων επιλογών), κάτι που... αναμενόμενα ευνόησε τους Κρητικούς (και με την είσοδο Μιλούνοβιτς) να πετύχουν τα τέρματά τους.

inner

Το ματς

Αγγλικό κι όχι ελληνικό ματς θύμισε η εκκίνηση του αγώνα στα Χανιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω και τον Πλατανιά να πατά καλύτερα (έχοντας και τις πρώτες τελικές). Και θα μπορούσαν να συμβούν τα πάντα. Είτε το 0-1, όταν ο Κλωναρίδης πήρε κάθετη από τον Πέτριτς, αλλά σημάδεψε από πλάγια θέση δοκάρι (κι ενώ είχε περάσει και τον Σωτηρίου), είτε το 1-0 όταν ο Μενδρινός πήγε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά η μπάλα σταμάτησε εξίσου στο δοκάρι. Κι όλα αυτά σε διάστημα δύο λεπτών! Οι Χανιώτες παρέμεναν «αφεντικό» του αγώνα, με τη διάταξη του τριφυλλιού να του δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία της μπάλας.

inner

Είναι ενδεικτικό πως η μεταφορά του Αμπέντ στο αριστερό άκρο δεν βγήκε καθόλου, αφού η απουσία του απ’ τον άξονα ήταν εμφανής. Τα μπακ του Παναθηναϊκού δεν ανέβαιναν, ο Πέτριτς ήταν «μπλεγμένος» σε ρόλο δεκαριού, ο Καλτσάς «μπλοκαρισμένος» και ο Κλωναρίδης πάλευε κυρίως για ρήγματα. Τα λεπτά περνούσαν και μέχρι το 30’ η εικόνα του «μπερδεμένου» τριφυλλιού δεν ήταν καλή –τουλάχιστον επιθετικά. Σιγά-σιγά, όμως, άρχισε να κερδίζει κάποια μέτρα, δίχως βέβαια να βγαίνουν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Κι εκεί που φαινόταν πως τίποτα δεν θα άλλαζε στο πρώτο μέρος, ήρθε το ανέλπιστο δώρο για τους πράσινους! Γνιάτιτς και Μπανανά μπερδεύτηκαν με τον πρώτο να κάνει λάθος πάσα, ο Σωτηρίου «έφαγε» προσποίηση απ’ τον Καλτσά κι ο τελευταίος στις καθυστερήσεις έγραψε το 0-1 σε κενή εστία.

inner

Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, ξεκίνησε το δεύτερο. Και με τον ίδιο «πρωταγωνιστή»! Ο Καλτσάς, λοιπόν, στο 53’ έδειξε να «σφραγίζει» τη νίκη για τον Παναθηναϊκό όταν επωφελήθηκε την κακή έξοδο του γκολκίπερ του Πλατανιά και με κεφαλιά (από ωραία σέντρα του Μέστο) έκανε το 0-2 και μετατράπηκε σε άνθρωπο του αγώνα. Οι πράσινοι πλέον είχαν διώξει από πάνω τους το άγχος και έδειχναν να πηγαίνουν… καρφί για το τρίποντο. Η αναγκαστική αποχώρηση Τελάντερ –λόγω τραυματισμού- έφερε τον Εσιέν στο κέντρο της άμυνας και αυτή η κίνηση… έδωσε θάρρος στον Πλατανιά (που ανέβηκε πολύ με την είσοδο Μιλούνοβιτς). Τόσο πολύ που στο 63’ οι παίκτες του «χόρεψαν» την πράσινη άμυνα και ο Γουνδουλάκης από κοντά μείωσε σε 1-2.

inner

Απ’ το πουθενά το ματς είχε γίνει «ροντέο», με τους Χανιώτες να ξαναμπαίνουν στο «κόλπο». Προσωρινά όμως ο Κλωναρίδης τους… έσβησε τις όποιες ελπίδες τους είχαν δημιουργηθεί. Σε υποδειγματικό αιφνιδιασμό, ο Μπουμάλ έδωσε ωραία στον Έλληνα άσο κι αυτός αφότου κινήθηκε άψογα στην περιοχή του Πλατανιά, εκτέλεσε εξίσου όμορφα, κάνοντας στο 69’ το 1-3 και δείχνοντας να «κλειδώνει» τους τρεις βαθμούς. Και λέμε δείχνοντας διότι τέσσερα λεπτά μετά ο Πλατανιάς… πλησίασε ξανά, με την κοντινή κεφαλιά του Ράμος (σε νέα φάση που φάνηκε πόσο επηρέασε η αποχώρηση Τελάντερ) να φέρνει το 2-3! Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά τον Παναθηναϊκό, επιχείρησαν το «σοκ», αλλά όποτε χρειάστηκε, ο Στιλ και η πράσινη άμυνα ήταν σε ετοιμότητα, μην επιτρέποντας καν υποψία να χαθούν βαθμοί. Και αν ο Λουντ στο νήμα δεν είχε σημαδέψει απελπιστικά άουτ σε τετ-α-τετ που βρέθηκε, το τριφύλλι θα 'χε πετύχει και «ντόρτια»... *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: