Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο άνθρωπος που… έμοιαζε στον Ντέταρι!!!


Ο άνθρωπος που… έμοιαζε στον Ντέταρι!

Ο Χριστόφορος Ευαγγελάτος γράφει πως ο Κώστας Φορτούνης θύμισε σε πολλά χθες τον πολύ μεγάλο Λάγιος Ντέταρι, που λατρεύτηκε όσο λίγοι στον Πειραιά.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Οι νεότεροι το πολύ πολύ να τον έχουν δει σε στιγμιότυπα στο YouTube. Οι παλιότεροι όμως...Οι παλιότεροι είναι άλλη ιστορία, άλλη γενιά και μάλιστα “ευλογημένη” από αυτή την άποψη.

Η γενιά λοιπόν των σημερινών 40άρηδων είχε την τύχη να δει τον Λάγιος Ντέταρι από κοντά και να θαυμάσει το πρώτο “βιολί” των Μαγυάρων σε μια περίοδο που ο μίστερ 10 ήταν ο κορυφαίος μέσος στην Ευρώπη.

Όσοι λοιπόν είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον τεράστιο Ντέταρι σίγουρα βλέποντας το χθεσινό σόου του Φορτούνη στα Γιάννινα θα έφεραν στο μυαλό τους τον παικταρά που έπιασε λιμάνι με μεταγραφή από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης.

Γιατί η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας μέσος θύμισε σε πολλά χθες τον πολύ μεγάλο Λάγιος Ντέταρι, που λατρεύτηκε όσο λίγοι στον Πειραιά. Μπορεί να μην έχει στην πλάτη το νούμερο 10, αλλά ο διασκελισμός του Φορτούνη, η “κοψιά” και το στυλ του παραπέμπουν στον παλιό μεγάλο άσο των πρωταθλητών.

Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο φοράει τη φανέλα του ο Φορτούνης “δείχνει” Λάγιος Ντέταρι. Κανείς εκ των δύο δεν έχει τη φανέλα μέσα απ' το σορτσάκι. Υπάρχει μάλιστα χαρακτηριστική ομαδική φωτογραφία του Ολυμπιακού επί εποχής του Ούγγρου, που όλοι οι “ερυθρόλευκοι” έχουν τη φανέλα μέσα απ' το σορτς εκτός από τον Λάγιος.

Η εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, με το οποίο προηγήθηκε ο Ολυμπιακός χθες στους “Ζωσιμάδες” είχε τη...σφραγίδα Ντέταρι. Κέρδιζαν οι Πειραιώτες φάουλ σε καλή θέση και όλοι ήταν έτοιμοι να φωνάξουν γκολ με τη μπάλα να φεύγει “συστημένη” από τα πόδια του Ούγγρου. Ετσι “πήγε” και χθες, συστημένη, στη γωνία του Περιστερίδη.

Ακόμα και η εκτέλεση του πέναλτι θύμιζε τον τρόπο με τον οποίο εκτελούσε ο Ντέταρι, ενώ σε ότι αφορά την εκπληκτική πάσα για το γκολ του Ντουρμάζ ήταν αντάξια ενός μεγάλου δεκαριού. Πόσες και πόσες φορές δεν έκανε μάγκες τους συμπαίκτες του ο Ντέταρι.

Πόσες και...πόσες. Ακόμα και η (λανθασμένη) ενέργεια του Φορτούνη στο φινάλε του ματς που ο Έλληνας μέσος προτίμησε να τελειώσει τη φάση μ' ένα κακό σουτ, αντί να πασάρει, έφερνε στο νου των παλιότερων ανάλογες αντιδράσεις του μεγάλου Ούγγρου.

Του μεγάλου παίκτη που έχει στο μυαλό του το...κάτι παραπάνω για να βάλει την έξτρα πινελιά που θα ξεσηκώσει την εξέδρα. Ο Ντέταρι ήταν ένας επιτελικός μέσος που έβρισκε με χαρακτηριστική άνεση τ' αντίπαλα δίχτυα και αν μη τι άλλο τα 15 γκολ που έχει πετύχει στο φετινό πρωτάθλημα ο Φορτούνης (είναι πρώτος σκόρερ) είναι ένα ακόμα κοινό στοιχείο.

Η αλήθεια είναι πως ο Έλληνας μέσος έχει δρόμο μπροστά του για να φτάσει στα επίπεδα του Λάγιος. Έχει δρόμο αλλά είναι στο σωστό...δρόμο για να πετύχει. Σε αρκετά χρόνια από σήμερα πολλοί είναι αυτοί που θα λένε για τον Φορτούνη. "Ο άνθρωπος που έμοιαζε στον Ντέταρι"!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: