Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Όταν πιέστηκε... κλάταρε!!


Όταν πιέστηκε... κλάταρε

Ηταν ξεκάθαρο πως όταν ο Φινμπόγκασον πιέστηκε δεν μπόρεσε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η αλήθεια είναι πως ο Άλφρεντ Φινμπόγκασον έσπασε τα “κοντέρ” στο ολλανδικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Χέρενφεϊν. Ο Ολυμπιακός είχε προσπαθήσει να πάρει τον Ισλανδό στράικερ το καλοκαίρι του 2014, αλλά οι απαιτήσεις της ολλανδικής ομάδας (περίπου 9 εκ. ευρώ) είχαν κριθεί υπερβολικές από τη διοίκηση των Πειραιωτών.

Αντιθέτως, η Σοσιεδάδ έδωσε περισσότερα από 8 εκ. ευρώ για ν' αποκτήσει τον παίκτη και τα κατάφερε. Λίγους μήνες μετά “έκλαιγε” τα λεφτά της. Αυτά με αφορμή την αποχώρηση του Ισλανδού από τον Ολυμπιακό για την Άουγκσμπουργκ, η οποία “απαλύνει” τον οικονομικό πόνο των Βάσκων, δίνοντας 5 εκ. ευρώ για την απόκτηση των δικαιωμάτων του.

Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα για τον Φινμπόγκασον, ενάμιση χρόνο μετά τη μεταγραφή του στη Σοσιεδάδ. Όταν ο Ισλανδός “βομβάρδιζε” τ' αντίπαλα δίχτυα φορούσε τη φανέλα της Χίρενφεϊν. Πίεση; Ποια πίεση. Άγνωστη λέξη για όποιον παίκτη φορά τη συγκεκριμένη φανέλα χωρίς αυτό να θεωρείται κατακριτέο. Όταν ο Φινμπόγκασον πήγε στην Ισπανία για τη Σοσιεδάδ (ομάδα που δεν είναι και στο πάνω “ράφι”) εμφανίστηκε το “πρέπει”. Ένα “πρέπει” που δεν μπόρεσε να...σηκώσει και να “διαχειριστεί” ο διεθνής φορ.

Ήταν πλέον ο παίκτης που είχε κοστίσει σχεδόν 9 εκ. ευρώ και όλοι στη Σοσιεδάδ περίμεναν απ' αυτόν να σκοράρει αν όχι με τη συχνότητα που το έκανε στην Ολλανδία, τουλάχιστον σε ικανοποιητικούς ρυθμούς. Είναι ξεκάθαρο πως η διαχείριση της πίεσης είναι πολύ καθοριστική παράμετρος για το αν ένας παίκτης δύναται να κάνει το “μπαμ” στην καριέρα του. Στην περίπτωση του Φινμπόγκασον αυτή η πίεση λειτούργησε (τουλάχιστον μέχρι στιγμής αρνητικά) καθώς και στον Ολυμπιακό δεν μπόρεσε να δείξει κάτι το ιδιαίτερο.

Ο Ισλανδός θεώρησε πως θα μπορούσε ν' αναγεννήσει την καριέρα του στους πρωταθλητές Ελλάδος αλλά πέραν ενός γκολ εναντίον της Άρσεναλ στο Λονδίνο δεν μπόρεσε να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό. Ενδεχομένως η Άουγκσμπουργκ να είναι η ομάδα που “χρειάζεται” η καριέρα του διεθνούς στράικερ για να πάρει και πάλι τα πάνω της.

Ομάδα χωρίς πίεση, χωρίς άγχος και κυρίως πρωτάθλημα στο οποίο μπαίνει εύκολα το γκολ, όπως συνέβαινε στην Ολλανδία. 'Ηταν ξεκάθαρο πως όταν ο Ισλανδός πιέστηκε δεν μπόρεσε ν' ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Κι όπως λέει κι ο λαός, “κλάταρε”. Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι πως δεν πρέπει να δει κάποιος μ' έκπληξη το ενδεχόμενο επιτυχίας του Φινμπόγκασον στην ομάδα της Βαυαρίας. Δεν είναι όλοι οι παίκτες για όλες τις ομάδες και ο Ισλανδός δεν ήταν για Σοσιεδάδ και Ολυμπιακό. Ήταν για τη Χίρενφεϊν και ίσως να είναι και για την Άουγκσμπουργκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: