Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Σφυρίζει το «τρένο» της ΑΕΚ!!

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είπε ότι κάποιοι διαιτητές θα σφυρίζουν προσεχώς στα τρένα, αλλά τρένο -προς το παρόν- είναι η ίδια η ΑΕΚ! Η «Ένωση» καθάρισε 3-0 (και) τη Βέροια και έφτασε τις 8 σερί νίκες.

Σφυρίζει το «τρένο» της ΑΕΚ!Σε αναμφισβήτητη… Miss January του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αναδείχθηκε η ΑΕΚ!

Συνεχίζοντας το τρελό σερί απ’ το ξεκίνημα του χρόνου, η «Ένωση» καθάρισε και τη Βέροια (3-0) και έφτασε τις 8 συνεχόμενες νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Χωρίς να εντυπωσιάσουν, οι «κιτρινόμαυροι» επιστράτευσαν εκ νέου την αποτελεσματικότητα που τους χαρακτηρίζει στην εποχή Πογιέτ και έφτασαν σε μια -δυσκολότερη απ’ όσο δείχνει το σκορ- επικράτηση.

Ασταμάτητος ο Βάργκας, ξεμπλόκαρε την ομάδα όταν είχε κολλήσει και μαζί με τον Αραβίδη (που έφτασε επίσης τα επτά γκολ) κλείδωσαν το τρίποντο. Στα θετικά για την ΑΕΚ και η επιστροφή του Μάνταλου στο σκοράρισμα, με τον αρχηγό να δίνει διαστάσεις στη νίκη, που αυξάνει τη διαφορά της «Ένωσης» στη δεύτερη θέση.

Πώς έπαιξε

Μια μικρή έκπληξη επεφύλαξε ο Γκουστάβο Πογιέτ στην ενδεκάδα της ΑΕΚ. Παρά την κακή εμφάνιση του Άρθο με τον ΠΑΟΚ (και την καλή συνεργασία των Κολοβέτσιου-Λαμπρόπουλου στο ματς με τον Ηρακλή), ο τεχνικός της «Ένωσης» επανέφερε τον Ισπανό στο αρχικό σχήμα. Κατά τ’ άλλα, οι επιλογές του ήταν οι αναμενόμενες και το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Μεσημεράκι, ήλιος, χαλάρωση (από τις συνεχείς νίκες). Όλα ήταν ιδανικά για… σιέστα στο ΟΑΚΑ. Και η αλήθεια είναι ότι η Βέροια πήγε να πιάσει «στον ύπνο» την ΑΕΚ. Μπαίνοντας δυνατά στο παιχνίδι, η ομάδα της Ημαθίας έδειξε στην «Ένωση» ότι θα είναι δυσκολότερος αντίπαλος απ’ όσο υπολόγιζε. Και πριν συμπληρωθεί πεντάλεπτο την ταρακούνησε για καλά. Ευτυχώς όμως για την ομάδα του Πογιέτ, ο Ανέστης (έστω κι αν χρειάστηκε να συνεργαστεί με το δοκάρι του) αποδείχθηκε ξανά σωτήρας στο φαρμακερό σουτ του Μαγέφσκι.

Όχι βέβαια ότι αυτό ξύπνησε τους «κιτρινόμαυρους». Γιατί αδυνατούσαν να κυκλοφορήσουν σωστά την μπάλα. Τα έβρισκαν σκούρα από την καλοστημένη άμυνα του Ελευθερόπουλου. Και την ώρα που η Βέροια έμοιαζε επικίνδυνη στην αντεπίθεση, οι ίδιοι απειλούσαν μονάχα με προσπάθειες (κεφαλιά και βολέ) του Γιόχανσον. Πέρα από ρέντα όμως, η ΑΕΚ του 2016 έχει και ατομικές εμπνεύσεις. Και μια τέτοια του Ντίντακ (συστημένη συρτή σέντρα) επέτρεψε στον Βάργκας να συνεχίσει το… βιολί του και να δώσει τη λύση.

inner

Αυτό ήταν. Οι παίκτες του Πογιέτ απελευθερώθηκαν. Και έφεραν ξανά το παιχνίδι στα μέτρα τους. Με την επιστροφή, δε, από τα αποδυτήρια, απλοποίησαν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Όταν μια ακόμα ασίστ του Γιόχανσον (κεφαλιά-πάσα από εκτέλεση κόρνερ) μετατράπηκε στο 7ο γκολ του Αραβίδη και τελείωσε πρόωρα το ματς. Αν και η Βέροια αρνήθηκε να συμβιβαστεί με αυτή την ιδέα. Έψαξε με τον ίδιο ζήλο το γκολ. Και πλησίασε δυο φορές στο να αγχώσει την ΑΕΚ (με κοντινή κεφαλιά του Κόλα και σουτ του Ναζλίδη που κόπηκε «στο τσακ»).

Από τη στιγμή όμως που αυτό δεν έγινε, οι «κιτρινόμαυροι» διαχειρίστηκαν άψογα το προβάδισμα. Ο Πογιέτ έδωσε χρόνο στους Τζεμπούρ-Πλατέλλα-Μπουονανότε. Κι η ΑΕΚ -όχι μόνο δεν χαλάρωσε- αλλά έδωσε και περισσότερο στιλ στη νίκη της. Μπορεί λοιπόν ο Μπουονανότε να μην αξιοποίησε το πέναλτι που κέρδισε ο Τζεμπούρ (και κόστισε και την αποβολή του Μαλόν), αλλά ο Μάνταλος βρέθηκε εκεί που έπρεπε. Για να σπάσει την κακοδαιμονία και με το πρώτο φετινό του τέρμα, να ξεχειλώσει τον συντελεστή του νικηφόρου σερί στο επιβλητικό 18-2. Αυτό που θα μπορούσε βέβαια να μειωθεί στις καθυστερήσεις, αν το δοκάρι δεν αρνείτο ξανά το γκολ στον Μαγέφσκι.

inner



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Άρθο, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας (79' Μπουονανότε), Μπαρμπόσα (66’ Πλατέλλας), Αραβίδης (57’ Τζεμπούρ)

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Σοϊλέδης, Κολοβέτσιος, Τζανετόπουλος

ΒΕΡΟΙΑ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Καντιμοίρης, Μαλόν, Μαραγκός, Πούγγουρας, Γιαννούλης, Άρτσε, Σιόντης (74' Καϊκούτ), Νέτο (57’ Γεωργιάδης), Κόλα, Μαγέφσκι, Ναζλίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βασιλειάδης, Μεληκιώτης, Όστοϊτς, Μπράβο, Ετζεγκέλε

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
ΒΟΗΘΟΙ: Κουντουρέλης (Αθηνών), Χούσκογλου (Θράκης)

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: