Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Επιμένει... ευρωπαϊκά ο Αστέρας!!

Ο Αστέρας επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού με γκολ των Μπερτόλιο, Μάσα, και ήρωα τον Μπαντή και έπιασε τον Πανιώνιο στην πέμπτη θέση. Διαμαρτύρονται -δικαίως- οι φιλοξενούμενοι για το δεύτερο τέρμα.

Επιμένει... ευρωπαϊκά ο ΑστέραςΟ Αστέρας χωρίς να παίξει σπουδαίο ποδόσφαιρο, επικράτησε 2-0 του Λεβαδειακού χάρις στα τέρματα των Μπερτόλιο-Μάσα και έπιασε στην πέμπτη θέση τον Πανιώνιο στους 31 βαθμούς, θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Ήρωας για τους Αρκάδες ο Μπαντής που κατέβασε τα ρολά, «δώρο» του διαιτητή Καραντώνη το 2-0, αφού δεν υπήρχε φάουλ στον Γιάννου έξω από την περιοχή, με τον Μάσα δευτερόλεπτα αργότερα να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με ωραία εκτέλεση.

Το ματς

Με τον Δημήτρη Τερεζόπουλο σε χρέη πρώτου προπονητή, ο Αστέρας Τρίπολης θέλησε να πάρει εξ αρχής τα ηνία του αγώνα. Πράγμα που έγινε, με τον Λεβαδειακό του Άκη Μάντζιου να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο και να προσπαθεί να κτυπήσει στις αντεπιθέσεις με την ταχύτητα των Μπεν-Γιακουμάκη-Ατζαγκούν, με τον τελευταίο να κάνει το ντεμπούτο του με τα «πράσινα», όπως και ο Μαχαμάτ.

inner

Οι γηπεδούχοι είχαν δύο ευκαιρίες στο πρώτο πεντάλεπτο, αρχικά στο 4’ με το σουτ του Στανισάβλιεβιτς να διώχνει σε κόρνερ ο Τσιντώτας και δευτερόλεπτα αργότερα από την εκτέλεσή του, ο Ζησόπουλος όντας αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή, έκανε το βολ πλανέ το οποίο πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο, στο 11’ ο Λεβαδειακός είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο μέρος για να ανοίξει το σκορ, αλλά το καλοκτυπημένο φάουλ του Μπεν, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Αστέρας συνέχισε να ψάχνει το γκολ, έχοντας κινητήριο μοχλό τον Στανισάβλιεβιτς, με τον Σέρβο εξτρέμ να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά αλλά η κεφαλιά που έπιασε ο Ζησόπουλος να φεύγει λίγο άουτ. Λίγα λεπτά μετά, το σουτ του Μπερτόλιο έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Τσιντώτα. Παρότι το ματς στο πρώτο εικοσάλεπτο είχε πολύ καλό ρυθμό, στη συνέχεια και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου δεν υπήρξε κάτι το αξιοσημείωτο. Παρά μόνο στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν το γυριστό σουτ του Γιάννου από καλή θέση μέσα από την περιοχή, έδιωξε δύσκολα ο Τσιντώτας.

inner

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως το πρώτο, δηλαδή με ευκαιρίες. Ο Αστέρας απείλησε με τους Μπερτόλιο και Γιάννου μέσα από την περιοχή στο 53’ και το 56’, αντίστοιχα, αλλά ο Λεβαδειακός ήταν αυτός που έφτασε μια ανάσα από το γκολ. Σε γύρισμα του Μάντζιου από τα αριστερά, Γιακουμάκης και Ζησόπουλος δεν κατάφεραν να βρουν τη μπάλα και αυτή έφθασε στον αμαρκάριστο Μπεν, το σουτ του οποίου απομάκρυνε δύσκολα ο Μπαντής. Στο 61’, οι γηπεδούχοι έφθασαν στο γκολ με έναν ,ομολογουμένως, περίεργο τρόπο. Ο Παντελιάδης έκανε ένα από τα γνωστά δυνατά του πλάγια και ο Μπερτόλιο πετάχτηκε μέσα στην περιοχή και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα.

inner

Όντας πίσω στο σκορ, ο Λεβαδειακός έπρεπε να επιτεθεί και το έκανε αλλά υπολόγιζε χωρίς τον Μπαντή. Και αυτό διότι ο τερματοφύλακας του Αστέρα πραγματοποίησε δύο μεγάλες ευκαιρίες, αρχικά στο διαγώνιο σουτ του Ατζαγκούν μέσα από την περιοχή στο 65’ και τρία λεπτά μετά είπε εκ νέου «όχι» στον Μάτζιο από θέση τετ-α-τετ.

Αφού γλύτωσε ο Αστέρας την ισοφάριση, στο 81 λεπτό «κλείδωσε» το τρίποντο. Ο διαιτητής Καραντώνης έδωσε λανθασμένα φάουλ έξω από την περιοχή υπέρ των γηπεδούχων, με το ριπλέι να δείχνει πως ο Γιάννου έπεσε μόνος του. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάσα που με πολύ ωραίο τρόπο πέρασε τη μπάλα πάνω από το τοίχος και την έστειλε στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 2-0, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα. Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, αποβλήθηκε δικαίως με δεύτερη κίτρινη και συνεπώς κόκκινη κάρτα ο Μαχαίρας.

inner

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Τερεζόπουλος): Μπαντής, Κιτοκό, Σανκαρέ, Ζησόπουλος, Παντελιάδης, Κουρμπέλης (83’ Μούκαμ), Χαμντανί, Στανισάβλιεβιτς (64’ Δημούτσος), Μάσα, Μπερτόλιο (74’ Ντουντού), Γιάννου.

Στον πάγκο: Θεοδωρόπουλος, Αλόκο, Τριανταφυλλόπουλος, Νίκο Φερνάντες.

Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Τσιντώτας, Γιακουμάκης (62’ Μερεμπασβίλι), Μεντί, Στάθης, Τριποτσέρης, Τσουρίκοφ, Μαχαμάτ, Μαχαίρας, Ατζαγκούν, Μπεν, Μάντζιος (79’ Μίνγκας).

Στον πάγκο: Βερέμκο, Ουόν, Μουλόπουλος, Μάγκας, Γιάχιτς.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: