Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Νιέτο… σκέτο!!


Νιέτο… σκέτο!

Με δύο γκολ του Ντάνι Νιέτο, που έφτασε τα έξι, η SKODA Ξάνθη επικράτησε 2-0 του Ηρακλή στα Πηγάδια και… ξεμπέρδεψε με την υπόθεση παραμονής. Πρώτη νίκη από τις 22 Νοεμβρίου για τους Ακρίτες!

Λόγους και μάλιστα… δύο, ώστε να συνεχίσουν άπαντες στην Ξάνθη να τον θεωρούν την πιο σημαντική καλοκαιρινή μεταγραφή, έδωσε ο Ντάνι Νιέτο.

Ο 24χρονος Ισπανός σκόραρε δύο φορές απέναντι στον Ηρακλή, στην αναμέτρηση για την 20ή αγωνιστική της Super League και έχοντας… άξιους συμπαραστάτες τούς εξαιρετικούς Λουσέρο και Ορφανίδη, που έκαναν ό,τι ήθελαν στα Πηγάδια, έδωσε… τρίποντο (2-0) μετά από οκτώ αγωνιστικές στους Ακρίτες, που… καθάρισαν με την υπόθεση παραμονής.

Πολύ κακός και πάλι ο «Γηραιός», έδειξε πως χρειάζεται άμεσα σημαντική ενίσχυση.

Στα Περιβόλια, να πούμε, έδωσε το «παρών» ο Ξανθιώτης πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Γκιρτζίκης.

inner

Πώς έπαιξαν

4-2-3-1 επέλεξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου. Ο Τσενάμο έκατσε κάτω από τα γκολπόστ, ενώ τετράδα στην άμυνα -από δεξιά προς τα αριστερά- ήταν οι Μπέρτος, Λισγάρας, Καρυπίδης και Μπαξεβανίδης. Στα χαφ αγωνίστηκαν οι Βασιλακάκης και Λουσέρο, δεξιά ήταν ο Σολτάνι, αριστερά ο Νιέτο και ο Ορφανίδης πίσω από τον μοναδικό προωθημένο, Καπετάνο.

inner

4-2-3-1 και για τον Νίκο Παπαδόπουλο, που άφησε στον πάγκο τον -τραγικό στο μεσοβδόμαδο ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ- Χουάντερσον, με τον Περνίς να παίρνει φανέλα βασικού και να κάθεται στο τέρμα του «Γηραιού». Δεξί μπακ ήταν ο Μπουκουβάλας, αριστερό ο Σαραμαντάς και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπαρτολίνι, Πορτουλίδης. Στα χαφ έπαιξαν οι Ιντζόγλου, Καρασαλίδης, δεξιά ο Πασάς, αριστερά ο Μπουλούτ, ενώ ο Τσιλιανίδης ήταν λίγο πιο πίσω από τον Βέλλιο.

Το ματς


Η εικόνα του Νίκου Παπαδόπουλου να σταυροκοπιέται στο τρίτο γκολ της ΑΕΚ μεσοβδόμαδα, βλέποντας τον Χουάντερσον να το δέχεται… όπως το δέχτηκε, θα μπορούσε να επαναληφθεί… καρμπόν και στα Πηγάδια. Ο Έλληνας τεχνικός αποφάσισε να αφήσει στον πάγκο τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ και να δώσει φανέλα βασικού στον Περνίς, με τον Σλοβάκο, όμως, να αναγκάζει και αυτός τον 44χρονο κόουτς να επικαλεστεί τα… Θεία. Στην πρώτη, ουσιαστικά, φάση του αγώνα, μόλις στο 3’, ο Νιέτο μπήκε από τα αριστερά στη μεγάλη περιοχή του «Γηραιού», έκανε το σουτ, με την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του 31χρονου τερματοφύλακα, για το πιο γρήγορο φετινό γκολ των Ακριτών!

inner

inner

Ο «Γηραιός», όπως σχεδόν σε κάθε παιχνίδι του φέτος, δυσκολευόταν να φτάσει σε τελική προσπάθεια, οι γηπεδούχοι έκλειναν όλους τους χώρους, μπροστά, με Λουσέρο, Ορφανίδη και Σολτάνι, ήταν… φωτιά και μάλιστα, στο 34’ θα μπορούσαν να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, αν ο Περνίς δεν… εξιλεωνόταν, κάπως, βγάζοντας εντυπωσιακά κεφαλιά του Λισγάρα στο πίσω δοκάρι, από τα δύο μέτρα!

inner

inner

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ηρακλής βγήκε με το… μαχαίρι στα δόντια στον αγωνιστικό χώρο. Πίεσε ψηλά, είχε τον… κεραυνό του Βέλλιου στο 47’, που έβγαλε με δυσκολία ο Τσέναμο, δύο λεπτά αργότερα, ωστόσο, ο Νιέτο πήρε την απίθανη πάσα του Ορφανίδη, αλλά νικήθηκε από τον Σλοβάκο τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων, σε φάση ολόιδια με εκείνη του γκολ.

inner

Ένα σουτ του νεοεισελθόντα Κυριακίδη «έγλειψε» το αριστερό δοκάρι του Τσέναμο στο 61’, τη στιγμή, όμως, που η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου συνέχιζε να ανεβάζει… στροφές, «χτύπησε» και πάλι ο Νιέτο! Ο Ισπανός πήρε στο 63’ νέα, φανταστική πάσα από τον Ορφανίδη, για κάποιον, ανεξήγητο λόγο Καρασαλίδης και Μπαρτολίνι… κοιμήθηκαν και δεν τον έκλεισαν (κάνοντας έξαλλο τον προπονητή τους) και ο πρώην επιθετικός της Εϊμπάρ και της Μπαρτσελόνα Β πέτυχε με ωραίο πλασέ το δεύτερο προσωπικό του γκολ.

inner

Πολύ γρήγορα, στο 65’, οι Θεσσαλονικείς θα μπορούσαν να ξαναμπούν στο ματς, αλλά ο Φλίσκας, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, απομάκρυνε πάνω στη γραμμή το πλασέ του Μπουλούτ, οι Ακρίτες «απάντησαν» γρήγορα (67’) με σουτ του Καπετάνου, που μπλόκαρε ο Περνίς, αλλά από εκεί και πέρα δεν είχαμε κάτι άλλο στο ματς, με την Ξάνθη να κρατάει το 2-0 και να παίρνει την πρώτη της νίκη από τις 22 Νοεμβρίου.

inner

Με αυτό το… τρίποντο, η ακριτική ομάδα έφτασε τους 22 βαθμούς στην 11η θέση της βαθμολογίας, ενώ ο Ηρακλής παρέμεινε 9ος με 23.

inner

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων


SKODA Ξάνθη (Ράζβαν Λουτσέσκου): Τσέναμο, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (64’ Φλίσκας), Νιέτο (76’ Ντιμιτρόφ), Ορφανίδης (85’ Παπαστεριανός), Καπετάνος, Λισγάρας, Καρυπίδης

Ηρακλής (Νίκος Παπαδόπουλος): Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Καρασαλίδης, Τσιλιανίδης (82’ Ζαμπάζης), Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Πασάς (55’ Κυριακίδης), Μπαρτολίνι, Βέλλιος, Μπουλούτ (82’ Λουκίνας)

Διαιτητής: Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
Γήπεδο: Πηγάδια *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: