Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Η Τρόικα η μακρύτερη! (ΒΙΝΤΕΟ)

Με τρία γκολ στέλνει τα δανεικά στη Γερμανία ο Ολυμπιακός. Με σκόρερ Χολέμπας, Τζιμπούρ, Μοντέστο, νίκησε 3-1 την Ντόρτμουντ και έμεινε ζωντανός στο Champions League.
Η Τρόικα η μακρύτερη! (ΒΙΝΤΕΟ)
Με ένα καλό επιθετικά παιχνίδι στο πρώτο μέρος, όπου πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ, κι ένα έξυπνο τακτικά στο δεύτερο ο Ολυμπιακός έφτασε δίκαια στην πρώτη του νίκη στο φετινό Champions League με 3-1 κόντρα στην Ντόρτμουντ, με σκόρερ τους Χολέμπας, Τζιμπούρ και Μοντέστο.
Το γκολ του Χολέμπας στο 8` ισοφαρίστηκε από τον Λεβαντόφσκι στο 20`, όμως οι Μιραλάς και Τζιμπούρ πήραν στην πλάτη τους επιθετικά τον Ολυμπιακό και ο Αλγερινός στο 40` με ένα πολύ ωραίο γκολ έκανε το 2-1. Στο δεύτερο μέρος οι πρωταθλητές άφησαν χώρο στους Γερμανούς, αλλά ουσιαστικά κινδύνεψαν μόνο μια φορά και στο 78` ο Μοντέστο με κεφαλιά σφράγισε τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού.
Οι Γερμανοί έδειξαν να είναι φαρμάκι στις αντεπιθέσεις, αλλά χώλαιναν στην ανάπτυξη, στα μετόπισθεν και στην... ψυχή και ο Ολυμπιακός το εκμεταλλεύτηκε χάρη στην πολύ καλή εμφάνιση των Ορμπάιθ και Μακούν, αλλά και των Τζιμπούρ και Μιραλάς στο πρώτο μέρος.
Κακό ξεκίνημα, αλλά... 1-0!
Τον Ολυμπιακό περιμέναμε, αλλά η Ντόρτμουντ μπήκε δυνατά στο ματς και στα πρώτα 5 λεπτά είχε δυο καλές φάσεις, με τους Πέρισιτς και Καγκάβα, αλλά κόντρα στη ροή του ματς, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 8`!
Ο Χολέμπας με κεφαλιά από τη σέντρα του Μαρκάνο έκανε λοιπόν το 1-0 και ο Ολυμπιακός άρχισε να πατάει καλύτερα, χάνοντας άλλη μια καλή ευκαιρία με τον Μιραλάς στο 20`.
Η ισοφάριση
Η Ντόρτμουντ προσπαθούσε να εκμεταλλευτεί το παραμικρό λάθος του Ολυμπιακού (που δεν ήταν και λίγα...) για να βγει στην κόντρα με τους ταχύτατους Λεβαντόφσκι, Γκέτσε και Καγκάβα κι έτσι έγινε στο 20` στη φάση της ισοφάρισης. Ο Γκέτσε βρήκε τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος ανενόχλητος έξω από την περιοχή έκανε το 1-1.
και το 2-1!
Όσα λάθη έκανε ο Ολυμπιακός, άλλα τόσα έκανε και το κέντρο της άμυνας της Ντόρτμουντ κάτι που φάνηκε και στα δύο γκολ. Αφού πέρασε ένα 5λεπτο πίεσης των Γερμανών, οι ερυθρόλευκοι από το 35` και μετά πίεσαν κι ότι δεν έκανε στο 37` ο Μιραλάς (μεγάλος πονοκέφαλος για την Ντόρτμουντ), το κατάφερε ο Τζιμπούρ στο 40` με πολύ ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή μετά από την μπαλιά του Βέλγου. Μάλιστα, στο 44` οι δύο παίκτες συνεργάστηκαν και πάλι αλλά αυτή τη φορα το σουτ του Αλγερινού πέρασε άουτ.
Περιμένοντας
Πάλι οι Γερμανοί μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μέρος και στο 52` ο Κοστάντσο με την έγκαιρη έξοδο του προ του Λεβαντόφσκι έσωσε τον Ολυμπιακό από τα χειρότερα, με τους ερυθρόλευκους να τους έχουν παραχωρήσει την κατοχή της μπάλας (45%-55%) και να περιμένουν.
Στην κόντρα λοιπόν ήθελαν να χτυπήσουν οι γηπεδούχοι, αλλά με ένα στημένο στο 62` ο Μοντέστο έφτασε κοντά στο 3-1 με κεφαλιά. Ο Κλοπ ρίσκαρε, πέρασε μέσα και τον Μπλαστσικόφσκι και ο Πολωνός με το που μπήκε στο 67` παραλίγο να ισοφαρίσει.
και βάζοντας το!
Ο Ολυμπιακός είχε κλείσει καλά τους διαδρόμους, με τον Μοντέστο να έχει πάει στα χαφ και τον Μανιάτη να παίρνει τη θέση του δεξιά, με τον Κορσικανό να "κλειδώνει" τη νίκη στο 78` με κεφαλιά από το φάούλ του Ιμπαγάσα! Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν ουσιαστικά διαδικαστικά, με τον Ολυμπιακό στο τέλος να πανηγυρίζει δίκαια μια μεγάλη νίκη!









πηγή: sportdog.gr   


Δεν υπάρχουν σχόλια: