Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Γυναικάς, παικταράς, στρέιτ και 100αρα…!!

Μικρός είχε πει ότι το μπάσκετ είναι άθλημα για αδερφές, ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν όμως όχι μόνο ασχολήθηκε με αυτό, αλλά ανάγκασε το ΝΒΑ να αλλάξει κανονισμούς. Ο Μάκης Δρόσος γράφει για την περιπετειώδη ζωή ενός μύθου.
Γυναικάς, παικταράς, στρέιτ και 100αρα…
Ο Ουίλτ Τσάμπερλεϊν γεννήθηκε στη Φιλαδέλφια και όταν αποφοίτησε από το λύκειο ήταν ο πιο πολυσυζητημένος παίκτης της γενιάς του. Επιλέχθηκε από το κολέγιο του Κάνσας το 1955, ενώ η Φιλαδέλφια Ουόριορς την ίδια χρονιά σε μια πρωτοφανή κίνηση τον είχε επιλέξει και τον είχε κλείσει για να αγωνιστεί στην ομάδα της το 1959, όταν και θα αποφοιτούσε από το κολλέγιο.
Ο Τσάμπερλεϊν έμεινε τρία χρόνια στο Κάνσας και την τέταρτη σεζόν πήγε στους Χάρλεμ Γκλομπτρότερς, προκειμένου να πληρώνεται και να μπορεί να τα βγάλει πέρα. Στα παιδικά του χρόνια θεωρούσε το μπάσκετ άθλημα για «αδερφές», αλλά μετά το αγάπησε όσο τίποτα άλλο ή τουλάχιστον εξίσου με το ωραίο φύλο, όπου όπως είχε πει στη ζωή του κοιμήθηκε με πάνω από 20.000 γυναίκες.
Πολλοί κατά καιρούς είπαν ότι είναι γκέι, αφού το διέψευσε, κατέρριψε όλα τα ρεκόρ στο ΝΒΑ, πέτυχε την ιστορική 100άρα, ανάγκασε τη λίγκα να αλλάξει κανονισμούς για να του περιορίσει την κυριαρχία στο παιχνίδι. Το μόνο που άργησε στην καριέρα του ήταν το πρωτάθλημα, αλλά ήρθε και αυτό…
Διαβάστε όλο το άρθρο στο gazzetta.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: