Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

«Οδύσσεια» η επιστροφή για ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ είχε πολλά κέρδη κόντρα στη Ρίγα παρά την ήττα με 80-74. Η εμφάνιση του Γκίντενς με 17 πόντους και η καλή σχετικά απόδοση του Ράιτ με 11 και καλή παρουσία ήταν τα πιο σημαντικά, αφού οι δύο παίκτες έδειξαν να κάνουν ένα από καλύτερά τους παιχνίδια. Από κοντά και οι σταθεροί στις καλές του εμφανίσεις Γκόρι και Ντικούδης, αλλά ο Σούλης Μαρκόπουλος από την πλευρά του θα ήθελε την νίκη για πολλούς λόγους. Ο ΠΑΟΚ συνάντησε σχετικά εχθρική διαιτησία σε κρίσιμα σημεία, αλλά στο τέλος οι γηπεδούχοι ήταν πιο εύστοχοι. Η τελική διαφορά των 6 πόντων αναγκάζει τους Θεσσαλονικείς να κυνηγήσει το +7 στη ρεβάνς, ώστε να έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας. Η νίκη της Κίμκι μέσα στην έδρα της Σολέ ευνοεί θεωρητικά τους «ασπρόμαυρους», αφού υποδέχονται την επόμενη Τρίτη στη Θεσσαλονίκη τους Γάλλους.
Μέχρι τότε όμως υπάρχει το Μαρούσι και η κούραση. Η αποστολή της ομάδας έφτασε αργά χθες τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη με σχεδόν οκτάωρη παραμονή στο αεροδρόμιο της Ρώμης. Μάλιστα, κάποιοι παίκτες άδραξαν την ευκαιρία και έκαναν μια βόλτα στο ιστορικό κέντρο της πόλης, ενώ κάποιοι άλλοι επισκέφτηκαν το πιο κοντρινό εμπορικό κέντρο. Η αποστολή αναχώρησε στις 11 το πρωί από τη Ρίγα έφτασε στις 3 το μεσημέρι Στη Ρώμη και στη συνέχεια αναχώρησε από την «αιώνια πόλη» στις 23.00 το βράδυ με τελικό προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Η κούραση δεδομένη για τους παίκτες, που καλούνται σήμερα να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και το απόγευμα να προπονηθούν σε λίγο πιο χαλαρούς ρυθμούς εν όψει του Αμαρουσίου.
Να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή για ένα υβριστικό σύνθημα που ακούστηκε στον αγώνα του Πανιωνίου σε βάρος του Στέλιου Συμεωνίδη με βάση την έκθεση των διαιτητών. Οι ιθύνοντες της ΚΑΕ ΠΑΟΚ θεωρούν υπερβολική την κλήση, τη στιγμή μάλιστα που ο ΠΑΟΚ «ξεχρέωσε» ποινή τριών αγωνιστικών! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα απολογηθεί σήμερα με υπόμνημα στον αθλητικό δικαστή και ελπίζεται ότι δε θα υπάρχει κάποια τιμωρία. Το τελευταίο που θέλουν στο «Παλατάκι» είναι κάποια νέα τιμωρία της έδρας, που θα σημαίνει σημαντική θυσία εσόδων και παράλληλα απουσία του έκτου παίκτη.
Metrosport

Δεν υπάρχουν σχόλια: