Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Τεβεκέλης: «Καλή επιλογή ο Γιάχος»


ªËÁ.Æ˦ÃË ÆÃË »¦¹º°

Ο πρώην διεθνής διαιτητής και νυν πρόεδρος του Οδυσσέα Κορδελιού, Μάλαμας Τεβεκέλης, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» με αφορμή τον ορισμό του Θανάση Γιάχου στο ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Τεβεκέλης:
Για όλη τη συζήτηση για τον διαιτητή του ντέρμπι τις τελευταίες μέρες:
«Σε κανένα μέρος δε θα ήταν φυσιολογικό, στην Ελλάδα όμως είναι. Όλοι φωνάζουν πριν για το ποιος θα είναι ο διαιτητής, κανείς δεν βγαίνει όμως μετά να πει κάτι, αν όλα πάνε καλά. Μας τρέφει αυτό, ψάχνουμε να βρούμε δικαιολογία, για το αποτέλεσμα της επομένης μέρας. Κι εμείς οι διαιτητές βέβαια δεν είμαι άμοιροι ευθυνών, αλλά αυτο το πράγμα έχει ξεφύγει από τα φυσιολογικά όρια».
Για την επιλογή του Γιάχου:

«Είναι καλή επιλογή ο Γιάχος, αλλά δεν έχει την εμπειρία ενός τέτοιου ντέρμπι. Η περσινή χρονιά του τελείωσε πολύ καλά και τώρα το ξεκίνημά του επίσης. Κι εγώ όταν έπαιξα για πρώτη φορά ντέρμπι, ήμουν δεύτερο χρόνο στους πίνακες. Εφόσον πίστεψαν στο παιδί, καλά έκαναν και το έβαλαν. Στο ξεκίνημά του τα πρώτα δύο χρόνια δεν ήταν τόσο καλός, αλλά η περσινή και η φετινή του, μου δίνει το δικαίωμα να πω ότι έχει βελτιωθεί, οπότε προβλέω ότι θα τα πάει καλά».
Για τη διαιτησία στα φετινά παιχνίδια:
«Πάει καλύτερα η διαιτησία, φέτος είναι ευκαιρία οι διαιτητές να δείξουν την πραγματική τους αξία και να πάνε καλά. Το ξεκίνημα είναι ελπιδοφόρο, μακάρι να συνεχίσουμε έτσι. Μετά τα όσα συνέβησαν το καλοκαίρι, είναι περισσότερο ελεύθεροι πλέον οι διαιτητές, για να παίξουν για τον εαυτό τους και τη διαιτησία».
Για τον Κύρο Βασσάρα και την παρουσία του στην ΚΕΔ:

«Η κάθε επιτροπή έχει τη δική της φιλοσοφία. Με τον κ. Μπίκα εμείς είχαμε αποφασίσει να εμπιστευτούμε νέα παιδιά και μας δικαίωσαν. Το ίδιο κάνει τώρα και ο Κύρος».
Για την πρόταση του κ. Μπιτσαξή να επιστρέψουμε στην κλήρωση των διαιτητών:
«Δε θέλω να το σχολιάσω. Αν είναι δυνατόν να γυρίσουμε στην κλήρωση! Θα είναι λάθος. Η επιτροπή έχει τη γνώση και ο ορισμός είναι η μόνη λύση. Να γυρίσω πάλι πίσω; Γιατί, στο εξωτερικό δε γίνονται λάθη;»
Τέλος, αναφέρθηκε και στη διοικητική του παρουσία στον Οδυσσέα Κορδελιού:
«Στο Κορδελιό πάμε πολύ καλά, η βάση του Κορδελιού είναι και οι ακαδημίες, είναι υπεύθυνος ο Γιώργος Κωστίκος, πήραμε μια δεύτερη ομάδα που παίζουν 14 με 18 χρονών, τους Ταύρους και έχουμε την φιλοδοξία να μεγαλώσουμε την ομάδα μας».


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: