Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Νέο «Καραϊσκάκης», ίδιο... κάστρο!!

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο νέο Καραϊσκάκη το 2004 και από τότε έχει χάσει μόλις μία φορά από τον Παναθηναϊκό. Διαβάστε τα «αιώνια» ντέρμπι στο Φάληρο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

Νέο «Καραϊσκάκης», ίδιο... κάστρο
Το παλιό στάδιο κατεδαφίστηκε το Μάιο του 2003 και κατόπιν ξεκίνησε η κατασκευή του νέου γηπέδου. Το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ 14 μηνών και παραδόθηκε στις 30/6/2004 για να φιλοξενήσει ποδοσφαιρικούς αγώνες για την Ολυμπιάδα της Αθήνας. Πάντως, ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την ίδια «καυτή» έδρα και στο παλιό και στο νέο «Καραϊσκάκης»!
Με σφραγίδα Ριβάλντο το πρώτο ντέρμπι
Το νέο Καραϊσκάκη άνοιξε τις πύλες του για τον Παναθηναϊκό στις 4 Δεκεμβρίου του 2004, όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο μεγάλο ντέρμπι με νικητή τον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 χάρη σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ριβάλντο. Οπως είναι λογικό το πάθος και η ένταση δεν έλειπε, με πιο χαρακτηριστική στιγμή την σπρωξιά του Σωτήρη Κυργιάκου στο Νέρι Καστίγιο έπειδη δεν πέταξε την μπάλα πλάγιο λόγω πράσινου τραυματία. Φυσικά δεν έλειπαν και τα παράπονα για τον διαιτητή Κασναφέρη.
Ολόκληρο το θέμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: