Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η προοπτική από το Κατάρ και η ΑΕΚ!!

Και ξαφνικά από κει που έψαχναν τους επενδυτές με το κιάλι, πλάκωσαν όλοι οι Άραβες στην ΑΕΚ. Δυο (διαφορετικοί) επενδυτικοί όμιλοι από το Κατάρ. Άλλος ένας από τη Σαουδική Αραβία (χωρίς Τσάκα). Γράφει ο Γιάννης Ξενάκης.
Η προοπτική από το Κατάρ και η ΑΕΚ
Ένας τέταρτος από τα βάθη της Ασίας που περιμένει στη γωνία για να πάρει σειρά. Και ένας Άντζελος που κάθεται στην Αμερική και τα βράδια σκέφτεται αν θα πρέπει να ρίξει χρήματα στο ποδόσφαιρο της χώρας των προγόνων του.
Η αλήθεια είναι ότι από το νεφελώδες τοπίο και την φαρσοκωμωδία με την Πετί Σιατό, είναι χίλιες φορές προτιμότερο να κάνεις όνειρα ότι μπορεί να επενδύσουν την ομάδα Άραβες πετρελαιάδες. Μοιάζει πολύ καλό για να είναι αληθινό, θα μπορούσε κάποιος να υποστηρίξει εκ πρώτης όψεως. Ωστόσο κρατώντας πάντα μικρό καλάθι ας μην απορρίψουμε τίποτα.
Επαφές με εκπροσώπους και συνδέσμους Καταριανών κάνει εδώ και 10 μέρες τουλάχιστον ο Σταύρος Αδαμίδης. Αυτό δεν αμφισβητείται, είναι τσεκαρισμένο. Εκείνο που μένει να αποσαφηνιστεί είναι αν το ενδιαφέρον θα παραμείνει σε επίπεδο φιλολογικό και θεωρητικό ή αν θα προχωρήσει προς την τελική ευθεία. Να πάρει σάρκα και οστά, να αλλάξει ολοκληρωτικά σελίδα η ομάδα. Να επιβιώσει και να αναπτυχθεί με βάση το μεγάλο μέγεθός της στην ελληνική ποδοσφαιρική αγορά.
Θα αναρωτηθούν αρκετοί για ποιο λόγο να επενδύσουν Άραβες σε ένα σαθρό και αναξιόπιστο ποδοσφαιρικό περιβάλλον όπως το ελληνικό και μάλιστα σε μια υπερχρεωμένη ομάδα όπως η ΑΕΚ. Ο προβληματισμός ισχύει αλλά μέχρι ενός σημείου. Διότι μετά τον προβληματισμό υπεισέρχονται κι άλλοι παράγοντες που αναδεικνύουν την άλλη πλευρά. Η οποία άλλη πλευρά, έχει να κάνει με μπίζνες και επενδύσεις ευρύτερου βεληνεκούς στην Ελλάδα. Με τη δημοφιλία που θα αποκτήσουν (σίγουρα τον πρώτο καιρό και αργότερα σε συνάρτηση με τα αποτελέσματα και την πορεία της ομάδας) επενδύοντας χρήματα σε μια μεγάλη ελληνική ομάδα. Με το γεγονός ότι απαιτούνται σαφώς λιγότερα χρήματα για να γίνει άκρως ανταγωνιστική και ποιοτική στην Ελλάδα η ΑΕΚ, απ' όσα θα χρειάζονταν να ρίξουν σε μια (μεσαία) ομάδα προηγμένου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Με την προοπτική που δίνει η κατασκευή γηπέδου σε ιδιόκτητο χώρο του συλλόγου. Η επίσκεψη των Άγγλων μεσαζόντων στο γραφείο του Αγιοστρατίτη, αν μη τι άλλο, δείχνει εξετάζουν σοβαρά όλες τις παραμέτρους.
Έτσι κι αλλιώς, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα το οικονομικό τοπίο, πραγματικά λεφτά στο ποδόσφαιρο και μάλιστα σε μεγάλους χρεωμένους συλλόγους, μπορούν να ρίξουν μόνον αραβικοί ή κινεζικοί επενδυτικοί όμιλοι. Προσβλέποντας και σε δικά τους οφέλη, κανείς δεν "χαρίζει" χρήματα (εκτός από εκείνους που θέλουν να ξεπλύνουν). Θα ήταν ευχής έργον για την ΑΕΚ να ξαναδοκιμάσει την τύχη της με λεφτά απ' έξω. Απέτυχε παταγωδώς με την ENIC και τη NetMed. Τούτο δεν σημαίνει ότι σώνει και καλά θα τριτώσει το κακό...
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: