Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ομπράντοβιτς VS Ίβκοβιτς!!

Τα συν και τα πλην ΠΑΟ-ΟΣΦΠ.
Ομπράντοβιτς VS Ίβκοβιτς
Τα πάντα στα ντέρμπι γίνονται πάνω στο παρκέ, όσα διακυβεύονται στους πάγκους των δύο ομάδων ωστόσο, μπορούν να σταθούν ικανά για να οριοθετήσουν κρίσιμες καταστάσεις. Κι όταν μιλάμε για Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντούσαν Ίβκοβιτς, βρισκόμαστε στην πιο πιστή εφαρμογή αυτής της κρίσης. Που βρίσκονται και οι δύο όμως;
Ο Παναθηναϊκός του Ζοτς εμφανίζεται αρκετά έτοιμος για το χρονικό διάστημα, και αυτό είναι πρόωρο, στο οποίο μας βρίσκει το ντέρμπι. Το θέμα είναι πως αυτοί που έφυγαν δεν ξανάρχονται, άρα, το ερώτημα είναι ένα: πώς θα γίνει να αφομοιώσουν το πλάνο του Παναθηναϊκού ο Ντέιβ Λόγκαν και ο Στίβεν Σμιθ; Αμφότεροι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο, με τον Αμερικανό γκαρντ να αισθάνεται καλύτερα με ό, τι του ζητά ο προπονητής του και τον Αμερικανό φόργουορντ να μαθαίνει ακόμη.
Παρ' όλα αυτά, τίποτα δεν έχει διαφοροποιηθεί στο πλάνο των «πρασίνων». Τα ποσταρίσματα των περιφερειακών, η σκληρή άμυνα, η έξτρα πάσα μετά τη γρήγορη κίνηση της μπάλας για να βρεθούν τα ελεύθερα σουτ, η απομόνωση του Καϊμακόγλου, η μπάλα που περνά στον Μπατίστ, όλα όσα γνωρίζουμε είναι εκεί. Απλά, οι νεοφερμένοι καλούνται να κολλήσουν σε αυτό το παζλ για να δούμε την εικόνα ολόκληρη. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Ομπράντοβιτς κοιτά πρώτιστα να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του αντιπάλου του και ο Ολυμπιακός έχει τέτοιες. Διαθέτει, ωστόσο και πολλά προτερήματα.
Οι «ερυθρόλευκοι» είναι η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, πάνω απ' όλα όμως, είναι η ομάδα του Ντούσαν Ίβκοβιτς. Κανείς δεν γνωρίζει αν πήρε τους κολεγιόπαιδες με στόχο τον πρωταθλητισμό, σίγουρα τους απέκτησε όμως, ζητώντας να βρει αυτό που έλειπε απ' την ομάδα του: το πάθος, την ταχύτητα, τα πνευμόνια. Ο Ντούντα γνωρίζει πως τον Διαμαντίδη για να τον εμποδίσει έστω, χρειάζεται ένα ψηλό γκαρντ. Άντε να βγάλετε απ' το μυαλό την κάψα του για τον Κατσίβελη, δηλαδή...
Ο Ολυμπιακός αναζητά την ταυτότητά του, στα καλά του διαστήματα ωστόσο, είναι απολαυστικός. Όταν πιέζει αποτελεσματικά στην άμυνα κι όταν ευστοχούν οι παίκτες του στα περιφερειακά σουτ, τότε γίνονται όλα ωραία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούν να αποκτήσουν χώρο ο Παπαδόπουλος και ο Χάινς κοντά στη ρακέτα, μπορεί η ομάδα να τρέξει στον αιφνιδιασμό, να αποκτήσει αυτοπεποίθηση. Ο Ίβκοβιτς οραματίζεται τη δική του Σερβία στο λιμάνι, μια ομάδα με συχνές αλλαγές, με κάθε παίκτη από τον πάγκο να προσφέρει και κάτι, μια οικογένεια πραγματική που θα βάζει το εγώ κάτω από το εμείς και θα μείνει ενωμένη σε λιακάδες και σε βροχές. Αυτή τη συνθήκη εξασφαλίζει με τις επιλογές που έκανε. Αν τώρα, μπορεί να εμφυσήσει στους παίκτες του και την ψυχολογία του ντέρμπι, είναι ένα άλλο, διαφορετικό θέμα.
Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: