Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο αλληλοσεβασμός Βαλβέρδε-Φερέιρα!!

Απόλαυση ήταν και οι δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις των αντίπαλων προπονητών στο ντέρμπι των «αιωνίων». Γράφει ο Βαγγέλης Μπραουδάκης.
Ο αλληλοσεβασμός Βαλβέρδε-Φερέιρα
Χωρίς τα συνηθισμένα κλισέ και τις μαγκωμένες απαντήσεις, με ξεκάθαρες ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΕΣ τοποθετήσεις, συνεντεύξεις για να τις βλέπεις και να τις διαβάζεις ξανά και ξανά. Από εκείνες που επιμορφώνουν το -δυστυχώς- απαίδευτο σ' αυτό το επίπεδο κοινό στη χώρα μας
Κι ακόμα πιο σπουδαίες επειδή (χωρίς ο Βαλβέρδε και ο Φερέιρα να κάθονται στο ίδιο πάνελ -οπότε να είναι υποχρεωμένοι ακούγοντας ο ένας τον άλλον- ή να γνωρίζουν τι είπε ο αντίπαλος) αλληλοϋποκλίθηκαν! Επέδειξαν τον απαιτούμενο σεβασμό, δεν σκέφτηκαν μην τυχόν στραβώσει κανένας οπαδός της ομάδας τους...
Βαλβέρδε για Φερέιρα: «Είναι ένας προπονητής με πολύ σπουδαίο βιογραφικό. Εχει κάνει σπουδαίο έργο στις ομάδες που δούλεψε. Εχει κάνει μία πολύ μεγάλη καριέρα όταν ήταν στην Πορτογαλία. Είναι ένας προπονητής με πολύ μεγάλο πρεστίζ. Και εγώ πιστεύω πως είναι τυχερό το ελληνικό ποδόσφαιρο που έχει προπονητές σαν τον Φερέιρα να δουλεύουν εδώ.
Με τον καιρό φαίνονται τα αποτελέσματα της δουλειάς του στον Παναθηναϊκό. Εχει φέρει αποτελέσματα σε όλες τις ομάδες στις οποίες δούλεψε. Πιστεύω πως αυτή τη στιγμή φαίνεται η δουλειά του στον Παναθηναϊκό. Είναι μία σημαντική πρόκληση να παίζεις αυτό το παιχνίδι και να διεκδικείς το πρωτάθλημα με μία ομάδα που έχει έναν προπονητή τέτοιου επιπέδου»
Φερέιρα για Βαλβέρδε: «Θα παίξουμε σε ένα γεμάτο γήπεδο, με φιλάθλους παθιασμένους, σε μια έντονη ατμόσφαιρα, εναντίον του πρωταθλητή που είναι μια μεγάλη ομάδα, η οποία διευθύνεται από έναν επίσης μεγάλο προπονητή, ο οποίος έχει κατακτήσει ήδη δύο πρωταθλήματα. Εχω πολύ καλή γνώμη για τον Βαλβέρδε.
Βεβαίως, δεν γνωριζόμαστε προσωπικά, γνωρίζω όμως τη σταδιοδρομία του, γνωρίζω όλα αυτά που έχει πετύχει. Σέβομαι τον κύριο Βαλβέρδε, είναι πολύ καλός στη δουλειά του και, ασφαλώς, η καριέρα του δείχνει ότι όλα αυτά που έχει κάνει δεν έχουν συμβεί τυχαία. Ολα αυτά που έχει κάνει μπορεί να είναι αποτέλεσμα μόνο πίστης και ικανότητας»
Δεν τα λένε απλώς για να τα πουν. Τα πιστεύουν, τους εκφράζουν. Δεν περνάει από το μυαλό τους να λοιδορήσουν, να ειρωνευτούν, να απαξιώσουν τον αντίπαλο μόνο και μόνο για να συμπλεύσουν με την άρρωστη (επί δεκαετίες) ατμόσφαιρα που συντηρεί και συντηρείται από το ποδοσφαιρικό μας οικοδόμημα. Είναι άνθρωποι του ποδοσφαίρου, δεν είναι κάποιοι που έτυχε να βρεθούν στο ποδόσφαιρο
Ο Φερέιρα, μάλιστα, το προχώρησε -δικαίως- κι άλλο. Τα έβαλε έως και με τον Τσάκα κι ας είναι πιθανό σε μερικές εβδομάδες να τον έχει εργοδότη. Ο Πορτογάλος τόνισε ότι «όλοι όσοι είμαστε μέσα στο σύλλογο, όσοι δουλεύουμε μέσα στο σύλλογο αυτήν τη στιγμή, γνωρίζουμε τι δουλειά κάνουμε. Το θέμα είναι οι άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονται εκτός συλλόγου και με πράγματα τα οποία λένε ή διατείνονται δημιουργούν ενδεχομένως μια αστάθεια, η οποία μπορεί να επηρεάσει τους παίκτες, μπορεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα, μπορεί να επηρεάσει τη μετέπειτα πορεία»
Ν' αγιάσει το στόμα τους. Αν και φοβάμαι ότι από το ένα αυτί θα μπουν και από το άλλο αυτί θα βγουν στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ
ΟΤΑΝ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ
Ηταν 23 Νοεµβρίου 1989 όταν η οικουµενική κυβέρνηση Ζολώτα µε 297 ψήφους εµπιστοσύνης κλήθηκε να κυβερνήσει τη χώρα, αφού στις εκλογές που είχαν προηγηθεί η ΝΔ αναδείχθηκε µεν πρώτο κόµµα, αλλά χωρίς κοινοβουλευτική αυτοδυναµία. Εκείνη, µάλιστα, η κυβέρνηση συνεργασίας είχε διαδεχθεί µια αντίστοιχη (ΝΔ – Συνασπισµού της Αριστεράς, µε τις παραποµπές και τα «ειδικά δικαστήρια») και άντεξε ως τις 11 Απριλίου του 1990.
Τώρα, 22 χρόνια µετά, πάνω κάτω στις ίδιες ηµεροµηνίες, η κυβέρνηση Παπαδήµου πήρε 255 ψήφους εµπιστοσύνης και εικάζεται ότι θα έχει την ίδια χρονική διάρκεια ζωής, αφού συγκροτήθηκε µε συγκεκριµένο ορίζοντα υλοποίησης των ευρω-συµφωνιών της 27ης Οκτωβρίου!
Α, πρώην διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ο Ξενοφών Ζολώτας, πρώην και ο Λουκάς Παπαδήµος. Ταιριάζει απόλυτα, δηλαδή, το «όταν η ιστορία επαναλαµβάνεται». Και µένει να φανεί αν θα δικαιωθεί και το δεύτερο µέρος αυτού του ρητού περί «φάρσας ή τραγωδίας»…
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: