Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Γεμάτο περίστροφο θα θυμίζει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι!!

Μόνο με θαύμα μπορεί να σωθεί η εστία του Παναθηναϊκού από τα κύματα των επιθέσεων που θα δεχθεί επί ενενήντα λεπτά στο Καραϊσκάκη, καθώς οι Ερυθρόλευκοι υπερτερούν παντού: στις δύο πτέρυγες, στον άξονα και στα στημένα
Γεμάτο περίστροφο θα θυμίζει ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι
Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου...
Χθες υπογράμμιζα ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την άμυνα του Ολυμπιακού είναι τα δύο «Κ» των Πράσινων: ο Κουίνσι και ο Κατσουράνης. Εγραφα επίσης ότι ο Λέτο δεν θα επιδιώξει οπωσδήποτε να σκοράρει (όπως περιμένουν πολλοί), αλλά θα προσπαθήσει να αιφνιδιάσει την άμυνα του Ολυμπιακού με ασίστ προς τους συμπαίκτες του. Αυτά θα προσπαθήσει να κάνει επιθετικά ο Παναθηναϊκός και όπου τον βγάλει. Με άλλα λόγια, θα παίξει με σύστημα «γιόμες από την άμυνα στην επίθεση και εκεί ό,τι σκεφτεί ο Λέτο».
Στην πραγματικότητα, δεν γίνεται να παίξει αλλιώς, επειδή ο Ολυμπιακός θα πάρει περίπατο τη μάχη στη μεσαία γραμμή. Και χωρίς υπεροπλία στο κέντρο, η μόνη περίπτωση να απειλήσουν οι Πράσινοι είναι οι σέντρες από την άμυνα στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, επιθετικά ο Ολυμπιακός μοιάζει με γεμάτο περίστροφο. Και είναι απορίας άξιο τι θα προλαβαίνει να πρωτοκαλύψει η άμυνα του Παναθηναϊκού.
Δεξιά, οι Ερυθρόλευκοι θα επιτίθενται με τον Μιραλάς και τον Τοροσίδη, απέναντι στον μετριότατο αμυντικά Κουίνσι (όταν γυρίζει για να βοηθάει) και τον Σπυρόπουλο. Αν βρεθούν σε σχετικά καλή μέρα οι συγκεκριμένοι παίκτες του Ολυμπιακού, προμηνύεται μεγάλο πάρτι. Ακόμη και βοήθειες να πάρουν από τον Κατσουράνη ή τον Σιμάο, ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να αφήσει τεράστια κενά στον άξονα.
Αριστερά, ο βιονικός Χολέμπας θα έχει επιτέλους έναν κανονικό και γρήγορο αριστερό χαφ για να συνδυαστεί, τον Μόνχε. Αντίπαλοί τους θα είναι το εντελώς αδύναμο (αμυντικά) δίδυμο του Μαρίνου με τον Ζέκα. Και μπορεί ο Χολέμπας με τον Μόνχε να μην έχουν καταφέρει ακόμα να βρίσκονται με κλειστά μάτια, όμως απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους είναι σχεδόν αδύνατο να μη μοιάζουν με Τζόλε - Γεωργάτο. Καθαρά ποδοσφαιρικά, η εκτίμηση είναι ότι οφείλουν να περάσουν τουλάχιστον τις μισές διεισδύσεις από όσες επιχειρήσουν.
Αρα μιλάμε για μεγάλη υπεροπλία των Ερυθρόλευκων τόσο στη δεξιά πτέρυγα όσο και στην αριστερή. Μήπως όμως και στον άξονα είναι καλύτερα τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό; Πόσες κάθετες μπαλιές θα προσπαθήσει να περάσει ο Ιμπαγάσα προς τον Τζιμπούρ και πόσες από αυτές θα καταφέρουν να ανακόψουν τα αργά αμυντικά εργαλεία του Φερέιρα; Και δύο τρεις να περάσουν από τις δέκα, ο Αλγερινός θα την κάνει τη δουλειά του.
Τέλος, δύο κουβέντες για τις πολλές σέντρες που θα γίνουν προς την περιοχή του Καπίνο. Καταρχάς, ο νεαρός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού δεν μου δείχνει και τόσο δυνατός στις εξόδους. Παρά το γεγονός ότι έχει καλό σωματότυπο, δεν είναι ο γκολκίπερ που θα βγει και θα καθαρίσει όλες τις σέντρες που θα γίνουν είτε από κόρνερ είτε από φάουλ.
Αρα θα αναγκαστούν να το πάρουν πάνω τους ο Μπουμσόνγκ (ο μόνος πραγματικά καλός στο ψηλό παιχνίδι) και οι υπόλοιποι Πράσινοι, οι οποίοι όμως υστερούν σε μπόι σε σχέση με τους παίκτες του Ολυμπιακού. Μέλμπεργκ, Αβραάμ, Τοροσίδης, Τζιμπούρ, Χολέμπας και πιθανόν Μοντέστο έχουν πλεονέκτημα στον αέρα και αυτό είναι ακόμη ένα μεγάλο πρόβλημα για τον Φερέιρα.
Με όλα αυτά τα αναμφισβήτητα miss match υπέρ του Ολυμπιακού, πρέπει να γίνουν… μαγικά πράγματα ώστε να σωθεί η άμυνα των φιλοξενουμένων.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: