Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Η αλήθεια των αριθμών για τις άμυνες!!

Είναι αλήθεια ότι φέτος ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ με μεγαλύτερη ευκολία από πέρσι, ειδικά στο "Γ. Καραϊσκάκης". Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Η αλήθεια των αριθμών για τις άμυνες
Έξι γκολ δέχτηκαν πέρσι οι πρωταθλητές στην έδρα τους (στα 15 ματς της σεζόν) και φέτος σε τρία (Ξάνθη, ΠΑΟΚ, ΟΦΗ) έχουν ήδη δεχθεί τέσσερα. Το ιδιαίτερο της υπόθεσης, όμως, είναι αλλού και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έχει απόλυτο δίκιο που το επικαλείται.
Σε αυτά τα πρώτα επτά ματς του πρωταθλήματος, οι Πειραιώτες έχουν δεχθεί 46 τελικές προσπάθειες ανά ματς, ήτοι 6,5 τελικές ανά παιχνίδι. Και πέρσι; Στα τριάντα ματς πρωταθλήματος οι τελικές του "παθητικού" ήταν 205. Δηλαδή κάτι λιγότερο από επτά ανά ματς.
Στην πραγματικότητα έστω και για... λίγο οι αριθμοί του Ολυμπιακού στη συγκεκριμένη κατηγορία είναι βελτιωμένοι. Τι έχει αλλάξει λοιπόν; Το ποσοστό... ευστοχίας των αντιπάλων. Πέρσι ο Ολυμπιακός συνολικά σε όλη τη σεζόν δέχτηκε 18 γκολ. Ένα σε κάθε έντεκα προσπάθειες. Φέτος στο πρωτάθλημα έχει ήδη δεχθεί εννέα. Άρα ένα γκολ ανά πέντε τελικές του αντιπάλου.
Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός φέτος σε επτά αγωνιστικές έχει "δεχθεί" εβδομήντα τελικές. Άρα δέκα ανά ματς. Το παθητικό του, όμως, είναι μόλις επτά γκολ. Σαν να λέμε δέχεται ένα στη... δεκάδα.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: