Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο «τίμιος γίγαντας» Γλυνιαδάκης!!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για την "αρχοντική" εμφάνιση του Γλυνιαδάκη που οδήγησε τον Ολυμπιακό στη νίκη επί της Νανσί.
Ο «τίμιος γίγαντας» Γλυνιαδάκης
Ο Ολυμπιακός πέτυχε τον στόχο του ευκολότερα από ό, τι θα περίμενε κανείς απέναντι στην Νανσί, αλλά ακόμη τα πράγματα είναι μπλεγμένα στον όμιλό του. Οι «ερυθρόλευκοι» θα ένοιωθαν πολύ καλύτερα, αν η Κάχα Λαμποράλ είχε κερδίσει την Μπιλμπάο. Η ομάδα του Κατσικάρη, όμως, έφερε το «διπλό» και πλέον ελπίζει ακόμη πιο ζωηρά για την πρόκρισή της στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.
Ο Ολυμπιακός θα ήθελε να νικήσει η Κάχα Λαμποράλ, καθώς η λογική αναφέρει πως η ομάδα του Ιβάνοβιτς εύκολα ή δύσκολα θα είναι σε αυτές, που θα περάσουν. Η Μπιλμπάο αντίθετα είναι προφανώς εκείνη, που μαζί με την Νανσί, θέλουν οι Πειραιώτες να βάλουν από κάτω, ώστε να σφραγίσουν το εισιτήριο για το TOP-16.
Για τα άλλα παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να κάνει κάτι, αυτό, που τον ενδιαφέρει και πρέπει να τον ενδιαφέρει είναι τι μπορεί να πετύχει ο ίδιος. Άλλωστε από αυτόν εξαρτάται η πρόκριση στην επόμενη φάση αφού αν κερδίσει τα εναπομείναντα ματς, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα. Ακόμη και τέσσερα από τα πέντε να πάρει, πάλι μεγάλη τύχη θα έχει αρκεί σε αυτά τα τέσσερα παιχνίδια να είναι τα δύο με την Νανσί και την Μπιλμπάο.
Για να πάρει, βέβαια, τα τέσσερα ή τα πέντε παιχνίδια, πρέπει να πάρει βοήθεια από όλους τους παίκτες του. Ένας Σπανούλης δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη. Αν την έφερε χθες, αυτό ενδεχομένως μπορεί να συμβεί σε παιχνίδια στο ΣΕΦ και με αντίπαλο όπως η μέτρια Νανσί. Αν και χθες ο Σπανούλης δεν ήταν ακριβώς μόνος του. Δεν είχε την μεγάλη συμπαράσταση κάποιου, αλλά είχε την πολύτιμη συνδρομή του Ανδρέα Γλυνιαδάκη. Ο 30χρονος σέντερ μας θύμισε χθες τον Αργύρη Καμπούρη και το φιλότιμο με το οποίο έπαιζε ο «τίμιος γίγαντας» σε δύσκολες εποχές της πειραϊκής ομάδας. Ο Γλυνιαδάκης είναι κάτι ανάλογο, το έδειξε χθες, προσφέροντας τα μέγιστα στην κρίσιμη τρίτη περίοδο, και μάλιστα έγινε και σύνθημα στα στόματα των λιγοστών φίλων του Ολυμπιακού, που βρέθηκαν στο ΣΕΦ.
Ένας Σπανούλης με ολίγο Γλυνιαδάκη, πάντως, επαναλαμβάνουμε ότι δεν αρκούν για να πέσουν στο καναβάτσο οι Καντού, Κάχα Λαμποράλ και Μπιλμπάο στο ΣΕΦ και πολύ περισσότερο η Φενέρ στην Τουρκία. Ο Λούκας πρέπει να βρει τον εαυτό του, ο Γκετσεβίτσιους να αρχίσει να «πονάει» πιο πολύ την μπάλα, ο Άντιτς να θυμηθεί τις εμφανίσεις του στο Ευρωμπάσκετ. Χθες, πάντως, έγινε μία καλή αρχή και οι λίγοι πιστοί φίλοι του Ολυμπιακού, μιλάμε για αυτούς, που πηγαίνουν στο ΣΕΦ, ελπίζουν ότι δεν θα γίνει πραγματικότητα ο εφιάλτης του πρόωρου αποκλεισμού στην Ευρωλίγκα.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: