Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Επενδυτικές προσδοκίες από χώρες της Ασίας!!

Από αναπτυσσόμενες ασιατικές πετρελαϊκές εταιρείες περιμένουν «φως» στην ΠΑΕ ΑΕΚ. Γράφει ο Βαγγέλης Αρναούτογλου.
Επενδυτικές προσδοκίες από χώρες της Ασίας
Διαβάζοντας κανείς καθημερινά για ενδιαφερόμενους επενδυτές από κάθε γωνιά του πλανήτη, θα νομίζει ότι η αίφνης η ΠΑΕ ΑΕΚ με τη μαύρη τρύπα 35(+) εκατομμυρίων ευρώ, έχει γίνει η πιο περιζήτητη ποδοσφαιρική ομάδα στην υφήλιο. Ωστόσο η πραγματικότητα απέχει πολύ από το εμπόριο ελπίδας που κατακλύζει τους φίλους της ομάδας οι οποίοι διαβάζουν και ακούνε για ενδιαφέρον από το Κατάρ, (δήθεν) προξενιά με πετρελαϊκές εταιρείες-μεγαθήρια που (δήθεν) κάνει στην ΑΕΚ ο Πρέσβης της αραβικής χώρας στην Ελλάδα ή για μεγιστάνες από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ που θα έρθουν καβάλα σε άσπρα άλογα για να μη χάσουν την ευκαιρία αυτού του τεράστιου project!
Το «Βήμα» σε όλες τις (ως σήμερα) επικοινωνίες του με αξιωματούχους της κιτρινόμαυρης ΠΑΕ λαμβάνει ως απάντηση ότι «δεν υπάρχει καμία ουσιαστική πρόταση, ούτε προηγήθηκε κάποια προχωρημένη συζήτηση. Εχουμε αποταθεί σε μεσάζοντες προκειμένου να μας φέρουν σε επαφή με εταιρείες οι οποίες θα ενδιαφέρονταν να αποκτήσουν το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της ΑΕΚ, ακόμα όμως δεν έχει προκύψει κάτι περισσότερο από φιλολογικό ενδιαφέρον».
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», στην ΑΕΚ περιμένουν «κάτι πολύ καλό» από χώρες της Κεντρικής Ασίας που ανήκαν στην πρώην Σοβιετική Ενωση (ακούγεται για ενδιαφέρον από τη Γεωργία ή το Ουζμπεκιστάν). Έχουν ενημέρωση από τους μεσάζοντες στους οποίους έχουν απευθυνθεί, ότι εταιρεία από τη συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή σκοπεύει σύντομα να εκφράσει επίσημα τη διάθεσή της να προχωρήσει σε απευθείας συζητήσεις με τους διοικούντες την κιτρινόμαυρη ΠΑΕ.
Στις περιοχές αυτές εδράζονται ραγδαίως αναπτυσσόμενες πετρελαϊκές εταιρείες οι οποίες φέρονται διατεθειμένες να δραστηριοποιηθούν και σε άλλα projects (όπως επί παραδείγματι τα ποδοσφαιρικά) προκειμένου να αναπτυχθούν πιο εύκολα στην Ευρώπη αποσκοπώντας ασφαλώς στην πιο ομαλή απορρόφηση του βασικού προϊόντος-αντικειμένου τους από άλλες αγορές.
Πάντως, στην ΠΑΕ ΑΕΚ δεν αποκλείουν να προκύψει ενδιαφέρον και από χώρες της Ανατολικής Ασίας (Κίνα, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη, κλπ.) καθώς όπως λένε «οι διάφοροι μεσάζοντες που έχουμε ενεργοποιήσει δραστηριοποιούνται παγκοσμίως αναζητώντας επενδυτικά funds για ποδοσφαιρικές ομάδες». Ωστόσο, σπεύδουν και πάλι να επισημάνουν ότι «στην παρούσα φάση δεν υπάρχει απολύτως τίποτα που να μας κάνει να είμαστε σίγουροι πως θα βρεθεί η κατάλληλη λύση για την ΑΕΚ».
Παράλληλα, οι διοικούντες την ΑΕΚ τονίζουν ότι η κατάσταση στην οποία θα παραδώσουν την ΠΑΕ είναι άκρως ευνοϊκή για εταιρείες με μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, καθώς με 20-30 εκατ. ευρώ η ομάδα θα αλλάξει αμέσως επίπεδο. Αφού ασφαλώς αποδεικνύεται ότι η κατασκευή γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια είναι στόχος εφικτός. Εν ολίγοις, πλέον κυνηγούν το μεγάλο ψάρι ελπίζοντας σε μία ολική ανατροπή του σκηνικού.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: