Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Ο Σπανούλης και άλλοι Ελληνες...

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει για την εξαιρετική παρουσία του Σπανούλη καιτων υπόλοιπων Ελλήνων στη νίκη του ΟΣΦΠ επί της Νανσί.
Ο Σπανούλης και άλλοι Ελληνες...
Με την πλάτη στον τοίχο έπαιζε ο Ολυμπιακός και έδειξε χαρακτήρα. Ξέρετε ποιοι έκαναν τη δουλειά; Οι Ελληνες παίκτες του. Αυτοί που καταλαβαίνουν τι γίνεται, αυτοί που νιώθουν πόσο σημαντική είναι η πρόκριση στους "16". Και ήταν σαν να φώναξαν προς όλες τις κατευθύνσεις, πως αν η ομάδα ενισχυθεί εκεί που πονάει, μπορεί να πετύχει πολλά.
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν φοβερός για άλλη μια φορά. Κουβαλά στους ώμους του τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει όλα μόνος του στην περιφέρεια. Ηταν συγκλονιστικός, είχε 26 πόντους και 6 ασίστ με εξαιρετική στατιστική, αλλά έκανε και 9 λάθη. Γιατί έπρεπε να σκοράρει, να πασάρει, να οργανώσει και να μην κλέψει στην άμυνα. Ακόμα κι έτσι, έκανε τον Μπατούμ να μοιάζει με... πραγματικό Γάλλο και όχι με αστέρα του ΝΒΑ.
Βέβαια για να κάνει το χειρότερό του παιχνίδι στην Ευρωλίγκα ο 23χρονος φόργουορντ, φρόντισαν γι αυτό ο Κώστας Παπανικολάου και ο Μιχάλης Πελεκάνος. Ο Μπατούμ είχε 9 πόντους σε 34 λεπτά και είδε το τέλος από τον πάγκο. Παπανικολάου και Πελεκάνος ήταν καλοί και σε άμυνα και σε επίθεση.
Συν τοις άλλοις, ο Ολυμπιακός πήρε σημαντική βοήθεια και από τους ψηλούς. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος ήταν εκπληκτικός στην επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, όταν είχε δυνάμεις. Αν άντεχε περισσότερο, θα έκανε και τριπλ νταμπλ. Εν τέλει είχε 6 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Με τον Χάινς να έχει μείνει στο χαμένο λέι απ με την Καντού και να βλέπει ακόμα εφιάλτες, φρόντισε ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης να δώσει τη λύση. Μπήκε για 12 λεπτά και είχε 10 πόντους, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα. Γι αυτό και αποθεώθηκε πρισσότερο απ' όλους. Μαζί με τον Γιώργο Πρίντεζη των 9 πόντων, των 5 ριμπάουντ και των 3 ασίστ, συμπλήρωσαν την εξάδα των Ελλήνων που έκαναν τη διαφορά και κέρδισαν το ματς. Αυτοί οι έξι κατάλαβαν και την απαίτηση του κόσμου για νίκη επί του Παναθηναϊκού την Κυριακή.
Οι υπόλοιποι; Δυστυχώς απουσίαζαν. Ο Κέσελ είδε όλο το ματς από τον πάγκο, αφού Πελεκάνος και Παπανικολάου έκαναν καλά τη δουλειά στο "3". Ο Χάουαρντ ήταν εκτός 12αδας αφού προέχεραι από τραυματισμό. Ο Χάινς εκτός τόπου και χρόνου στα 10 λεπτά που έπαιξε, το ίδιο και ο Αντιτς στο ίδιο χρονικό διάστημα. Ο Λούκας πήρε χρόνο, αλλά στα 28 λεπτά που έπαιξε ήταν άφαντος. Ο Ολυμπιακός δεν είχε πλέι μέικερ, γι αυτό και ο Σπανούλης αναγκαζόταν να τα κάνει όλα. Με τον Γκετσεβίτσιους να έχει 1/6 σουτ, ο αρχηγός αναγκαζόταν να τα κάνει όλα.
Ως πότε; Αυτό είναι το θέμα. Ο Ολυμπιακός έκανε αυτό που έπρεπε απέναντι στη Νανσί, πήρε μια σημαντική νίκη, σταμάτησε τον Μπατούμ. Ακόμα κι έτσι, ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί στην Ευρωλίγκα. Ετσι όπως ήρθαν τα αποτελέσματα την Τετάρτη, μπορεί ακόμα και πρώτος να βγει αν βρει τον τρόπο να σταθεροποιηθεί και να κερδίσει και εκτός έδρας. Βέβαια αυτό που προέχει είναι να νικήσει την επόμενη εβδομάδα την Μπιλμπάο που νίκησε εκτός έδρας την Κάχα Λαμποράλ και έκανε... μπάχαλο τον όμιλο. Αλλιώς θα μπει σε κινδύνους.
Ενδιάμεσα υπάρχει το μεγάλο ματς με τον Παναθηναϊκό. Η ψυχολογία των ερυθρολεύκων είναι καλή, η κόσμος έδειξε ότι πιστεύει. Μαζεύτηκαν 4.000 αυτή τη φορά στο ΣΕΦ. Για να γίνουν περισσότεροι χρειάζεται κάτι ακόμα καλύτερο. Ο Ολυμπιακός έχει βάσεις, αλλά δεν μπορεί κάθε φορά που νικάει να ξεχνάει τις ελείψεις του. Γιατί δεν φτάνει μόνο να νικάει τη Νανσί στο ΣΕΦ. Αυτό είναι το αυτονόητο.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: