Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Δεν είναι στον κόσμο τους!!

Παίκτες, προπονητές και παράγοντες Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού, είχαν και κάτι κοινό να λένε μετά τα δύο ντέρμπι του Σαββατοκύριακου. Τον καημό τους έλεγαν. Ποιος είναι;

Δεν είναι στον κόσμο τους!
Η παρουσία του κόσμου, των οπαδών των δύο αιωνίων αντιπάλων, στα ελληνικά γήπεδα. Μια φορά δεν έγινε κάτι τρομερό, μια φορά δεν είδαμε ακρότητες και σχεδόν όλοι οι άνθρωποι που υπηρετούν τους δύο συλλόγους, έσπευσαν να ευχαριστήσουν τον κόσμο για τη συμπεριφορά του. Να κάνουν ειδική μνεία στο γεγονός ότι δεν είχαμε έκτροπα. Είδηση στην Ελλάδα το φυσιολογικό!
Η αρχή έγινε χθες στο "Γ. Καραϊσκάκης", όταν ένα από τα πρώτα θέματα που είχαν στις συζητήσεις τους οι παίκτες των δύο ομάδων, μετά το τέλος του ματς, ήταν ακριβώς αυτό: η συμπεριφορά των οπαδών! Κάποιοι, μάλιστα, μίλησαν και δημόσια για το θέμα, όπως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο Μπάλας Μέγερι.
"Ο κόσμος του Ολυμπιακού ήταν υπέροχος και θέλω να τον ευχαριστήσω για τη συμπεριφορά του μέσα στο γήπεδο", σχολίασε ο ισχυρός άνδρας των ερυθρόλευκων σχετικά με τη συμπεριφορά των οπαδών, ενώ από την πλευρά του ο Ούγγρος πορτιέρο τόνισε: "Αυτό ήταν το πρώτο μου ντέρμπι. Οι οπαδοί ήταν απίστευτοι, το έζησα όμορφα".
Πιο εμφατική, πάντως, για την "εικόνα" του "Καραϊσκάκη" ήταν η απουσία της συνηθισμένης γκρίνιας από την πλευρά των φιλοξενούμενων που μόνο φιλοξενούμενοι δεν ένιωθαν στο "Καραϊσκάκη" σε αντίστοιχα ντέρμπι του παρελθόντος. "Αυτή τη φορά ασχοληθήκαμε κυρίως με το παιχνίδι", έλεγαν κάποια μέλη της πράσινης αποστολής μετά το ντέρμπι.
Ο ίδιος μάλιστα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γόντικας, σχολίασε: “Συναντήσαμε πολύ καλό κλίμα και έγινε ένα καλό παιχνίδι σε φίλαθλα πλαίσια".
Παράλληλα, στο ίδιο μήκος κύματος στάθηκε και ο Κώστας Κατσουράνης, επισημαίνοντας: "Νομίζω πως έγινε ένα καλό παιχνίδι και θα πρέπει να αφήσουμε τα μίση και τις αντιπαλότητες”.
Να πάμε και στα του μπασκετικού ντέρμπι; Με τους Ομπράντοβιτς, Διαμαντίδη και Νικ Καλάθη να είναι μερικοί μόνο από τους πράσινους που μίλησαν για τη συμπεριφορά των οπαδών τους. "Η ατμόσφαιρα απόψε ήταν εξαιρετική. Δεν θυμάμαι άλλο ματς μεταξύ μας με τόσο καλό κλίμα", είπε ο Ζοτς, ενώ σε ανάλογο ύφος ήταν οι δηλώσεις των παικτών του. Το γεγονός επιβεβαίωσαν και οι δηλώσεις του κορυφαίου παίκτη του Ολυμπιακού, Γιώργου Πρίντεζη, που είδε "καλή ατμόσφαιρα".
Κακά τα ψέματα, τα τελευταία χρόνια έχει φοβηθεί το μάτι των παικτών, τόσο των πράσινων όσο και των ερυθρόλευκων, με όσα γίνονται στα γήπεδα! Πάνε στο γήπεδο και δεν ξέρουν πώς και αν θα γυρίσουν στα σπίτια τους. Μόνο πέρσι, για παράδειγμα, σχεδόν σε κάθε μπασκετικό παιχνίδι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού ανεξαρτήτως έδρας, υπήρχαν ένταση και επεισόδια. Ποιος ξεχνάει τα γεγονότα των τελικών; Για το ποδοσφαιρικό ντέρμπι του "Καραϊσκάκη", καλύτερα να μην τα θυμόμαστε. Ενώ φέτος σαν να έγιναν, μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο μάλιστα, πολλά βήματα μπροστά και -επιτέλους- προς τη σωστή κατεύθυνση.
Πάντως, για να μη ξεχνιόμαστε, υπήρχαν και σε αυτά τα παιχνίδια κάποια μελανά σημεία. Όπως, για παράδειγμα, τα βεγγαλικά που έπεσαν όταν ο Λέτο προσπάθησε να εκτελέσει ένα κόρνερ στο Φάληρο και προκάλεσαν μικροδιακοπή. Ή το πανό με το απαράδεκτο σύνθημα που αναρτήθηκε στο ΟΑΚΑ για τον Βασίλη Σπανούλη. Είπαμε. Να τα λέμε όλα. Και τα καλά και τα κακά...

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: