Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Τεστ φιλοσοφίας για τον Μπόλονι!!

** Oσο και να ψάξουμε, δεν πρόκειται αυτή τη στιγμή να βρούμε ούτε έναν ΠΑΟΚτσή που να είναι αισιόδοξος ενόψει του αυριανού αγώνα με την Τότεναμ. Η εμφάνιση στο ματς με την Κέρκυρα ήταν απογοητευτική. Τα αγωνιστικά προβλήματα που εμφανίστηκαν πολλά. Ποιος να πιστέψει ότι αυτή η ομάδα μπορεί να έχει τύχη στο “Γουάιτ Χαρτ Λέιν”; Γράφει ο Στέλιος Γρηγοριάδης.
** Αμφιβάλλω αν το πιστεύουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Θα φανεί. Πάντως, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται και αν δεχτούμε ότι ειδικά σ’ αυτή την περίπτωση το μόνο που “μετράει” είναι το αποτέλεσμα, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μια επιτυχία. Εάν οι παίκτες “βγάλουν” τον ποδοσφαιρικό εγωισμό που συνηθίζουν στους ευρωπαικούς αγώνες, όλα μπορούν να συμβούν.
** Ο ΠΑΟΚ, σε κάθε περίπτωση, έχει την ευκαιρία να δοξαστεί για δεύτερη φορά σε ένα από τα τιμημένα αγγλικά γήπεδα. Δεν είναι μόνο οι βαθμοί που “παίζονται” σ’ αυτόν το ματς, είναι και το γόητρο. Ενα “κάζο” της Τότεναμ θα συζητηθεί σε όλη την Ευρώπη, αν όχι σε όλο τον κόσμο και, μοιραία, τα φώτα της δημοσιότητας θα πέσουν πάνω στον αντίπαλο.
** Ιδωμεν. Στο κάτω-κάτω, δεν ήταν προυπολογισμένοι τρεις βαθμοί, ούτε καν ένας, στον συγκεκριμένο αγώνα. Ολα θα κριθούν στον τελευταίο, με τη Ρούμπιν Καζάν, στην Τούμπα. Απλώς, ο ΠΑΟΚ θα είναι υποχρεωμένος να επιδιώξει μόνο ένα αποτέλεσμα, τη νίκη.
** Η απουσία του Βιειρίνια πολύ σημαντική. Οσο κι αν τις τελευταίες εβδομάδες απέχει από τον παικταρά που όλοι ξέρουμε, από έναν παίκτη σαν αυτόν πάντα περιμένεις το “κάτι” περισσότερο, πάντα περιμένεις μια ενέργεια, που μπορεί να κρίνει όλο το παιχνίδι.
** Περιμένω να δω πώς θα λειτουργήσει ο Λάσλο Μπόλονι. Αν θα χρησιμοποιήσει, για παράδειγμα, τον Σταφυλίδη, ή αν φοβηθεί και προτιμήσει κάποιον πιο έμπειρο, με την αίσθηση ότι έτσι θα υπάρχει μεγαλύτερη σιγουριά από αριστερά. Αν θα χρησιμοποιήσει τον Σνάουτσνερ, με λίγα λόγια (άλλος διαθέσιμος που μπορεί να παίξει τη θέση δεν υπάρχει), ή αν θα δώσει την ευκαιρία στον πιτσιρικά να αποκτήσει εμπειρίες ανώτερου επιπέδου. Θα προτιμούσα το δεύτερο, χωρίς καμία άλλη σκέψη. Και είμαι βέβαιος ότι το ίδιο θα αποφάσιζαν 99 στους 100 οπαδούς του ΠΑΟΚ, αν όχι και οι 100. Αλλά προπονητές δεν είμαστε εμείς. Ο Μπόλονι είναι…
** Περιμένω ακόμη να δω αν θα επιστρατευτεί πάλι σε ρόλο “χαμάλη” ο Σαλπιγγίδης, αν θα παίξει ως άλλος “χαμάλης” ο Αθανασιάδης, ή αν θα παρατάξει την ομάδα ο Ρουμάνος με ψηλά και βαριά κυρίως κορμιά, αδιαφορώντας για το πώς θα κρατηθεί, πώς θα κυκλοφορήσει η μπάλα και, φυσικά, ποιες προυποθέσεις θα δημιουργηθούν για να πάει στα αντίπαλα δίχτυα. Από αυτό το ματς θα φανούν πολλά για το σκεπτικό και τη φιλοσοφία του Μπόλονι, που, κακά τα ψέματα, δικαίως ή αδίκως, άρχισε να αμφισβητείται έντονα. Και όχι μόνο από τους φιλάθλους…


πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: