Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κίμι is back!

Η επιστροφή του Κίμι Ράικονεν στην Formula 1 είναι γεγονός! Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ο Φινλανδός οδηγός, παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ferrari το 2007, υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την Lotus Renault.
Κίμι is back!
O "Iceman" αποχώρησε από την Formula 1 στο τέλος του 2009, έχοντας καταφέρει να πετύχει τον στόχο του, καθώς δύο χρόνια πριν είχε στεφθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής με την Ferrari. Για δύο χρόνια δοκίμασε τις δυνατότητές του στο WRC, ενώ έτρεξε φέτος και στο NASCAR.
Ο Ράικονεν θα έχει ομόσταβλό του τον Ρώσο Βιτάλι Πετρόφ, ενώ ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα, που έχει συμβόλαιο με την Renault, δεν προλαβαίνει να είναι 100% έτοιμος για το 2012. Γι' αυτό και η ομάδα προχώρησε στη λύση του 32χρονου "πιλότου".
"Είμαι πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στην Formula 1. Είμαι ευγνώμων στην Renault, για την ευκαιρία που μου έδωσε. Ο χρόνος που πέρασα στο WRC ήταν χρήσιμος για την καριέρα μου, ως οδηγός, αλλά δεν μπορώ να κρύψω την πως η θέληση μου να επιστρέψω στην F1, ήταν τεράστια", είπε αρχικά ο Ράικονεν και πρόσθεσε:
"Ήταν μία εύκολη απόφαση να επιστρέψω με την Renault, καθώς έχω εντυπωσιαστεί από τις φιλοδοξίες της ομάδας. Τώρα ανυπομονώ να παίξω σημαντικό ρόλο στο να πιέσω την ομάδα για την καλύτερη θέση στο γκριντ". 

πηγή: sportdog.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια: