Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Να το πιστέψουν κι όλα μπορεί να συμβούν» (video)


toursounidis

Για το αυριανό παιχνίδι του ΠΑΟΚ στο Λονδίνο με αντίπαλο την Τότεναμ μίλησε στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή Revolution ο παλαίμαχος παίκτης του «Δικεφάλου», Γιώργος Τουρσνουνίδης, που θυμήθηκε και το «έπος» επί της Άρσεναλ, όντας τότε μέλος της ομάδας.

«Γράψαμε ιστορία τότε, έχει χαραχτεί στη μνήμα μας και δε θα ξεχαστεί ποτέ. Ήταν ανεπανάληπτες στιγμές, μία ομάδα χρειάζεται τέτοιες επιτυχίες. Ήμασταν τυχεροί που ήμασταν μέλη αυτής της ομάδας, Ορισμένες στιγμές δεν περιγράφονται. Σαν υλικό ήταν από τις καλύτερες ομάδες που είχε ο ΠΑΟΚ. Είχε προσωπικότητες, είχε και εργάτες, που χρειάζονται μέσα στην ομάδα. Ήμασταν όλοι Ελληνες και το κλίμα ήταν πολύ καλό. Δεν είμαι κατά των ξένων, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι τραγικό. Δε γίνεται να έχει 10 ξένους παίκτες, που η αξία τους σε πολλές περιπτώσεις είναι ελάχιστη. Να έρθει ο ξένος, αλλά να είναι καλύτερος από τον Έλληνα. Έχουμε το Βιεϊρίνια, τον Κοντρέρας και παλαιότερα κι άλλοι πολύ καλοί, όπως τότε ο Νάγκμπε. Τρομερός παίκτης, που δεν ήταν το μεγάλο όνομα, αλλά η προσφορά του ήταν τεράστια».
Για τον αγώνα με την Τότεναμ δήλωσε:

«Δεν έχει να χάσει τίποτα ο ΠΑΟΚ. Να παίξει χωρίς άγχος, Γνωρίζουμε τη δυναμικότητα της ομάδας, είναι από τις πολύ δυνατές της Πρέμιερ Λιγκ, έχει τεράστιους παίκτες στο ρόστερ της, αλλά δεν πρέπει να το φοβίσει τον ΠΑΟΚ, αλλά να του κεντρίσει το ενδιαφέρον. Αυτά τα μας είναι πιο εύκολα, μπορούν να σε απογειώσουν. Πιο δύσκολα είναι με τη Σάμροκ Ρόβερς, γιατί πρέπει να κερδίσεις οπωσδήποτε. Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πρέπει να παίξουν ποσο καλύτερα μπορούν, να το πιστέψουν. Χρειάζεται και η τύχη και όλα μπορούν να συμβούν».
Για τη μέτρια πορεία του ΠΑΟΚ ως τώρα:

«Είναι κάτι που δεν μπορούμε να το εξηγήσουμε εύκολα. Το σίγουρο είναι ότι δεν πάει η ομάδα. Αν εξαιρέσουμε δυο, τρία παιχνίδια, όλα τα άλλα ήταν προβληματικά. Δεν έχω πλήρη εικόνα, δεν ταίριαξε η χημεία της ομάδας, υπάρχει ντεφορμάρισμα, έπαιξαν ρόλο οι πολλοί τραυματισμοί, πολλές οι απουσίες. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη δυνατή, όλα αυτά έχουν επηρεάσει και έχει αυτή την εικόνα. Οι δυνατότητες της ομάδας είναι περισσότερες. Ο Βιεϊρίνια, ο Σαλπιγγίδης, ο Γκαρσία, ο Γκαρσία δεν ξέχασαν να παίζουν μπάλα. Μπορεί να μην υπάρχει και χημεία με τον προπονητή, δεν ξέρω. Οι τραυματισμοί είναι πρόβλημα που πρέπει να το δουν και πιστεύω ότι το βλέπουν. Μπορεί να συμβεί από την υπερβολική προπόνηση, ή την όχι και τόσο καλή προπόνηση. Ο ΠΑΟΚ φέτος περίμενα ότι θα είναι πιο ισχυρός και πρωταγωνιστής. Θα έλεγα ότι έχει μείνει πολύ πίσω. Τώρα πρέπει να βρει η ομάδα το δρόμο της, να ικανοποιήσει τον κόσμο, να πάρει καλά αποτελέσματα και να φτάσει ψηλά. Στόχος είναι φυσικά και το κύπελλο. Εμείς έχουμε τον πρώτο λόγο για την πρόκριση, για το αν θα μπορέσουμε να πάρουμε το εισιτήριο με τη Ρούμπιν. Η κούραση είναι μια δικαιολογία, αλλά όταν μιλάμε για τον ΠΑΟΚ θα δεχθώ μεν την κούραση, αλλά δε θα επιλέξω αγώνες. Σε όλους τους στόχους πρέπει να είσαι πανέτοιμος. Ένα ευρωπαίκό ματς είναι πάντα πρόκληση, αλλά για να είσαι καλός και στην Ευρώπη, πρέπει να πρωταγωνιστείς και στο πρωτάθλημα».
Το γκολ του Βρύζα στο Χάιμπουρι:




πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: