Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

"Mια παρεξήγηση ήταν..."

Άστοχες χαρακτήρισε τις δηλώσεις του Γιώργου Δώνη περί αποχώρησής του από τον Ατρόμητο ο Γιώργος Σπανός, τονίζοντας πως είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη δουλειά του και ότι τον στηρίζει απόλυτα.
"Mια παρεξήγηση ήταν..."
Αναλυτικά, οι δηλώσεις του στον "NovaΣΠΟΡ FM 94,6":
Για τους λόγους που αντέδρασε ο Γιώργος Δώνης μετά το ματς με την Ξάνθη:
«Τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως βγήκαν προς τα έξω. Ήταν μια τραγική εμφάνιση, που προκάλεσε μια δική μου ομιλία στο ημίχρονο προς τους παίκτες. Όταν τελείωσε τις οδηγίες προς τους παίκτες ο προπονητής, πήρα το λόγο και τους είπα κάποια πράγματα. Αυτή η κίνησή μου ίσως στενοχώρησε λίγο το Γιώργο. Πιστεύω όμως πως ό,τι είπε τα είπε εν θερμώ και αφότου μίλησε με τον τεχνικό διευθυντή, όλες οι παρεξηγήσεις ανήκουν στο παρελθόν και συνεχίζουμε για την επίτευξη των στόχων που έχουμε θέσει σαν ομάδα».
Για τους λόγους που αποφάσισε να κατέβει στα αποδυτήρια:
«Με πείραξε ο τρόπος που μπήκαμε στο γήπεδο. Στο πρώτο ημίχρονο δεν κερδίσαμε ούτε μία μονομαχία από τον αντίπαλο. Η εμφάνιση ήταν αποκαρδιωτική. Μπήκαμε στο γήπεδο να κάνουμε διακοπές, απλώς για να συμμετέχουμε σε ένα παιχνίδι. Η ομάδα ήταν εντελώς απούσα από το συγκεκριμένο ματς και δεν έχει καμία δικαιολογία για να εμφανιστεί έτσι άνευρη. Ήταν σε πολύ κακή κατάσταση».
Για το αν έχει ξαναπαρέμβει στη διάρκεια αγώνα:
«Το έχω ξανακάνει και σε άλλες εποχές, επί Παράσχου, αλλά και επί Δώνη. Κάποιες φορές μετά από αυτό αλλάζει η εικόνα της ομάδας, κάποιες φορές δεν αλλάζει. Είμαι ο μοναδικός πρόεδρος που έχει κατέβει στα αποδυτήρια της ομάδας; Αν ήμασταν στην Αγγλία ή την Ισπανία θα ήταν πρωτοφανές, αλλά στην Ελλάδα είμαστε. Όταν βλέπω πως δεν γίνονται οι ανάλογες προσπάθειες από τους παίκτες αντιδρώ. Δέχομαι την ήττα, αλλά όχι την ήττα χωρίς προσπάθεια. Έχω δώσει συγχαρητήρια σε ήττα, ακόμη και πριμ. Δεν μίλησα με ακραίο τρόπο, ούτε προσέβαλα τους παίκτες. Απλώς ήθελα να τους ξυπνήσω. Ο πρόεδρος δεν είναι μόνο για να επιβραβεύει μετά από ένα καλό αποτέλεσμα. Από τη στιγμή που υπάρχουν εμφανίσεις που προσβάλουν την ομάδα και υποτιμούν τους παίκτες και την προσπάθεια που έχουν κάνει, θεώρησα πως έπρεπε να τους πω κάποια πράγματα. Κι αν δω πάλι εμφανίσεις που προσβάλουν την ιστορία και τον κόσμο της ομάδας, θα το ξανακάνω».
Για την αντίδραση του Δώνη μετά το ματς:
«Ήταν άστοχες οι δηλώσεις που έκανε μετά το ματς και άφησε ένα παράθυρο αποχώρησης. Θα μπορούσαμε να το είχαμε λύσει μεταξύ μας. Υπάρχουν διαφωνίες σε όλες τις οικογένειες. Εμείς έχουμε δείξει ότι στηρίζουμε κι εμπιστευόμαστε τον Γιώργο Δώνη. Το κάναμε ακόμη και μετά από σερί άτυχων αποτελεσμάτων. Ένας προπονητής πρέπει να κοιτά και σε τι συνθήκες δουλεύει. Κι εμείς μπορεί να δεχόμαστε κάποια πράγματα που να μη μας αρέσουν. Η ζωή είναι ισορροπίες. Κάποιες φορές κάνουμε ένα βήμα μπροστά και κάποιες ένα πίσω. Δεν έχω να απολογηθώ σε κανέναν, όταν στηρίζω την ομάδα και το έργο του προπονητή. Πιστεύω πως ήταν λάθος του προπονητή να σταθεί σε αυτό το πράγμα και να μη μας πει γιατί έχασε η ομάδα».
Για το αν τέθηκε θέμα προπονητή:
«Ουδέποτε μπήκαμε σε αναζήτηση προπονητή. Αν το κάνουμε αυτό, ο κύριος Δώνης θα έχει ήδη φύγει. Δεν θα έχουμε προπονητή και θα μιλάμε με άλλον. Δεν είναι στη φιλοσοφία μας, ούτε στις προθέσεις μας. Σαφώς είμαστε ικανοποιημένοι από το έργο του. Έχουμε αποδείξει τη στήριξη με πράξεις, όχι με λόγια, ακόμη και μετά από 6-7 Κυριακές χωρίς νίκη. Δεν έχω μιλήσει ακόμη μαζί του. Αυτό δεν σημαίνει κάτι. Τον στηρίζω και τον αγαπώ. Το δείχνω με πράξεις κι όχι με λόγια».

Δεν υπάρχουν σχόλια: