Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ίσως, ωφελήσει η απουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια!!

Για να δούμε, τι θα δούμε… Με τον ΠΑΟΚ χωρίς τον Αντελίνο Βιεϊρίνια μετά από 22 σερί αγώνες του στην Ευρώπη. Δεν είναι η πρώτη απουσία του Πορτογάλου φορ. Γράφει ο Άρης Νικολάκης.
Ίσως, ωφελήσει η απουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια
Είναι όμως, η πρώτη εκτός συνόρων μετά από τρία χρόνια. Κι η πρώτη σε χρονική στιγμή αγωνιστικού κατήφορου…
Ο ΠΑΟΚ γενικά, σε έναν ακόμα αγώνα καλείται φέτος να αγωνιστεί με πολλές απουσίες. Τυχαίο; Δε νομίζουμε! Ως αιτία δε, του συνεχώς πλήρους απουσιολογίου του από την αφετηρία της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου είναι οι τραυματισμοί. Με βασική ευθύνη του Λάζλο Μπόλονι. Αυτός επέλεξε τη μη μεταβατική φάση από τον ΠΑΟΚ του Φερνάντο Σλάντος, στον δικό του ΠΑΟΚ. Αποτέλεσμα; Οι τραυματισμοί τσάκισαν τον «δικέφαλο»!
Στον αγών με τον πανίσχυρη Τότεναμ - στο Λονδίνο - η παρουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια θα ωφελούσε και τον ΠΑΟΚ (οικονομικά κι αγωνιστικά) αλλά και τον Πορτογάλο σούπερ σταρ του. Οικονομικά θα ωφελούσε τον ΠΑΟΚ σε περίπτωση πρό(σ)κλησης μεταγραφικού ενδιαφέροντος για τον ταλαντούχο επιθετικό του. Μια θλάση α' βαθμού όμως (σιγά μην έμενε αυτός εκτός … λαίλαπας ανάλογων τραυματισμών!) τον άφησε εκτός αποστολής. Έτσι χάλασε το σερί του στην Ευρώπη. «Χάλασε» και την αισιοδοξία των φίλων του «δικέφαλου»!
Εξάλλου μόνο με νίκη κόντρα στην αγγλική ομάδα ο ΠΑΟΚ «κλειδώνει» την πρόκριση. Ισοπαλία κι ήττα την ίδια ουσία έχουν αλλά… Διαφορετικές εντυπώσεις προκαλούν. Και διαφορετικές επιπτώσεις επιφέρουν! Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές περιόδους ήταν συνεπέστατος στα ευρωπαϊκά ραντεβού του. Είχε συμμετάσχει σε 22 σερί αγώνες με αφετηρία τον αγώνα με την Χέρενφεν, στις 20 Αυγούστου του 2009. Σε όλους τους αγώνες μάλιστα, ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Κι έχασε μόνο 36 από τα 1980 λεπτά!
Ο Πορτογάλος έχει πετύχει 7 γκολ. Πέρυσι 4 (σε 12 αγώνες: 2 για τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ και 10 για το Γιουρόπα Λιγκ) και 3 μέχρι σήμερα (στους 8 αγώνες του Γιουρόπα). Την παρελθούσα αγωνιστική περίοδο ο Αντελίνο Βιεϊρίνια διαμόρφωσε με τα γκολ του 2 νίκες: Με τη Βιγιαρεάλ στην Τούμπα (1-0) και με την Φενερμπαχτσέ με το ίδιο σκορ στο ίδιο γήπεδο. Επίσης σκόραρε στο 1-1 με την Μπριζ στην Τούμπα και στο 3-3 με τον Άγιαξ, πάλι στην Τούμπα.
Την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο ξεκίνησε με γκολ στο 2-0 με τη Βαλερένγκα στο Όσλο. Συνέχισε στον αγώνα με τη νορβηγική ομάδα στην Τούμπα (3-0) και έκλεισε το λογαριασμό του – μέχρι σήμερα - με το νικητήριο γκολ επί της Σάμροκ Ρόβερς στην Τούμπα (2-1).
Η δυνατότητα του Αντελίνο Βιεϊρίνια για ανάλογα … κατορθώματα θα λείψει από τον ΠΑΟΚ στο βόρειο Λονδίνο! Δεν φέρει όμως, την καταστροφή. Και τούτο επειδή (επιτρέψτε μας, να επιμείνουμε) μόνο με νίκη κόντρα στην Τότεναμ ο ΠΑΟΚ μετρά μία ουσιαστική επιτυχία. Μόνον έτσι προκρίνεται. Με οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα; Προκρίνεται μόνο με νίκη εντός έδρας κόντρα στη Ρούμπιν. Με άλλα λόγια; Ίσως η απουσία… Ίσως, λέμε … Η απουσία του Αντελίνο Βιεϊρίνια από τον αγώνα με την Τότεναμ ωφελήσει τον ΠΑΟΚ στον αγώνα με τη Ρούμπιν! Ίσως …
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: