Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Θεωρίες συνομωσίας γύρω από την "εξαφάνιση" Ιμπαγάσα!!

Ισως πρόκειται για απλή σύμπτωση αλλά από τότε που η διοίκηση έστειλε το μήνυμα ότι "όλα τα συμβόλαια θα εξεταστούν στην ώρα τους", ξαφνικά χάσαμε τον Αριέλ. Γράφει ο Βασίλης Παπανικολάου.
Θεωρίες συνομωσίας γύρω από την "εξαφάνιση" Ιμπαγάσα
Είναι ένας μήνας τώρα που ο Αργεντινός είτε «δεν βλέπεται» στο γήπεδο είτε είναι τραυματίας
Σήμερα έχουμε 29 Νοεμβρίου, σωστά; Ακριβώς πριν από ένα μήνα, στις 29 Οκτωβρίου, ήταν η τελευταία φορά που αγωνίστηκαν στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού οι δύο Αργεντινοί: ο Ιμπαγάσα και ο Κοστάνσο. Και στην πραγματικότητα, από τότε τους χάσαμε και τους δύο. Τον τερματοφύλακα επειδή πήγε στον πάγκο και τον Ιμπαγάσα, που εκείνη τη μέρα έδωσε το τελευταίο ρεσιτάλ πάνω στο χορτάρι.
Από τότε οι οπαδοί του Ολυμπιακού ψάχνουν τον «Κάνιο», αφού είτε έβλεπαν ένα μετριότατο Ιμπαγάσα στο γήπεδο είτε μάθαιναν από τις εφημερίδες ότι ήταν (και πάλι) τραυματίας. Το μαέστρο που ήξεραν πάντως δεν τον ξαναείδαν.
Επειδή στην αρχή μου φάνηκε παράξενη αυτή η διαβολεμένη σύμπτωση κι επειδή όλοι γνωρίζουμε ότι πρόκειται για υπόδειγμα επαγγελματία, δεν έδωσα περαιτέρω προσοχή.
Γενικώς, δεν μου αρέσουν οι θεωρίες συνομωσίας και προσωπικά δεν κυνηγώ φαντάσματα. Και τι έγινε δηλαδή που περίπου τότε η διοίκηση έστειλε το μήνυμα ότι όλες οι ανανεώσεις συμβολαίων θα συζητηθούν στην ώρα τους; Είναι λόγος αυτός για να δυσανασχετήσει ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος αποθεώνεται από τον κόσμο σε κάθε ματς στο Καραϊσκάκη;
Η απάντηση θα ήταν ένα κατηγορηματικό «αποκλείεται», αν δεν προέκυπτε η ξαφνική αδυναμία του Ιμπαγάσα να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ενώ ο γιατρός της ομάδας Χρήστος Θέος τον έδινε «ιατρικά εντάξει». Ηταν πια φανερό ότι κάτι δεν πάει καλά. Κάθισα λοιπόν και ξανάριξα μια ματιά στα ματς του Ολυμπιακού από τις 29 Οκτωβρίου και μετά, προκειμένου να φύγουν οι υποψίες που τρυπώνουν εκεί που δεν τις σπέρνεις. Τα αποτελέσματα ήταν αποθαρρυντικά.
Πρώτο ματς μετά τον ΟΦΗ, η ήττα με 1-0 από την Ντόρτμουντ στη Γερμανία. Χειρότερος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Ιμπαγάσα. Ούτε μια πάσα της προκοπής δεν κατάφερε να περάσει σε όλο το ματς, με αποτέλεσμα ο προπονητής να τον βγάλει στο 79ο λεπτό κι ενώ ήταν φανερό ότι η ομάδα τον χρειαζόταν μήπως καταφέρει να ισοφαρίσει. Τρεις μέρες αργότερα, με τον Αρη στο «Κλ. Βικελίδης», ξανά ο Ιμπαγάσα ήταν μετριότατος. Μοναδική συμβολή το φάουλ-σέντρα από το οποίο ο Μοντέστο πέτυχε με κεφαλιά το δεύτερο γκολ. Κατά τα υπόλοιπα, το ένα λάθος μετά το άλλο.
Και μετά, η «εξαφάνιση» λόγω τραυματισμού. Κάποιες απλές ενοχλήσεις που ένιωσε στον δεξιό τετρακέφαλο μετατράπηκαν σε απουσία 25 ημερών. Ακόμη και στο ντέρμπι με τους Πράσινους, στο οποίο υπό κανονικές συνθήκες θα έκανε και ένεση για να παίξει, ο Αργεντινός παραπονέθηκε ότι πονάει στη μέση, πράγμα που βεβαίως δεν μπορεί να εξακριβώσει κανένας γιατρός στον κόσμο.
Αμέσως μετά, για το Τσάμπιονς Λιγκ με τη Μαρσέιγ, ξαφνικά έγινε γνωστό ότι μάλλον μπορεί να βοηθήσει. Ο Βαλβέρδε όμως τον απέκλεισε και, όπως αποδείχθηκε, η απουσία του δεν κόστισε και πολύ. Για να καταλήξουμε λίγο πριν από το παιχνίδι στην Τρίπολη, όπου εμφανίστηκε και πάλι αιμάτωμα και ο Ιμπαγάσα έμεινε ξανά εκτός αποστολής.
Πολλά περίεργα δεν μαζεύτηκαν γύρω από το «μάγο» της μεσαίας γραμμής και «εγκέφαλο» της ανάπτυξης στο παιχνίδι του Ολυμπιακού; Θέλω να πιστεύω ότι πραγματικά πρόκειται για «φαντάσματα» και «θεωρίες συνομωσίας», των οποίων έπεσα θύμα κι εγώ. Διότι πραγματικά πιστεύω ότι ο Αργεντινός μπορεί να προσφέρει πολλά στον Ολυμπιακό, όχι μόνο φέτος αλλά και του χρόνου.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: