Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

«Ούτε καν σαν σκέψη ο υποβιβασμός»

Ο Σάκης Τσιώλης τόνισε πως δεν πρέπει να περνά καν σαν σκέψη από το μυαλό των ανθρώπων του Αστέρα ο υποβιβασμός, με το ρόστερ και την οργάνωση που έχουν οι Αρκάδες.
«Ούτε καν σαν σκέψη ο υποβιβασμός»
Αναλυτικά, ο τεχνικός του συλλόγου της Τρίπολης μίλησεστον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:
Για τη νίκη επί του Ολυμπιακού: «Πέραν του ότι γράφεις ιστορία όταν κερδίζεις μια ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, οι τρεις βαθμοί που πήραμε ήταν πολύ σημαντικοί. Περίμενα πως θα γίνονταν αλλαγές στον αντίπαλο. Πίστευα πως θα ξεκινούσε ο Φετφατζίδης, αλλά δεν ξεκίνησε και η ενδεκάδα ήταν σχεδόν ίδια με το ματς με τη Μαρσέιγ.
Εκμεταλλευτήκαμε τους στενούς χώρους, πιέσαμε και ο Ολυμπιακός δεν είχε χώρους, ενώ στη συνέχεια με τον Πάντελιτς πήγαν σε παιχνίδι πίεσης προς την περιοχή μας και βρήκαμε ευκαιρία για αντεπιθέσεις. Εκμεταλλευτήκαμε την ψυχολογική και σωματική κούραση του Ολυμπιακού και με πειθαρχία στο παιχνίδι μας πήραμε αυτή τη νίκη».
Για τους στόχους του Αστέρα Τρίπολης: «Με το ρόστερ και την οργάνωση που έχει αυτή η ομάδα, δεν θα πρέπει να περνά καν σαν σκέψη ο υποβιβασμός. Η οργάνωση, το αθλητικό κέντρο, η οικονομική συνέπεια που έχει ο σύλλογος είναι στοιχεία που την καθιστούν αναγκαία για το πρωτάθλημα. Ο Αστέρας μπορεί να κάνει μια πολύ καλή πορεία».
Για την κατάσταση στην οποία παρέλαβε την ομάδα: «Βρήκα μία ομάδα σε αρκετά καλή φυσική κατάσταση, με ποιότητα στο ρόστερ και κοιτάμε να παίξουμε ένα σύστημα που θα εξυπηρετεί τις ικανότητες των ποδοσφαιριστών. Η ομάδα έχει ποιοτικούς παίκτες και γνώριζα πολλούς από αυτούς.
Όταν είσαι στην ουρά της βαθμολογίας, πρέπει να αρχίσεις να σκοράρεις, γιατί αλλιώς δεν μπορείς να πάρεις βαθμούς. Έτσι δουλέψαμε στην επιθετική φιλοσοφία. Έχουμε ένα μεγάλο ρόστερ με 36 παίκτες και είναι φυσικό να είναι περισσότεροι οι δυσαρεστημένοι από τους ευχαριστημένους. Όμως είναι όλοι τους επαγγελματίες και σε αυτό βοηθά η συνέπεια του συλλόγου απέναντί τους».
Για την αποχώρησή του από τον Άρη: «Η ομάδα δεν είχε βρει ρυθμό. Ήρθαν δύο άτυχα αποτελέσματα. Με τον Εργοτέλη ισοφαριστήκαμε στα τελευταία δευτερόλεπτα, ενώ και με τον ΠΑΟΚ θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Έπρεπε να γίνει αυτή η αλλαγή προπονητή, για να έρθει ένας άλλος άνθρωπος και να αλλάξει λίγο η κατάσταση. Είχαμε ένα υπεράριθμο ρόστερ. Είχαμε συμφωνήσει να φύγουν οκτώ παίκτες πριν αναχωρήσουμε για προετοιμασία, αλλά τελικά δεν βρήκαν ομάδα αυτοί οι ποδοσφαιριστές και παρέμειναν».
Για το ελληνικό στοιχείο στον Αστέρα: «Υπάρχουν κάποια παιδιά στην ομάδα κάτω των 20 ετών στον Αστέρα και με έχουν εντυπωσιάσει 2-3 από αυτά. Αν ελευθερώσουμε κάποιες θέσεις στο ρόστερ από παίκτες που δεν υπολογίζονται, θα ανέβουν στην πρώτη ομάδα και θα πάρουν τις ευκαιρίες τους, όπως πρέπει».
Για τη μάχη του πρωταθλήματος: «Όλα είναι ανοικτά. Οι πέντε βαθμοί που χωρίζουν τον Ολυμπιακό από τον Παναθηναϊκό μπορούν να καλυφθούν πολύ εύκολα. Όμως αυτή η διαφορά μπορεί να αποδειχτεί σημαντική, αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να έχει απώλειες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: