Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ο τρελός "Γκάζα" και ο ωραίος Ζινολά (BINTEO)

Την φανέλα της Τότεναμ έχουν φορέσει πολύ μεγάλοι παίκτες. Ε, λοιπόν, εμείς επιλέξαμε να ασχοληθούμε όχι με τους καλύτερους, αλλά σίγουρα με τους πιο τρελούς. Τον Πολ Γκασκόιν και τον Νταβίντ Ζινολά.
Ο τρελός "Γκάζα" και ο ωραίος Ζινολά (BINTEO)
Ο Νταβίντ Ζινολά ήταν τόσο όμορφος που τρέλανε τα κοριτσόπουλα σ’ όλη την Αγγλία, ο άλλος τόσο άσχημος που... ευτυχώς έγινε διάσημος και βγήκε κανένα ραντεβού. Και οι δύο, όμως, είναι σίγουρα στη λίστα των πιο "τρελών" και συνάμα ευφυών παικτών που πέρασαν από την Τότεναμ και την Premier League.
Κλεφτάκος, αλκοολικός και σπουδαίος παίκτης
Ο Πολ Γκασκόιν φόρεσε τη φανέλα της Τότεναμ και λατρεύτηκε για τις ποδοσφαιρικές του ικανότητες όντας ο πιο ταλαντούχος Άγγλος της γενιάς του, αλλά κυρίως λατρεύτηκε για την τρέλα του. Αυτή που τον έκανε τόσο ξεχωριστό και που δυστυχώς τον κατέστρεψε.
Η ζωή του περίφημου "Γκάζα" είναι σαν μυθιστόρημα. Φτωχό παιδί, κλεφτάκος καταστημάτων και αλκοολικός στα 14! Στο σχολείο ασχολούνταν μόνο με το ποδόσφαιρο και στο μάθημα της γεωγραφίας ασχολούνταν με το να βρει την πιο κυριλέ υπογραφή που θα βάζει στα αυτόγραφα όταν γίνει διάσημος. Τρελά πράγματα.
Μετά ήρθε η απογείωση. Έδειξε το ταλέντο του στο γήπεδο, έπαιξε σε πολύ μεγάλες ομάδες όπως η Νιούκαστλ, η Τότεναμ, η Λάτσιο και φυσικά η εθνική Αγγλίας, αλλά πάντα είχε το... ζιζάνιο στο μυαλό του και την ατυχία να τον συντροφεύουν.
Είχε πολλούς και σοβαρούς τραυματισμούς που τον επηρέαζαν ψυχολογικά αν και πάντα έψαχνε τις αφορμές να ξεφύγει. Στην αυτοβιογραφία του έλεγε για μια μέρα που όντας στα τελευταία της καριέρας του ήπιε τέσσερα μπουκάλια ουίσκι και που τις άλλες μέρες έπινε πάντα ένα μπουκάλι τζιν και έκανε κοκαΐνη.
Υπήρξε, όμως, πάντα το αγαπημένο κακό παιδί της Αγγλίας. Όλος ο κόσμος ενδιαφέρονταν για τα καμώματά του, τον στήριζε ακόμα και όταν... τραγουδούσε (έκανε τουρ μαζί με τους Iron Maiden) και πάντα ήλπιζε να ξεπεράσει τα προβλήματά του. Πράγμα που δυστυχώς δεν έγινε. Έχει γίνει πρωτοσέλιδο όντας μεθυσμένος δεκάδες φορές, έχοντας συλληφθεί για αλητεία ή γιατί βρέθηκε να κοιμάται σε παγκάκι. Η ζωή του ήταν και είναι ένας ατέλειωτος κατήφορος. Δυστυχώς...
Δείτε ένα απίστευτο βίντεο με τον Γκασκόιν εντός και εκτός γηπέδου να κάνει τις τρέλες του

Ο Νταβίντ και ο καθρέφτης του


Gazza - Clown Prince of England by ggiannis4 



Ο Νταβίντ Ζινολά δεν ήταν... Γκασκόιν. Δεν έφτασε τη ζωή του στα όρια για να αποδείξει πως είναι πιο τρελός απ’ όλους. Ο Γάλλος είχε το κουσούρι να πιστεύει πως ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής, ο πιο όμορφος και πιθανότατα ο πιο έξυπνος. Ήταν τόσο αλαζόνας που είτε τον αγαπούσες είτε τον μισούσες. Ένας Ρονάλντο της γενιάς του που έκανε τα μαγικά του και με τη φανέλα της Τότεναμ.
Εκπληκτική ήταν αρχικά η παρουσία του στην Παρί, μετά στη Νιούκαστλ όπου ήταν μέλος μιας εκ των καλύτερων ομάδες που παρουσίασε στην ιστορία της και μετά έγινε εμβληματική μορφή των Λονδρέζων.
Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει ένα απίστευτο γκολ του Ζινολά εναντίον της Μπάρσνλεϊ όταν πέρασε όλους τους αντιπάλους του, όπως κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει πως στα 125α γενέθλια της Τότεναμ βρέθηκε μαζί με άλλους βετεράνους στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" και αποθεώθηκε περισσότερο απ’ όλους.
Ήταν, όμως και... παιδί τρελοκομείου. Έχει μαλώσει δεκάδες φορές με προπονητές, προέδρους αλλά και τον κόσμο. Έγινε ηθοποιός μετά τη λήξη της καριέρας του ενώ έκανε θραύση και ως παραγωγός κρασιού καθώς βραβεύτηκε για το προϊόν του.
Δείτε τον Ζινολά σε δράση


David Ginola Highlights (greats goals) by ggiannis4



Πηγή: contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: