Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Όχι και Τούρκοι στην ΑΕΚ!

Δεν έχω καμμία αγκύλωση, αρτηριοσκληρωτική, με τους γείτονες. Ούτε κανένα εθνικιστικό μένος. Δεν είμαι υπέρ της «ελληνοτουρκικής φιλίας», έτσι όπως την προωθούν, αλλά ξέρω καλά, ότι οι δύο λαοί, ελάχιστες διαφορές έχουν. Ιδιαίτερα στην Μικρά Ασία, το ποσοστό που νιώθει πολύ κοντά με εμάς, είναι συντριπτικό. Γράφει ο Μιχάλης Τσώχος.
Όχι και Τούρκοι στην ΑΕΚ!
Αλλά και μόνο η πιθανότητα να αναλάβει τις τύχες της ΑΕΚ, μια Τούρκικη πολυεθνική ξεφεύγει ακόμη και από τα «όρια» της ανοησίας. Κάποιοι θα το έλεγαν κακόγουστο ανέκδοτο, αλλά και αυτά έχουν τους περιορισμούς τους.
Κατανοώ απόλυτα, ότι η οικονομία στην γειτονική χώρα είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από την δική μας. Διαβάζοντας την είδηση για το πιθανό ενδιαφέρον της πολυεθνικής από την γείτονα, κατανοώ και το λογικό ενδιαφέρον τους να θέλουν να επεκταθούν και να επενδύσουν στην από εδώ πλευρά του Αιγαίου, ως μία έξυπνη επιχειρηματική κίνηση.
Θα είχα αντιρρήσεις, αλλά δεν θα ήταν τόσο σοβαρές, εάν το ενδιαφέρον αυτό ήταν για κάποιον άλλον σύλλογο. Ήδη άλλωστε, η προσπάθεια των Τούρκων επιχειρηματιών, για «οικονομική εισβολή», έχει ξεκινήσει και σε άλλους τομείς. Αλλά και στον αθλητισμό. Άλλο είναι όμως, ας πούμε η χορηγία της Turkish Airlines στην Ευρωλίγκα και άλλο το να αγοράσει μια ΠΑΕ και δη την ΑΕΚ, μια Τούρκικη πολυεθνική.
Η «αγωνία» του κυρίου Αδαμίδη, στο να βρει λύση στο οικονομικό αδιέξοδο (ή στο προσωπικό του αδιέξοδο, όπως λένε οι κακές γλώσσες, για να παραμείνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο, την επόμενη ημέρα) δεν μπορεί να κατεδαφίζει ιδέες και δεσμούς, ιστορικά αποδεδειγμένους. Σίγουρα στην ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ, τον Πανιώνιο ή τον Απόλλωνα (τους τέσσερεις πιο «γνωστούς» εκπροσώπους των «αλύτρωτων πατρίδων», φέρνω ως παράδειγμα) δεν πρέπει να υπάρχουν πολλοί ακόμη οπαδοί, που να έχουν άμεση σχέση με την Κωνσταντινούπολη ή την Σμύρνη.
Αυτό όμως δεν σημαίνει, ότι στην παγκοσμιοποιημένη κοινότητα του 21ου αιώνα, μπορεί ο οποιοσδήποτε «παράγοντας», στα πλαίσια της όποιας επιχειρηματικότητας και «μπίζνας», να κατεδαφίζει συμβολισμούς και ιστορία. Ακόμη και αν η επόμενη ημέρα είναι η διάλυση και η πτώχευση. Μπορεί για τους γιάπηδες παράγοντες, η ιστορία να μην λέει κάτι.
Όπως δεν έλεγε στην κυρία Ρεπούση και τους υπόλοιπους «προοδευτικούς εκπαιδευτικούς», «ο συνωστισμός στην αποβάθρα της Σμύρνης». Φαντάζομαι όμως πως λέει σε πολλά εκατομμύρια κόσμου, είτε είναι φίλαθλοι της ΑΕΚ είτε όχι. Ας μην τα ισοπεδώσουμε όλα λοιπόν, στον βωμό της όποιας προοδευτικότητας ή επιχειρηματικότητας.
Ελπίζω, ότι θα διαψευστούν αυτές οι ειδήσεις. Ότι υπήρξε μια σκέψη, αλλά ωριμότερη εξέταση των πραγμάτων, δεν θα αφήσει να προχωρήσουν. Αλλιώς εάν πρέπει να ξεπουλήσουμε τα πάντα, στον βωμό του χρήματος, τότε ας αλλάξουμε και τα ονόματα μας. Άλλωστε ο λαός που δεν έχει μνήμη, σίγουρα τον περιμένει η «λήθη» της ιστορίας…
ΥΓ Τουλάχιστον βλέπω στα διάφορα σάιτ, ότι υπάρχουν και άλλοι «ρομαντικοί», οπαδοί της ΑΕΚ οι περισσότεροι, που ξεσηκώθηκαν με την πιθανότητα…
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: