Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ευκαιρία να θυμηθεί τι εστί ΠΑΟΚ!!

Ευτυχώς που υπάρχει "Γουάιτ Χαρτ Λέιν" εν όψει, γιατί εντός συνόρων πάμε να... ξεχάσουμε τι πραγματικά πρεσβεύει ο "Δικέφαλος". Γράφει ο Κώστας Πετρωτός.

Ευκαιρία να θυμηθεί τι εστί ΠΑΟΚ
Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα στη ζωή από το να μην μπορείς να εξηγήσεις κάτι που πάει στραβά. Να βλέπεις ότι υπάρχει πρόβλημα και όμως να αδυνατείς να δώσεις άμεσα τη λύση και απλά να αφήνεις τα χαστούκια να έρχονται το ένα μετά το άλλο. Αυτό συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στον ΠΑΟΚ.
Διοίκηση, παίκτες και Μπόλονι μοιάζουν πραγματικά υπνωτισμένοι και ενώ όλοι τους παραδέχονται ότι υπάρχει ανάγκη να γίνει μία νέα αρχή, στην πράξη δείχνουν ανήμποροι να τα βάλουν με τον κακό εαυτό του ΠΑΟΚ. Είναι πολλά, αλλά τόσο απλά αυτά που πρέπει να γίνουν, ωστόσο τις μέρες που διανύουμε προέχει το ματς με την Τότεναμ στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".
Πρόκειται για πραγματική πρόκληση, την οποία ο ΠΑΟΚ δεν συναντά μπροστά του κάθε μέρα. Βέβαια, τα τελευταία χρόνια η συχνότητα με την οποία έρχονται τα μεγάλα παιχνίδια έχει αυξηθεί σημαντικά και αυτό οφείλεται στη διοίκηση Ζαγοράκη (για να μη μιλάμε μόνο για την ατολμία και την αδράνεια στην οποία έχει περιέλθει το τελευταίο διάστημα).
Ο ΠΑΟΚ, λοιπόν, έχει ένα ακόμη μεγάλο ευρωπαϊκό ραντεβού μπροστά του και παράλληλα μία ακόμη ευκαιρία να δείξει σε όλη τη "Γηραιά Ήπειρο" το μέταλλό του. Δεν χρειάζεται να απαριθμήσουμε χρυσές σελίδες του ένδοξου παρελθόντος για να αποδείξουμε ότι ο "Δικέφαλος", σχεδόν πάντα, βγάζει τον καλύτερο εαυτό του στα μεγάλα παιχνίδια και προσωπικά είμαι πολύ αισιόδοξος ότι αυτό θα κάνει και την Τετάρτη. Θα μου πείτε; Είναι δυνατό αυτό το... συνονθύλευμα που παρακολουθήσαμε κόντρα στην Κέρκυρα μέσα σε τέσσερις μέρες να μεταμορφωθεί. Φυσικά... ΠΑΟΚ είσαι.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι κόντρα στον Αντεμπαγιόρ (θα παίξει άραγε;) και τα άλλα αστέρια της Τότεναμ, ο Γκαρσία και η παρέα του θα καταθέσουν ψυχή και θα δώσουν και την τελευταία ικμάδα των δυνάμεών τους. Βέβαια, δεν θα υπάρχει το μεγαλύτερο επιθετικό όπλο της ομάδας, ο Αντρέ Βιεϊρίνια (μαζί και ο Λίνο απ' τα πόδια του οποίου ξεκινούν ουκ ολίγες επιθέσεις), όμως, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν άλλοι παίκτες να απειλήσουν. Είναι... εύκολο ματς για διαχείριση αυτό κόντρα στους "πετεινούς". Ο ΠΑΟΚ έχει πολλά να κερδίσει και τίποτα να χάσει. Το πρόβλημά του ξεκινά όταν γίνετα φαβορί. Εκεί μπλοκάρουν τα πάντα...
Παίξε επίθεση, Θόδωρε!
Κι αφού γίνει ό,τι γίνει στην Αγγλία και ολοκληρωθεί η τριήμερη απόδραση από την εγχώρια μιζέρια, το μπαλάκι θα πάει στον Ζαγοράκη. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ και οι συνεργάτες του θα πρέπει να βγουν... επιθετικά στον επικοινωνιακό τομέα. Να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις σε όλα αυτά τα ζητήματα που ανακυκλώνουν στις συζητήσεις τους οι ΠΑΟΚτσήδες, κάθε φορά που η ομάδα γκελάρει στο πρωτάθλημα. Να μιλήσουν με τη γλώσσα της αλήθειας, χωρίς το φόβο να τοποθετηθούν ανοιχτά για τα λάθη τους. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, στον πρόεδρο της ΠΑΕ, η συμβουλή ήταν "μην μιλάς, μην ανοίγεσαι για να μη φθείρεσαι". Με την τακτική αυτή, όμως, η φθορά του γίνεται μεγαλύτερη, γιατί στο τέλος δημιουργείται η ανάγκη να απολογηθεί ακόμη και για ανύπαρκτα ζητήματα.
Όλα αυτά, όμως, μετά την Τότεναμ. Τώρα ας ξεφύγουμε λίγο από τη μιζέρια μας.
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: