Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Στα χνάρια του …Βενγκέρ με Αντερλεχτ ο "Κωστέ"

Ο Καβαλιώτης τεχνικός καλείται να υιοθετήσει την κοσμοθεωρία του Αλσατού για το ματς με την Αντερλεχτ. Γράφει ο Γιάννης Νικολάκης. 
Στα χνάρια του …Βενγκέρ με Αντερλεχτ ο "Κωστέ"
«Είμαστε Αρσεναλ και θέλουμε να μας σέβονται γι’ αυτό», έσπευσε να επισημάνει ο Αρσέν Βενγκέρ στα σενάρια «συνωμοσίας» που βιάστηκαν αρκετοί να εξυφάνουν για τη νοοτροπία με την οποία θα προσεγγίσει η Αρσεναλ την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό.
Ο Αλσατός τεχνικός είπε το προφανές ακόμα και στην περίπτωση που σκοπεύει να παρατάξει τους Κανονιέρηδες με τα… δεύτερα στην τελευταία αγωνιστική και με την πρόκριση στο τσεπάκι τους. Η νοοτροπία με την οποία θα μπολιάσει αυτούς που θα αγωνιστούν θα είναι η ίδια. Νίκη και μόνο νίκη χωρίς την παραμικρή… έκπτωση.
Σε αντίθετη περίπτωση και με μεσοβέζικα λόγια αλλοιώνεται η στόφα μιας ομάδας και εθίζεται να βάζει πιο χαμηλά τον πήχη. Κάπως έτσι θα πρέπει να προσεγγίσει την επερχόμενη αναμέτρηση με την Αντερλεχτ ο Νίκος Κωστένογλου. Ανεξαρτήτως προσώπων που θα επιλέξει είτε εξ ανάγκης (λόγω των πολλών τραυματισμών) είτε από επιλογή (για να προφυλάξει εν όψει Κέρκυρας), η στοχοθεσία θα πρέπει να είναι «υψηλή».
Και δεν αναφερόμαστε στο τετριμμένο «η ομάδα πάντα αγωνίζεται για τη νίκη», που ακούγεται από όλους τους προπονητές ανά τον κόσμο. Σημασία δεν έχει να το λες, αλλά να προετοιμάζεσαι να παλέψεις γι’ αυτή.
Εξ ου και ο Καβαλιώτης τεχνικός στις λίγες μέρες που έχει μπροστά του θα πρέπει να καλλιεργήσει και σε όσους νεαρούς παίκτες ενδεχομένως αγωνιστούν την αναγκαιότητα της νίκης κόντρα στους Βέλγους.
Πολύ περισσότερο που αυτό το μηδέν στη συγκομιδή εξακολουθεί να είναι στην κοινή θέα των χιλιάδων αναγνωστών οι οποίοι περιηγούνται στους σχετικούς πίνακες της ιστοσελίδας της UEFA (και όχι μόνο).
Και κάθε άλλο παρά τιμητικό είναι η ΑΕΚ να αποτελεί φτωχό συγγενή και το όνομα της να «δυσφημείται» στο πλευρό των Σάμροκ Ρόβερς και της Μάλμε, ως οι μοναδικές ομάδες που δεν έχουν σταυρώσει ούτε πόντο μέχρι στιγμής στη φάση των ομίλων της φετινής διοργάνωσης του Εuropa League.
Πηγή: Eξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: