Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ακόμα λέει... ευχαριστώ!!

Μην περιμένετε να το δέσουμε κόμπο ότι η Ιντερ γύρισε οριστικά σελίδα. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.
Ακόμα λέει... ευχαριστώ
Ασφαλώς και η δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο ιταλικό πρωτάθλημα είναι (στατιστική) είδηση διότι δεν το είχε πετύχει ξανά την τρέχουσα σεζόν. Οπως είναι (στατιστική) είδηση ότι για πρώτη φορά μετράει τέσσερα σερί επίσημα παιχνίδια χωρίς να χάσει. Ουντινέζε και Φιορεντίνα θα επισκεφτούν τις επόμενες δύο αγωνιστικές της Serie A το Μιλάνο. Ας τις νικήσει (ειδικά την πρώτη) η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι και μετά τη γυρίζουμε τη σελίδα.
Η επικράτησή της στη Σιένα (1-0) την περασμένη Κυριακή μπορεί, όμως, να ερμηνευτεί και ως άλλη μία απόπειρα για το γύρισμα σελίδας. Αυτής που φέρνει τον τίτλο «καλοκαιρινές μεταγραφές 2011». Ο Λικ Καστάινος, ο κύριος «λίγο από Ανρί, λίγο από Τρεζεγκέ» όπως τον «πλάσαραν» οι «νερατζούρι» μετά την απόκτησή του απ' τη Φέγενορντ, έκανε το πρώτο βήμα ώστε να βγει απ' την τρύπα που έπεσε με το που φόρεσε τη φανέλα της Ιντερ. Το γκολ του στο 89' ήταν η πρώτη καθοριστική «φωνή» ποδοσφαιριστή που μετράει λίγους μήνες στο σύλλογο.
Ο Φορλάν περικλείεται από πέπλο μυστηρίου μετά (και για) τον τραυματισμό του. Ο Τζόναθαν ελάχιστα βοήθησε. Ο Πόλι βλέπει το ρολόι των αγωνιστικών λεπτών του να μένει στο μηδέν. Ο Αλβαρες είναι ένα ημίχρονο έτσι, σε όλα τα υπόλοιπα γιουβέτσι. Ο Σάρατε ίσως φύγει απ' το «Σαν Σίρο» τόσο γρήγορα όσο ήρθε σε αυτό.
Ο Καστάινος μπορεί και να λειτουργήσει ως έμπνευση για όλους αυτούς που είτε δεν μπορούν (τραυματισμοί) είτε πνίγονται σε κουταλιά, όχι απλού νερού, αλλά του βαρέως ύδατος της φανέλας της Ιντερ. «Είμαι ακόμα μικρός και γνωρίζω πως πρέπει να περιμένω για τις ευκαιρίες μου» έλεγε ο Ολλανδός ποδοσφαιριστής μετά την (πρώτη θα εύχεται) σημαντική μέρα του. Στον αγωνιστικό χώρο επίσης μιλούσε πολύ, όπως αποκάλυψε, αλλά μονότονα χρησιμοποιούσε μία λέξη. Ευχαριστώ.
Την απηύθυνε συνέχεια στον Τιάγκο Μότα που αποτέλεσε, πιο πεπειραμένος γαρ, την πυξίδα και το σημείο αναφοράς (και στήριξης) του στον αγωνιστικό χώρο, τη λέει συνέχεια και στις προπονήσεις της Ιντερ, στη μητρική γλώσσα του, προς τον Βέσλεϊ Σνέιντερ. Τον συμπατριώτη και την έμπνευσή του στην Ιντερ. Ωρα να εμπνεύσει και ο ίδιος τους υπόλοιπους «ρούκι».
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: