Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Για πάντα Ηρακλής! (BINTEO)

Σαν σήμερα το 1908 ιδρύθηκε ο Ηρακλής. Παρά τη δύσκολη στιγμή στην οποία βρίσκεται, το gazzetta.gr καταγράφει την ιστορία του συλλόγου, αποδεικνύοντας ότι θα είναι για πάντα μεγάλος!

Για πάντα Ηρακλής! (BINTEO)
Ο Ηρακλής συμπληρώνει 103 χρόνια ζωής· 103 χρόνια γεμάτα χαρές, ιστορικές στιγμές, νίκες, ήττες, τίτλους αλλά και λύπες που βρίσκουν σήμερα τον σύλλογο της συμπρωτεύουσας να αγωνίζεται στο περιφερειακό πρωτάθλημα.
Ξεκινώντας... μουσικά
Ο Ηρακλής ιδρύθηκε το 1899, όταν ιδρύθηκε ο όμιλος Φιλόμουσων. Όχι όμως ως αθλητικός σύλλογος αρχικά αλλά ως σωματείο των γραμμάτων και της μουσικής. Το 1903, τα μέλη του ομίλου ενέταξαν στις δραστηριότητές τους και τον αθλητισμό με τη δημιουργία γυμναστηρίου αλλά και τμημάτων κολύμβησης και ποδηλασίας αντίστοιχα. Το πρώτο επίσημο παιχνίδι έλαβε χώρα ανήμερα του Αγίου Γεωργίου στις 23 Απριλίου του 1905, αλλά στη συνέχεια ο σύλλογος άρχισε να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Λογικό και επόμενο με την οικονομική κατάσταση της πατρίδας μας την εν λόγω περίοδο, να επηρεάζονται μεταξύ άλλων και οι συλλόγοι.
Διαβάστε όλο το αφιέρωμα στο gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: