Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς πρωταθλητή χειμώνα;

Μέσα σε όλη τη μιζέρια και την καταχνιά, έρχεται και το τελειωτικό χτύπημα να μας ρίξει στο καναβάτσο: η φετινή, θα είναι η πρώτη χρονιά χωρίς πρωταθλητή χειμώνα! Μιλάμε για πένθος... Το Fight Club σχολιάζει.

Και τώρα τι θα απογίνουμε χωρίς πρωταθλητή χειμώνα;
Πώς θα γράφουμε στατιστικές, σχετικά με το πόσες φορές παίρνει το πρωτάθλημα την άνοιξη ο πρωταθλητής χειμώνα; Πώς θα «τη δείχνουν» οι εφημερίδες και τα sites στους αντίπαλους; Πώς θα πορευτούμε χωρίς αυτόν τον άτυπο, αλλά τόσο σημαντικό τίτλο; Πώς θα καμαρώνουμε εμείς οι οπαδοί για την ομάδα μας και θα μπαίνουμε στο ίδιο γκρουπ με τις άλλες σημαντικές ευρωπαϊκές πρωταθλήτριες χειμώνα; Είναι σαν να έρχονται τα Χριστούγεννα, αλλά χωρίς την Πρωτοχρονιά....
Και - κυρίως - τι άλλο θα μας βρει; Θα χάσουμε κι άλλες ομάδες από τη Σούπερ Λίγκα, τώρα που βρήκαμε τη Δόξα και τον Λεβαδειακό; Θα καταργηθεί ο θεσμός του πρώτου σκόρερ; Θα κυματίζουν μεσίστια τα περιβραχιόνια στα play-offs; Θα μας ζητάνε εγγύηση από την ΟΥΕΦΑ για να μας αφήνουν να παίξουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις; Πόσο χειρότερα πια θα γίνουν τα πράγματα; Κανείς δεν ξέρει την απάντηση. Φοβάμαι όμως πως η φετινή χρονιά που δεν έχει πρωταθλητή χειμώνα, φέρνει κακά μαντάτα: του χρόνου ας πούμε, μπορεί να μην έχει δώρο Χριστουγέννων, αποζημίωση αν απολυθείς, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, πενθήμερο, οκτάωρο, δικαίωμα απεργίας και άλλα διάφορα. Και να λέμε ότι όλα ξεκίνησαν όταν μας έκοψαν τον πρωταθλητή χειμώνα κι αντί να καταλάβουμε ότι κάτι κακό ξεκινούσε, εμείς σφυρίζαμε αδιάφορα.
Διότι έτσι είναι: άμα σου κόβουν κάτι τόσο σημαντικό και δεν αντιδράς, δεν βγαίνεις στους δρόμους να διαδηλώσεις, δεν κάνεις μια συμβολική κατάληψη των γραφείων της ΕΠΟ και της Σούπερ Λίγκας, καταλαβαίνουν ότι είσαι χαλβάς κι ότι μπορούν να σου κάνουν τα χειρότερα χωρίς να ανοίξει ρουθούνι. Και του χρόνου, να γίνει η κλήρωση του πρωταθλήματος όχι απλά με «Ομάδα Α» και «Ομάδα Β» αλλά με «Ομάδα Α - Ομάδα ΙΣΤ». Να φέρουν για την κλήρωση τον τρισκατάρατο τον Πλατινί! Να επιβάλλουν σε κάθε ομάδα να έχει τουλάχιστον 4 Γερμανούς παίκτες βασικούς. Να μας υποβαθμίσει ο οίκος Μούντις - Γκούντις - πώς λέγεται το πρωτάθλημα και να το βάλει στην ίδια συνομοταξία με τα Τερκς & Κάικος και την Αμερικανική Σαμόα (ρισπέκτ!).
Αλλά τι να λέμε; Εδώ αποστρατεύτηκε ο Αλέκος Θεοφιλόπουλος από την ΕΡΤ και δεν άνοιξε ρουθούνι. Μόνο το ραδιοφωνικό Fight Club απέτισε φόρο τιμής. Όταν όμως φτάσει ο τελικός του Champions League και δεν τον ακούσετε, θα πέσετε σε κατάθλιψη, αλλά τότε θα είναι αργά....
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: