Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Τι είχες Νέρι, τι είχα πάντα!!

Αν και είναι μόλις 27 ετών, μοιάζει με... παλαίμαχο. Αν και θα μπορούσε να έχει πετύχει τα πάντα στην ποδοσφαιρική ζωή του, είναι σαν να μην έχει πετύχει τίποτα. Γράφει ο Κώστας Κουκουλάς.

Τι είχες Νέρι, τι είχα πάντα
Με εξαίρεση βέβαια τον (παρα)φουσκωμένο τραπεζικό λογαριασμό του.
Ο Νέρι Καστίγιο είναι ειδική περίπτωση παίκτη. Είναι πολύ μικρός για να τον πεις πρώην ποδοσφαιριστή. Είναι όμως και πολύ μεγάλος για να συνεχίζει να συμπεριφέρεται ανόητα.
Προχθές στον αγώνα του Αρη με τον Παναιτωλικό ο Πρόμπιερζ τον έκανε αλλαγή στο 55ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Μεξικανός θυμήθηκε τα νιάτα του και αντί να πάει στον πάγκο πήγε στα αποδυτήρια χωρίς να ρωτήσει κανέναν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει εναντίον του η εξέδρα.
Ισως να ήταν η πρώτη φορά όσο καιρό είναι στον Αρη που... εκτροχιάστηκε. Δεν είναι όμως η πρώτη στην καριέρα του και στοίχημα ότι δεν θα είναι η τελευταία. Για έναν παίκτη που τον έχουν κακομάθει από μικρό όλα αυτά μοιάζουν με φυσική συνέπεια.
Πόσο δε όταν μεγάλο ρόλο στην ανάπλαση του χαρακτήρα του (όσον αφορά τη σχέση του με την ομάδα και τους συμπαίκτες του) έχουν παίξει ο Ζιοβάνι και ο Ριβάλντο, με τη βουβή συγκατάθεση του Σωκράτη Κόκκαλη. Ο Καστίγιο από την πρώτη μέρα που πήγε στον Ολυμπιακό ξεχώρισε για δύο πράγματα: το ταλέντο του και τον έκρυθμο χαρακτήρα του. Το πρώτο δεν το καλλιέργησε ποτέ, σε αντίθεση με το δεύτερο.
Πολλά τα παραδείγματα. Ξύλο στην προπόνηση με τον Γιάγια Τουρέ, ξύλο μέσα στο Καραϊσκάκη με τον Σούρερ (που ήταν και φίλος του), πολλά επεισόδια με αντίπαλους ποδοσφαιριστές κατά τη διάρκεια των αγώνων. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της φασαρίας με τον Αργεντινό τον έσωσε ο Ταραλίδης που ήταν κολλητός του. Οταν αργότερα ο Ελληνας μέσος χτύπησε και ήταν στο νοσοκομείο, ο Καστίγιο δεν τον πήρε ούτε τηλέφωνο.
Η πώλησή του στη Σαχτάρ ήταν η ιδανική κίνηση για τη διοίκηση του Ολυμπιακού. Ομως για τον Νέρι, παρά το γεγονός ότι τα λεφτά ήταν πράγματι πολλά, έμοιαζε με την αρχή του τέλους για την ποδοσφαιρική του καριέρα. Στο παγωμένο Ντόνετσκ ο θερμόαιμος Καστίγιο δεν προσαρμόστηκε ποτέ.
Οπως άλλωστε δεν κατάφερε να προσαρμοστεί σε κανένα μέρος και σε καμία ομάδα και πριν και μετά την περιπέτειά του στην Ουκρανία.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: