Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Που είναι η… κά..α αναρωτιέται ο Ζαγόρ;

Κι’ όμως είναι δυνατόν. Είναι η ελληνική πραγματικότητα, που επιβάλει στον Ζαγοράκη να εξηγήσει στους φίλους του ΠΑΟΚ για το αν έχει πετύχει ή όχι τα τέσσερα τελευταία χρόνια που τρέχει την ομάδα. Σχολιάζει ο Μιχάλης Τσόχος.

Που είναι η… κά..α αναρωτιέται ο Ζαγόρ;
Καμία φορά και τα αυτονόητα σε τούτη δω την χώρα γίνονται δυσνόητα όταν φτάσει η στιγμή για τις δύσκολες αποφάσεις. Ο Ζαγοράκης πρέπει να θυμίσει που ήταν ο ΠΑΟΚ όταν τον ανέλαβε (όχι στο μυαλό κάποιων, αλλά στην πραγματικότητα) και που είναι σήμερα. Διότι κάποιοι το θεωρούν απλό και μικρό πράγμα για μία ομάδα που δεν ήταν καθόλου σίγουρο αν θα καταφέρει να παίξει στην Ευρώπη προ Ζαγοράκη, το να θεωρείται δεδομένο ότι θα παίζει κάθε χρόνο στους ομίλους, εξασφαλίζοντας μάλιστα και προκρίσεις για δύο συνεχόμενες χρονιές στους «32».
Θα επικαλεστώ πράγματα που πολύ φυσιολογικά και πάνω στην αγανάκτηση του επικαλέστηκε και ο ίδιος ο Ζαγόρ, γιατί κάποια στιγμή σταματάει η λογική, κολλάει το μυαλό σου με αυτά που ακούς και διαβάζεις δεξιά και αριστερά.
Ρε ΠΑΟΚΑΡΕΣ όταν ανέλαβε ο Ζαγοράκης τι ακριβώς σας έταξε; Ότι θα βάλει καμιά 100 εκατ. ευρώ να εκτοξεύσει τον ΠΑΟΚ και να τον κάνει Σίτι; Μήπως ήρθε στην Τούμπα με κελεμπία και πετροδόλαρα και τώρα όλα όσα σας έταξε δεν τα βλέπετε; Μήπως ήρθε στην Τούμπα με το κομπολόι στο χέρι και σας είπε «αγαπούλες, είναι όλα κανονισμένα και σφυρίγματα θα πάρουμε και 1 ημίχρονο 2 τελικό θα παίξουμε για να κονομήσουμε και το παρασκήνιο θα έχουμε και τίτλους με αυτόν τον τρόπο θα πάρουμε;» και στην πορεία δεν τα είδατε αυτά και αγανακτήσατε;
Ο Ζαγοράκης πήρε στα χέρια του έναν τεράστιο μέγεθος όπως ο ΠΑΟΚ, το οποίο όμως είχε μικρύνει αφάνταστα και το ξαναφέρνει μέρα με τη μέρα πιο κοντά σε αυτό που θα έπρεπε να είναι.
Ο Ζαγοράκης πήρε στα χέρια του την μισοάδεια και μισοδιαλυμένη Τούμπα και την ξαναγέμισε. Ο Ζαγοράκης ξύπνησε τον κόσμο του ΠΑΟΚ σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο. Ο Ζαγοράκης έφερε παίκτες με ονοματεπώνυμο (Κοντρέρας, Γκαρσία, Σαλπιγγίδης) και παίκτες που στον ΠΑΟΚ έφτιαξαν ονοματεπώνυμο (Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης). Ο Ζαγοράκης πήρε τον ΠΑΟΚ στην θέση 150 της UEFA και τον πήγε στη θέση 72, κάτι που σημαίνει εύκολες κληρώσεις και νέες προκρίσεις και για τα επόμενα χρόνια. Ο Ζαγοράκης ξαναφέρνει τον ΠΑΟΚ στην πραγματική διάστασή του και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται, δεν έχει ανοικτά τα μάτια του.
Ναι έκανε και λάθη ο Ζαγοράκης, όχι φυσικά αυτά που του αποδίδουν. Ότι δεν πίεσε την ΕΠΟ (που του το χρωστάει λόγω Euro) να πάρει σφυρίγματα, ή ότι δεν κυνήγησε τους αστυνομικούς διευθυντές που δεν άφησαν τον κόσμο να πάει στα Γιάννενα ή στην Τρίπολη. Λάθος ήταν ότι σε δύο τρεις περιπτώσεις δεν έκανε αυτό που ήθελε. Λάθος ήταν που υπό την πίεση του κόσμου για μεταγραφές, επειδή εκείνος ο τύπος με το καβουράκι θα έβαζε εκατομμύρια στον ΠΑΟΚ, πήρε τον Σπαντάτσιο και τον Λεονάρντο και κάποιους ακόμη Σπαντάτσιο και Λεονάρντο αυτά χρόνια. Λάθος ήταν που δεν εφάρμοσε το σχέδιο του ολόκληρο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά κατά το ήμισυ. Λάθος ήταν που πήρε κάποιες αποφάσεις επειδή δύο οργανωμένοι σύνδεσμοι, τρεις εφημερίδες και τέσσερα ραδιόφωνα του πήραν τα αυτιά για μεταγραφές.
Ευτυχώς που κάποια πράγματα όμως όσο και αν τον πίεσαν δεν τα έκανε. Διότι αν είχε πάρει σπουδαίο ξένο φορ όπως του έλεγαν ο Αθανασιάδης θα ήταν και φέτος στον πάγκο και όλοι θα είχαμε την απορία αν μπορεί ή όχι αυτό το παιδί. Διότι αν δεν είχε αφήσει ελεύθερο το βαρύ συμβόλαιο του Βιτόλο, δεν θα είχε πάρει τον Λαζάρ και ποιος είναι σήμερα ο χρήσιμος; Ευτυχώς ο Ζαγόρ την έχει ακόμη και σήμερα την καύλα να φτιάξει μία εξίσου ανταγωνιστική ομάδα με περισσότερους Ελληνες και μικρότερο μπάτζετ, καιρός είναι να την ξαναβρούν μαζί του και όσοι φίλοι του ΠΑΟΚ την έχασαν γιατί μόνος του δεν μπορεί. Κι΄αν φύγει αυτός ίσως ο ΠΑΟΚ γυρίσει στις εποχές Μπατατούδη, Βουλινού ή περάσει στις εποχές που οι τύποι με τα καβουράκια και τις κελεμπίες θα περνούν από την Τούμπα θα κάνουν το κομμάτι τους θα τάζουν και θα εξαφανίζονται…
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: