Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Γερουλάνος και Τσάκας κάνουν τη δουλειά τους!!

ΧΘΕΣ ο Τσάκας έκανε ρεπό. Ηταν τουµπεκής. Δεν έκανε την παραµικρή δήλωση. Γράφει ο Κώστας Καίσαρης.

Γερουλάνος και Τσάκας κάνουν τη δουλειά τους
Μόνο µια λιτή και απέριττη ανακοίνωση εξέδωσε, για να ενηµερώσει τον κόσµο του Παναθηναϊκού και τη φίλαθλη κοινή γνώµη. Αντ' αυτού, έκανε δηλώσεις ο Παύλος Γερουλάνος. Ο πορφυρογέννητος, όπως τον αποκαλούν οι πολιτικοί του αντίπαλοι.
Κι όταν λέµε «αντ' αυτού» δεν εννοούµε ότι µίλησε για λογαριασµό του Τσάκα. Λέµε ότι µίλησε σχετικά µε την υπόθεση Τσάκα. Σε µια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του ο υπουργός Πολιτισµού αναφέρθηκε στο νέο αθλητικό νοµοσχέδιο, για το οποίο επίκειται η κατάθεσή του στη Βουλή και στη διάταξη που περιέχει µε την οποία δίνεται η δυνατότητα της απόκτησης του πλειοψηφικού πακέτου των ΠΑΕ και σε φυσικά ή νοµικά πρόσωπα εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Αίρονται λοιπόν τα εµπόδια του νόµου για την έλευση των πριγκίπων στον Παναθηναϊκό και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτά να τα βλέπουν οι άπιστοι Θωµάδες που χλευάζουν τον Βλάσση Τσάκα. Που θεωρούν ότι πρόκειται περί µούφας. Ποια άλλη ισχυρότερη απόδειξη περί του αντιθέτου; Οταν, δηλαδή, ο Τσάκας πείθει την ελληνική κυβέρνηση που αλλάζει τον σχετικό νόµο, το πράγµα µιλάει από µόνο του. Αν επρόκειτο περί Καραγκιόζη ή έστω περί Χατζηαβάτη, θα το ελάµβανε σοβαρά υπόψη του ολόκληρος υπουργός; Σοβαροί να είµαστε.
Με τη σχετική νοµοθετική ρύθµιση ο δρόµος για την έλευση των πριγκίπων είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεµένα. Είτε Μπιν Φιρφιρίκι λέγεται ο νέος πρίγκιπας µετά την απώλεια του Αλ Σαουντίτε Μπιρ Αλάχ είτε Χάι Μπα Μπε Χάι, δεν έχει την παραµικρή σηµασία. Αυτό που µετράει είναι ότι ο Πολ Γερουλάνος άνοιξε τα σύνορα για να περάσουν οι πρίγκιπες και οι καµηλιέρηδές τους. Και επειδή πρόκειται περί σοβαρού ανθρώπου, όταν τον ρώτησε σχετικά ο δηµοσιογράφος πότε υπολογίζει να έρθει ο πρίγκιπας, ο υπουργός έκανε σαν να τον τσίµπησε αλογόµυγα:
«Μη µε ρωτάτε εµένα πότε θα έρθει ο πρίγκιπας. Ετσι εκφυλίζεται η συζήτηση για το νέο αθλητικό νοµοσχέδιο». Και είχε απόλυτο δίκιο. Αυτές οι ερωτήσεις είναι για τον Τσάκα. Δεν είναι για τον Γερουλάνο. Οι αρµοδιότητες του Γερουλάνου εξαντλούνται στο να αντιµετωπίζει τον Τσάκα µε την πρέπουσα σοβαρότητα, σε σηµείο που να αλλάζει για την πάρτη του τους νόµους. Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού και γελοιοποιούν τη σοβαρότητα της πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.
Αλλο το νοµοσχέδιο περί πρίγκιπος και άλλο η ακριβής ηµεροµηνία άφιξής του. Οι αρµοδιότητες είναι διακριτές. Με το πρώτο ασχολείται ο Γερουλάνος. Με το δεύτερο ο Τσάκας. Μπορεί ο στόχος να είναι κοινός, αλλά ο καθένας κάνει τη δική του δουλειά χωρίς να µπερδεύεται στα πόδια του αλλουνού. Ο κόσµος του Παναθηναϊκού µπορεί να είναι ήσυχος. Τσάκας και Γερουλάνος, ο καθένας από το δικό του µετερίζι κάνουνε το καλύτερο δυνατό. Χαίρετε.
Ο Παναθηναϊκός αλλάζει σελίδα
-Βλάσσης Τσάκας
Πήρε καλό βαθµό και θα κάνει καλά Χριστούγεννα
ΤΟ να µη δώσει το πέναλτι στον ΠΑΣ ο Στυλιάρας γίνεται. Μπορεί να µην το είδε. Μπορεί να φοβήθηκε. Ανθρωποι είναι οι διαιτητές. Κι αν σου λέει µου γίνει και µένα κανένα «ντου» σαν του Κύρκου; Τι κάνουµε; Κι άλλο να σου µπουκάρουνε στην Τρίπολη κι άλλο στο Καραϊσκάκη. Εδώ ο φουκαράς ο Κύρκος σκιάχτηκε να πει το όνοµα του µεγαλοπαράγοντα. Οχι για κουτσοµπολιό. Οταν λέµε να το πει, να το γράψει στο φύλλο αγώνα.
Να κάνει το καθήκον του. Ή να κάνει συµπληρωµατική έκθεση. Πώς, λοιπόν, να το δώσει ο Στυλιάρας; Δεν ήταν εύκολο. Εδώ δεν ήταν εύκολο για το συνδροµητικό. Ούτε φωνή ούτε ακρόαση για το πέναλτι που έκανε ο Μέγερι (φωτό) στον Λίλα. Αχνα. Τίποτα. Ως µη γενόµενη ήταν η φάση. Οταν, λοιπόν, τρώει το πέναλτι η τηλεόραση, θα το σφυρίξει ο διαιτητής; Μαλάκας θα ήταν. Θα κινδύνευε, µάλιστα, ο άνθρωπος.
Οχι από κανένα «ντου» όπως είπαµε παραπάνω. Θα κινδύνευε να τον τυλίξει ο παρατηρητής σε µια κόλλα χαρτί και να τον στείλει σπίτι του να ξεκουραστεί. Δεν έδωσε τίποτα στη φάση και ο παρατηρητής ο Αµυγδαλής τον έβγαλε λάδι. Αν έδινε το πέναλτι, θα έβρισκε τον µπελά του. Αρα, έκανε το σωστό. Δεν έδωσε τίποτα, πήρε καλό βαθµό από τον παρατηρητή και θα κάνει Καλά Χριστούγεννα. Εκανε αυτό που επιβάλλει το φερ πλέι. Από τη στιγµή που ο Βαγγέλης δεν έχει κανένα παράπονο, πάει να πει ότι εφαρµόζεται το 50-50 και η διαιτησία πάει πρίµα.
Ο Στυλιάρας ενδεχόµενα να µην έδωσε το πέναλτι για να µη χαλάσει το σερί του νεαρού Ούγγρου που συµπλήρωσε 450 λεπτά χωρίς να έχει δεχθεί γκολ
Αν δεν ξέρεις ποδόσφαιρο, δηµοσιογράφος γίνεσαι
ΜΠΟΡΕΙ να έχω µεγαλώσει και να έχω γίνει παράξενος. Ολα µέσα είναι. Κάποια πράγµατα, όµως, είναι πολύ χοντρά για να τα πας πάσο. Αρχίζει, λοιπόν, να βρέχει στο Περιστέρι στο Ατρόµητος - ΑΕΚ. Αµέσως αρχίζει τα σχόλια ο εκφωνητής: «Η µπάλα έσκασε στο βρεγµένο χορτάρι κι έφυγε µε δύναµη». Υστερα από λίγο το βιολί του: «Η βροχή έχει κάνει πιο δύσκολο το έργο των ποδοσφαιριστών». Και δεν µιλάµε για καταιγίδα. Μια βροχούλα του Θεού ήταν, µε το γήπεδο να µην έχει προλάβει να µαζέψει ούτε σταγόνα νερό.
Στο διά ταύτα τώρα: δεν χρειάζεται να είσαι επαγγελµατίας για να ξέρεις ότι το βρεγµένο γήπεδο είναι καλύτερο. Γιατί µαλακώνει, δεν είναι σκληρό και δεν φεύγει η µπάλα. Γι' αυτό και βρέχουνε το χορτάρι πριν από κάθε µατς. Για να µη φεύγει η µπάλα όταν σκάει στο έδαφος. Αυτό, λοιπόν, που το ξέρουνε και τα µικρά παιδιά, δεν το ξέρει ο επαγγελµατίας που µεταδίδει το παιχνίδι. Δεν µιλάµε, δηλαδή, να σου ξεφύγει µια φάση ή να κάνεις ένα σαρδάµ.
Αυτά είναι µέσα στο πρόγραµµα. Εδώ µιλάµε για άγνοια της αλφαβήτας του ποδοσφαίρου. Στη δηµοσιογραφία, όµως, γίνεται. Αν δεν ξέρεις να κρατήσεις τον δίσκο, γκαρσόνι δεν γίνεσαι. Αν δεν ξέρεις ποδόσφαιρο, δηµοσιογράφος γίνεσαι.
Αυτό που µετράει είναι ότι ο Πολ Γερουλάνος άνοιξε τα σύνορα για να περάσουν οι πρίγκιπες και οι καµηλιέρηδές τους
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιατί το λένε νοµοσχέδιο Γερουλάνου και δεν το λένε νοµοσχέδιο Τσάκα;
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: