Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Υπομονή και στήριξη, οι δύο "μαγικές" λέξεις!!

Μπάνε Πρέλεβιτς και Βαγγέλης Γαλατσόπουλος ανέλυσαν την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στον ΠΑΟΚ και γενικώς στο άθλημα. Οπότε η εξυγίανση πάνω από όλα στην παρούσα φάση.


Υπομονή και στήριξη, οι δύο "μαγικές" λέξεις
Γράφει ο Νίκος Δραγόλιας.
Εδώ και καιρό γράφαμε πως η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν έχει έσοδα και αυτό έκαναν σαφές στην συνέντευξη Τύπου της Δευτέρας (19/12) οι Μπάνε Πρέλεβιτς και Βαγγέλης Γαλατσόπουλος. Οι δύο άνδρες ανέλυσαν την δύσκολη κατάσταση που υπάρχει στην ΚΑΕ λόγω των ανύπαρκτων έως τώρα εσόδων και την διαφορά που υπάρχει σχετικά με αυτά σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν.
Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ μίλησε μάλιστα με αριθμούς και εκτιμούμε πως δεν έμεινε κάποιο σημείο κενό μετά τα όσα ειπώθηκαν. Γενικώς το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως τα πράγματα δεν είναι εύκολα (όχι ότι δεν ήταν βέβαια γνωστό). Με τα... κυάλια αναζητούνται έσοδα και όσοι νόμιζαν πως από φέτος επειδή ανέλαβε πρόεδρος ο Πρέλεβιτς η ομάδα κατευθείαν θα "πετάξει" στην κορυφή, πήραν το μήνυμα από τον τελευταίο πως αυτό μπορεί να γίνει σε 3-4 χρόνια.
Το μπάσκετ δεν είναι ποδόσφαιρο
Εντάξει, μπορεί πολλοί να μην να κρύβουν την απογοήτευσή τους μετά από ήττες (λογικό γιατί ο ΠΑΟΚ είναι... ΠΑΟΚ όπως και να το κάνουμε), αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή περνά σε δεύτερη μοίρα το αγωνιστικό. Πρώτος στόχος είναι η εξυγίανση και το "κούρεμα" των 3.750.000 ευρώ που αποτελούν σύμφωνα με τον Γαλατσόπουλο τα πραγματικά χρέη της ΚΑΕ μετά την υπαγωγή της στο άρθρο 99. Ο συγκεκριμένος αριθμός θα ήταν μηδαμινός για την ΠΑΕ, όμως, για το τμήμα μπάσκετ είναι γιγαντιαίος.
Η' καλύτερα να πούμε πως τον κάνει γιγαντιαίο η κατάσταση που υπάρχει στο συγκεκριμένο άθλημα και η οποία είναι κάκιστη μπροστά στα πολλά έσοδα που έρχονται στο ποδόσφαιρο. Εκεί τα λεφτά που "πηγαίνουν" στις ΠΑΕ μόνο λίγα δεν είναι (αν βάλουμε και την συμμετοχή στις ευρωπαικές διοργανώσεις ο αριθμός των εσόδων μόνο ικανοποιητικός μπορεί να κριθεί), την ίδια στιγμή που οι ΚΑΕ δεν έχουν πάρει καν τα λεφτά από τα τηλεοπτικά! Εδώ ακριβώς έρχεται ο ρόλος του κόσμου που είναι σημαντικός για τον ΠΑΟΚ.
Το μόνο όπλο του ο κόσμος του
Οπως δήλωσε και ο Πρέλεβιτς "αναζητούμε νέες πηγές εσόδων" και μία από αυτές είναι και η στήριξη των φίλων της ομάδας. Γιατί μέχρι στιγμής αντικειμενικά οι τελευταίοι δεν έχουν στηρίξει (εκτός από τα διαρκείας) την ομάδα και εφόσον αυτό αρχίσει να γίνεται, τότε θα είναι μια νέα πηγή εσόδων για τον "Δικέφαλο" η μαζική προσέλευσή του. Εδώ μπορεί να πει κανείς πως θέλει να δει... κάτι από την ομάδα. Δεν διαφωνούμε σε αυτό, όμως η χρονιά αυτή είναι μεταβατική (όπως ήταν και η πρώτη του Ζαγοράκη όταν η Τούμπα ήταν μονίμως γεμάτη και η ομάδα... άδεια από δυνατότητες). Το να το λέμε συνεχώς κουράζει.
Οπως κουράζει και το ότι ο κόσμος πρέπει να έρχεται στο γήπεδο. Εάν, όμως, δεν συμβαίνει αυτό (κάτι που έχει απογοητεύσει την διοίκηση) τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει το μεγάλο του όπλο να προχωρήσει. Γι' αυτό στην παρούσα φάση απαιτείται υπομονή και στήριξη. Υπομονή γιατί ο ΠΑΟΚ σε βάθος χρόνου θα αρχίσει να γίνεται... ΠΑΟΚ και στήριξη γιατί δεν υπάρχουν έσοδα και γιατί υπάρχει στην προεδρία ο... Μπάνε. Εάν δεν είναι αυτός λόγος να στηρίξει ο κόσμος την ομάδα, τότε ποιος άλλος μπορεί να είναι;
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: