Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Χωρίς «ανάσα» η Πρέμιερ!!


Χωρίς «ανάσα» η Πρέμιερ
Ούτε γιορτές, ούτε ξεκούραση για τους πρωταγωνιστές της Πρέμιερ Λιγκ που δεν ξέρουν τι σημαίνει διακοπή. Η 17η αγωνιστική στην Αγγλία επιφυλάσσει ντέρμπι στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν». Πιο εύκολα τα πράγματα για τις πρωτοπόρους του Μάντσεστερ που συνεχίζουν το κυνήγι του τίτλου με τη Σίτι να προπορεύεται δύο βαθμούς της Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά το preview της 17ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ από το www.sport-fm.gr

Τότεναμ-Τσέλσι

Η Τότεναμ χρειάστηκε την είσοδο και το γκολ του Ρόμαν Παβλιουτσένκο στον αγωνιστικό χώρο του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για να κάμψει την αντίσταση της Σάντερλαντ και να επικρατήσει με σκορ 1-0. Έστω κι έτσι όμως κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες μετά την ήττα από τη Στόουκ, να παραμείνει μόνη στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να κοιτά αισιόδοξη τη συνέχεια.

Κατήφεια στην Τσέλσι. Το γκολ της ισοφάρισης που πέτυχε στο τέλος της αναμέτρησης η Γουίγκαν, άφησε τους Λονδρέζους να κοιτούν σοκαρισμένοι τον φωτεινό πίνακα. Οι παίκτες του Αντρέ Βίλας Μπόας δεν εκμεταλλεύτηκαν τη νίκη τους επί της πρωτοπόρου Σίτι την περασμένη αγωνιστική και είδαν πάλι τη διαφορά από την κορυφή να ανοίγει και τη Λίβερπουλ να πλησιάζει.


Μαν.Σίτι-Στόουκ

Απόδειξη πως είναι ακόμη εδώ, δυνατή στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έδωσε η Μάντσεστερ Σίτι στο εντός έδρας ματς με την Άρσεναλ. Οι «πολίτες» που δεν κατάφεραν να πάρουν ένα βαθμό από τα δύο τελευταία εκτός έδρας ντέρμπι κόντρα σε Λίβερπουλ και Τσέλσι, επανήλθαν στις επιτυχίες νικώντας 1-0 και κράτησαν τη διαφορά των δύο βαθμών από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ.

Χωρίς φρένα η Στόουκ περνά από όποιον αντίπαλο βρει μπροστά της, περνά και στην επόμενη φάση του Europa League και βρίσκεται στα ουράνια, μαζί με την 8η θέση της Πρέμιερ Λιγκ. Οι παίκτες του Τόνι Πιούλις έκαναν το 4 στα 4 στα τελευταία ισάριθμα παιχνίδια τους και δεν λένε να σταματήσουν. Στο «Έτιχαντ» όμως η δοκιμασία μοιάζει ιδιαίτερα δύσκολη.


Φούλαμ-Μαν.Γιουνάιτεντ

Επιστροφή στις νίκες για τη Φούλαμ μετά τον αποκλεισμό σοκ στο Europa League όταν ισοφαρίστηκε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα από την Οντένσε. Οι παίκτες του Μάρτιν Γιολ βρίσκονται σε μία περίεργη θέση του βαθμολογικού πίνακα, όπου ναι μεν είναι σχεδόν στη μέση, αλλά παράλληλα απέχουν μόλις πέντε βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη.

Δεν πήρε το δώρο που περίμενε από την Άρσεναλ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ώστε να φτάσει στην κορυφή τη συμπολίτισσα Σίτι, αλλά το καθήκον της το κάνει και με το παραπάνω. Συνεχίζει απτόητη τις νίκες εντός και εκτός έδρας και έχει μειώσει τη διαφορά στους δύο βαθμούς. Οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον πέρασαν σαν σίφουνας από την έδρα της ΚΠΡ με σκορ 2-0, έχοντας και ένα λανθασμένα ακυρωμένο γκολ και τρία δοκάρια.


Άστον Βίλα-Άρσεναλ

Με συνεχή σκαμπανεβάσματα η Άστον Βίλα βρίσκεται ακριβώς στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα πράγματα δεν είναι άσχημα για τον Άλεξ ΜακΛις, αλλά θα μπορούσαν να είναι σαφώς καλύτερα βάσει του υλικού της ομάδας. Το ρόστερ υποσχόταν το καλοκαίρι περισσότερα πράγματα και οι οπαδοί δεν χάρηκαν με την εντός έδρας ήττα από τη Λίβερπουλ αμαχητί με σκορ 2-0.

Το τρένο της Άρσεναλ, όσο γρήγορα είχε αρχίσει να τρέχει τον τελευταίο καιρό, τόσο απότομα σταμάτησε. Και μπορεί άλλες εποχές μία ήττα από την πρωτοπόρο της βαθμολογίας να μην έλεγε τίποτα και μάλιστα εκτός έδρας, αλλά φέτος λέει πολλά. Η ήττα άφησε τους «κανονιέρηδες» 13 βαθμούς μακριά από την κορυφή να παραδέχονται ότι η υπόθεση τίτλος χάθηκε.


Γουίγκαν-Λίβερπουλ

Κι όμως μπορεί! Η ουραγός της Πρέμιερ Λιγκ μέχρι πρόσφατα με τέσσερις βαθμούς σε δύο ματς σκαρφάλωσε τρίτη από το τέλος και βλέπει τις ομάδες από πάνω της να απέχουν μόλις ένα βαθμό έξω από την επικίνδυνη ζώνη. Όταν μάλιστα ο ένας βαθμός έχει έρθει κόντρα στην Τσέλσι, τότε σίγουρα οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ ελπίζουν σε καλύτερες μέρες.

Η Λίβερπουλ φέτος έχει τη δυναμική και την ποιότητα για παραπάνω από την έκτη θέση στην οποία βρίσκεται. Οι χαμένοι βαθμοί όμως κόντρα στους μικρούς της βαθμολογίας έχει στερήσει το δικαίωμα από τους παίκτες του Κένι Νταλγκλίς να βλέπουν ψηλά. Αυτό πάντως δείχνει να αλλάζει με τις νίκες κόντρα σε ΚΠΡ και Άστον Βίλα και αν συνεχίσουν με την ίδια σοβαρότητα οι «κόκκινοι» μπορούν να αισιοδοξούν.


Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ

Οι συνεχείς αγώνες με τους πρωτοπόρους δεν είναι μόνο ότι ανέκοψαν τη φόρα της Νιούκαστλ στερώντας της βαθμούς, αλλά την άφησαν και ταλαιπωρημένη με τραυματισμούς και τιμωρίες βασικών της παικτών. Επακόλουθο ήταν να συνεχιστεί η κατρακύλα με πιο αδύναμους αντιπάλους, αφού κατάφερε να μαζέψει ένα βαθμό κόντρα σε Νόριτς και Σουόνσι.

Η νίκη στην έδρα της Μπλάκμπερν έδωσε βαθειά ανάσα στη Γουέστ Μπρομ που είχε ξεμείνει στα χαμηλά πατώματα του πίνακα. Οι πέντε βαθμοί διαφορά πλέον από την επικίνδυνη ζώνη έδωσαν αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Ρόι Χότζον να συνεχίσουν στους ίδιους ρυθμούς κοντά στο μέσο της βαθμολογίας.


Έβερτον-Σουόνσι

Τρεις αγώνες χωρίς νίκη για την Έβερτον που συνεχίζει να βολοδέρνει χαμηλά στη βαθμολογία εξαιτίας κυρίως της έλλειψης γκολ. Ο Ντέιβιντ Μόγιες μετρά τις μέρες μέχρι την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου για να εντάξει έναν επιθετικό στην ομάδα, τη στιγμή που τουλάχιστον για δύο μήνες θα έχει και τη βοήθεια του Λάντον Ντόνοβαν που ήρθε δανεικός από το MLS.

Εμπειρία από Πρέμιερ Λιγκ μπορεί να μην έχει καθόλου η Σουόνσι, αλλά οι «κύκνοι» της Ουαλίας έχουν δείξει ότι ξέρουν να κολυμπούν και σε δύσκολα νερά. Με τέσσερις βαθμούς στα δύο τελευταία παιχνίδια και κυρίως την ισοπαλία που πήραν στην έδρα της Νιούκαστλ, αποδεικνύουν ότι έχουν τα φόντα να πετύχουν την πολυπόθητη σωτηρία.


Γουλβς-Νόριτς

Η Γουλβς δεν μοιάζει με τη σκληροτράχηλη ομάδα των τελευταίων αγωνιστικών και απέχει μόλις ένα βαθμό από την επικίνδυνη ζώνη. Οι «λύκοι» έρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες και ψάχνουν εναγωνίως την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Ψύχραιμος παραμένει στις δηλώσεις του ο Μικ ΜακΚάρθι.

Τα «καναρίνια» κελαηδούν και δυνατά από την ένατη θέση του πίνακα και παρατεταμένα μετρώντας μία ήττα σε τέσσερα ματς και αυτή από τη Μάντσεστερ Σίτι. Με τη φόρα της ανόδου από την Τσάμπιονσιπ, η Νόριτς συνεχίζει στη μεγάλη κατηγορία και ελπίζει βάσιμα πλέον στο μεγάλο στόχο της κατηγορίας.


ΚΠΡ-Σάντερλαντ

Με μόλις μία νίκη στα τελευταία της έξι ματς η ΚΠΡ έχει ρίξει στο καλάθι των αχρήστων το καλό της ξεκίνημα στο πρωτάθλημα και προσπαθεί να συνέλθει από τα απανωτά χτυπήματα. Απέχει πλέον μόνο τρεις βαθμούς από την επικίνδυνη ζώνη και ξέρει πως δεν υπάρχουν και πολλά περιθώρια για στραβοπάτημα πλέον, ειδικά εντός έδρας.

Σε τίποτα δεν θυμίζει τη Σάντερλαντ των τελευταίων χρόνων η ομάδα αυτή που φορά τη φανέλα της και βρίσκεται ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η αναιμική επίθεση του συλλόγου, οδήγησε στην πόρτα της εξόδου τον Στιβ Μπρους και πλέον ο Μάρτιν Ο’Νιλ θα προσπαθήσει να αναδιοργανώσει τα πράγματα.


Μπλάκμπερν-Μπόλτον

Μόνο ρόδινα δεν είναι τα πράγματα στην Μπλάκμπερν με τον κόσμο της ομάδας να διαδηλώνει όπου σταθεί και όπου βρεθεί ζητώντας το «κεφάλι» του προπονητή της ομάδας Στιβ Κιν. Η πορεία του συλλόγου είναι τραγική και μόνο από τα κατορθώματα της Μπόλτον έχει καταφέρει να μην είναι ουραγός στη βαθμολογία. Ο Κιν έχει ακόμη τη στήριξη της διοίκησης.

Με τρεις νίκες και δεκατρείς ήττες σε δεκαέξι ματς η Μπόλτον δεν θα μπορούσε να περιμένει τίποτα καλύτερο από την τελευταία θέση της βαθμολογίας. Έχει μόλις τρεις βαθμούς στα τελευταία έξι ματς και ο Όουεν Κόιλ ψάχνει να βρει το ηλεκτροσόκ που θα ξυπνήσει τους παίκτες του. Η Μπόλτον παραμένει η μόνη ομάδα χωρίς ισοπαλία.


Το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Τρίτη 20/12

Γουλβς-Νόριτς (21:45)
Μπλάκμπερν-Νόριτς (22:00)

Τετάρτη 21/12

Άστον Βίλα-Άρσεναλ (21:45)
Μαν.Σίτι-Στόουκ (21:45)
Νιούκαστλ-Γουέστ Μπρομ (21:45)
Έβερτον-Σουόνσι (22:00)
Φούλαμ-Μαν.Γιουνάιτεντ (22:00)
ΚΠΡ-Σάντερλαντ (22:00)
Γουίγκαν-Λίβερπουλ (22:00)

Πέμπτη 22/12

Τότεναμ-Τσέλσι (22:00)


Το πρόγραμμα της επόμενης (18ης) αγωνιστικής

Δευτέρα 26/12 (17:00)

Τσέλσι-Φούλαμ (15:00)
Άρσεναλ-Γουλβς
Μπόλτον-Νιούκαστλ
Λίβερπουλ-Μπλάκμπερν
Μαν.Γιουνάιτεντ-Γουίγκαν
Σάντερλαντ-Έβερτον
Γουέστ Μπρομ-Μαν.Σίτι
Στόουκ-Άστον Βίλα (21:45)

Τρίτη 27/12

Σουόνσι-ΚΠΡ (19:00)
Νόριτς-Τότεναμ(21:30)

Δεν υπάρχουν σχόλια: