Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Κακώς υποβιβάστηκε η Καβάλα!!

Η εκπομπή "Δίκη" στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε την απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ που αθώωσε τον Αγροτικό Αστέρα για τους δύο αγώνες του 2009 (Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3 στις 28/10 για το κύπελλο και Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1 στις 14/03 για το πρωτάθλημα Β' Εθνικής).

Κακώς υποβιβάστηκε η Καβάλα!
Η απόφαση αυτή εκδόθηκε την 01/11/2011 και έρχεται σε πλήρη αντίθεση α) με την απόφαση της ίδιας επιτροπής αλλά με διαφορετική σύνθεση στις 03/08/2011, β) με την απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της Ένωσης Football League και Football League 2 και γ) με την άσκηση πειθαρχικής δίωξης του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα στις 22/09/2011.
Η πρώτη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ είχε σαν αποτέλεσμα της τιμωρία της Καβάλας με αφαίρεση βαθμών και την δια βίου απαγόρευση οποιασδήποτε δραστηριότητας σε σχέση με το ποδόσφαιρο στον Μάκη Ψωμιάδη.
Με βάση αυτήν την απόφαση η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού δεν χορήγησε πιστοποιητικό συμμετοχής στην Καβάλα, η οποία υποβιβάστηκε στην Δ' Εθνική.
Μάλιστα το σκεπτικό της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ ανέφερε ότι οι δυο αγώνες χειραγωγήθηκαν από τον πρόεδρο του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνο Ριαβόγλου και κάποιους παίκτες της ομάδας σε συνεργασία με τον αφανή πρόεδρο της Καβάλας, Μάκη Ψωμιάδη.
Όταν τον περασμένο Σεπτέμβριο συζητήθηκε στην Πειθαρχική Επιτροπή της Ένωσης Football League και Football League 2 η ίδια υπόθεση με κατηγορούμενο τον Αγροτικό Αστέρα η απόφαση ήταν υποβιβασμός της ομάδας και ποινή απαγόρευσης οποιασδήποτε ενασχόλησης σε σχέση με το ποδόσφαιρο για επτά χρόνια.
Όμως ο Αγροτικός Αστέρας έκανε έφεση και η υπόθεση που αφορούσε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Καβάλα ξαναπήγε στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, η οποία πριν από λίγους μήνες και έχοντας ως μέλη τους κυρίους Θέμελη, Βλάση και Ανδριανόπουλο είχε αποφασίσει την ποινή της Καβάλας θεωρώντας τα δυο παιχνίδια με τον Αγροτικό Αστέρα, στημένα.
Η ίδια επιτροπή, αποτελούμενη αυτήν τη φορά από τους κυρίους Λεοντή, Βασιλόπουλο και την κυρία Αναστασάκη έκρινε τον Αγροτικό Αστέρα και τον πρόεδρό του αθώους, θεωρώντας πως δεν υπάρχει αδίκημα του στοιχήματος επειδή όταν διεξήχθησαν οι αγώνες το αδίκημα αυτό δεν προβλεπόταν από τον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ, στον οποίο περιλήφθηκε το καλοκαίρι του 2010!!!
Επίσης, στο σκεπτικό αναφέρεται ότι ο Αγροτικός Αστέρας αθωώνεται επειδή οι εκθέσεις της UEFA και του ΟΠΑΠ για αυτά τα δύο ματς αποτελούν «ισχυρή ένδειξη» και όχι «πλήρη απόδειξη».
Με βάση τα παραπάνω προκύπτουν εύλογα τα ακόλουθα ερωτήματα:
1) Αφού για τον Αγροτικό Αστέρα το αδίκημα δεν ισχύει γιατί δεν προβλεπόταν, γιατί η Καβάλα για τους ίδιους αγώνες τιμωρήθηκε; Ίσχυε το παράπτωμα τους στοιχήματος για την Καβάλα και δεν ίσχυε για τον Αγροτικό Αστέρα;
2) Αφού για την Επιτροπή Εφέσεων ο Αγροτικός Αστέρας αθωώνεται επειδή οι εκθέσεις της UEFA και του ΟΠΑΠ που είναι τα μοναδικά ενοχοποιητικά στοιχεία δεν αποτελούν απόδειξη τότε γιατί η Καβάλα τιμωρήθηκε; Στην περίπτωσή της Καβάλας οι παραπάνω εκθέσεις αποτελούσαν απόδειξη αλλά για τον Αγροτικό Αστέρα όχι;
3) Πως γίνεται η Καβάλα να τιμωρείται και ο Αστέρας να αθωώνεται όταν και τους δύο αγώνες τους νίκησε η Καβάλα; Με ποιόν έκανε συναλλαγή ώστε να κερδίσει και να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε;
Η Ηλιούπολη τιμωρήθηκε με τη λογική ότι καθόταν μόνη της να χάσει, άρα ο αντίπαλος δεν είχε συμμετοχή.
Η Καβάλα γιατί να τιμωρηθεί αφού κέρδισε χωρίς να κάτσει o Aγροτικός Αστέρας να χάσει;
Με βάση αυτή την απόφαση, η Καβάλα κακώς τιμωρήθηκε και κακώς παίζει σήμερα στην Δ΄ Εθνική.
Πηγή: skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: