Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το… μνημόνιο του ΠΑΟΚ!!

ΠΑΟΚ... όπως Ελλάδα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, στο πνεύμα της εποχής, εξήγγειλε μέτρα λιτότητας. Θα πετύχει το... μνημόνιο; Ο χρόνος θα δείξει. Γράφει ο Σάκης Γκίνας. 

Το… μνημόνιο του ΠΑΟΚ
Στο πνεύμα της εποχής κινήθηκε ο Θόδωρος Ζαγοράκης στην συνέντευξη Τύπου. Μίλησε για μειώσεις, περικοπές, οικονομικά στοιχεία, χρέη, περιοριστικά μέτρα, πορίσματα, διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της ομάδας και όλα τα συναφή.
Το αυτονόητο συμπέρασμα είναι ότι απολύτως αναγκαστικά και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπως είπε, θα ακολουθήσει την πολύ δύσκολη οικονομική πορεία της χώρας. Μια δύσβατη πορεία με επώδυνες αποφάσεις, που ίσως περιλαμβάνουν και την πώληση κάποιου πρωτοκλασάτου παίκτη, την οποία, όχι μόνο δεν απέκλεισε, αλλά άφησε ορθάνοιχτη, με ένα ποσό, βέβαια, που θα ικανοποιεί την ΠΑΕ. Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη αποφεύχθηκε το περασμένο καλοκαίρι, λόγω της ελπίδας έλευσης νέου επενδυτή, αν και υπήρχαν προτάσεις για πώληση παικτών, κατ’ ομολογία του προέδρου της ΠΑΕ.
Ο Ζαγοράκης εξήγγειλε, ως δεδομένη, την σταδιακή μείωση του μπάτζετ, με ταυτόχρονη, όμως, διατήρηση της υψηλής ανταγωνιστικότητας της ομάδας. Δήλωσε πεπεισμένος ότι αυτό γίνεται και ζήτησε την εμπιστοσύνη του κόσμου στο νέο πλάνο που σχεδίασε μαζί με τον Λάζλο Μπόλονι. Το εγχείρημά του είναι πολύ φιλόδοξο και μοιάζει με το πανάρχαιο γεωμετρικό πρόβλημα τετραγωνισμού του κύκλου, αλλά, προφανώς, ο πρόεδρος της ΠΑΕ, ποντάρει στις εξ αντικειμένου μεγάλες ποδοσφαιρικές γνώσεις που έχει ο ίδιος και οι συνεργάτες του Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης, για την επιτυχή υλοποίηση του λιτού πλάνου της νέας εποχής.
Το μήνυμά του ήταν σαφές για την δημιουργία μιας νέας ομάδας με μικρότερα συμβόλαια και νέους Έλληνες παίκτες. Ο Αθανασιάδης, ο Γεωργιάδης, ο Σταφυλλίδης, ο Γλύκος, ο Γιάννου και οι Κατσικάς, Παναγιωτούδης, Αποστολόπουλος, Στάμου που ακολουθούν, είναι μόνο ο προπομπός του μέλλοντος πάνω στο οποίο υποχρεωτικά, λόγω οικονομικών συνθηκών, θα βαδίσει ο ΠΑΟΚ.
Στα οικονομικά στοιχεία ο Ζαγοράκης δεν απέκρυψε το χρέος των 235.000 ευρώ του Ηλία Βιολίδη προς την ΠΑΕ, το οποίο ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ διαβεβαίωσε με επιστολή του ότι διευθέτησε και σύντομα αυτό θα επιβεβαιωθεί και μέσω τραπέζης.
Το λένε τα νούμερα της τετραετούς θητείας του (2,7 εκατ. ευρώ το νέο χρέος), το παραδέχτηκε και ο ίδιος, ότι εξυγίανση δεν έγινε, αλλά έγινε ανταγωνιστική η ομάδα και αυτό γεννά την προσδοκία περισσότερων εσόδων στο μέλλον που θα οδηγήσουν τελικά στην εξυγίανση. Στην αυτοκριτική του προσέθεσε και την αναγνώριση από την πλευρά του για σπατάλες σε μεταγραφές, κάτι το οποίο χαρακτήρισε απαγορευτικό γεγονός από δω και πέρα.
Η αποκάλυψή του για την συνάντηση που είχε με τον Λάζλο Μπόλονι πριν από δέκα μέρες, κατά την οποία έγινε ο αγωνιστικός σχεδιασμός για την επόμενη χρονιά, έχει δεσμευτική σημασία για τον Ρουμάνο τεχνικό. Υπό την έννοια, ότι είναι ενήμερος για τα πάντα, έχει αρμονική συνεργασία με την διοίκηση και άρα δεν υπάρχει λόγος αποχώρησής του πριν από την λήξη του διετούς συμβολαίου του.
Το… μνημόνιο του ΠΑΟΚ είναι το στοίχημα της νέας εποχής για την διοίκηση Ζαγοράκη. Θα πετύχει; Ο χρόνος θα το δείξει και μόνο αυτός. Είναι διαχρονικά ο καλύτερος κριτής. Άλλωστε, το ποδόσφαιρο από την φύση του δεν επιτρέπει τις βεβαιότητες, πολύ περισσότερο τώρα, σε εποχές παγκόσμιας αβεβαιότητας για τα πάντα.
Πηγή: Contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: