Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Το μεγάλο βήμα για μια ιστορική στιγμή!!

Όπως όλα δείχνουν, το μεγάλο βήμα για μία ιστορική στιγμή στην διαδρομή του ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου έγινε. Γράφει ο Παύλος Παπαδημητρίου.

Το μεγάλο βήμα για μια ιστορική στιγμή
Σύμφωνα με όσα υποστήριζαν τα ρεπορτάζ όλων των συναδέλφων που καλύπτουν τον Παναθηναϊκό, η Δευτέρα 19η Δεκεμβρίου του 2011 επρόκειτο να αποδειχθεί η κρισιμότερη μέρα σ' αυτό το σήριαλ που τρέχει εδώ και τρεισήμιση μήνες.
Και πράγματι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης (χωρίς βέβαια επίσημη ανακοίνωση αλλά) με διαρροές του περιβάλλοντός του πήρε θέση. Και απεφάνθη ότι πράγματι τα 15 εκατομμύρια έχουν δεσμευθεί σε τράπεζα για λογαριασμό της ΠΑΕ Παναθηναϊκός και ότι το σχέδιο επένδυσης για την ΠΑΕ που του υπεβλήθη ανταποκρίνεται πλήρως σε όσα είχαν προαναγγελθεί από την πλευρά των επενδυτών, την οποία εκπροσωπεί ο Βλάσης Τσάκας.
Λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η επικείμενη κατάθεση του νέου αθλητικού νόμου, στον οποίο περιλαμβάνεται και η κρίσιμη διάταξη που θα επιτρέπει σε μη Έλληνες υπηκόους να γίνονται κάτοχοι του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών μιας ΠΑΕ. Ο νόμος κατατέθηκε αργά το βράδυ και ψηφιστεί περί τα μέσα Γενάρη. Προφανώς αυτό είναι διάταξη-φωτογραφία, αλλά αυτό δεν μας απασχολεί στην παρούσα φάση, γιατί κανείς δεν ξέρει τί επιφυλάσσει το μέλλον.
Η μέρα έκλεισε με την έκδοση δελτίου τύπου από τον κύριο Τσάκα, στο οποίο συνοψίζεται και τονίζεται το αίσιο τέλος των επαφών της πλευράς των επενδυτών με αυτήν του κυρίου Βαρδινογιάννη. Όπως φαίνεται ,εάν το deal δεν προχωρήσει, κάποιος θα εξευτελιστεί. Ή ο εκπρόσωπος των επενδυτών αν αυτοί κάνουν πίσω, ή ο κύριος Βαρδινογιάννης αν αλλάξει άποψη και δεν πουλήσει, ή ο υπουργός αν αποσύρει το νόμο.
Μέχρι τότε όμως καλό θα είναι να αρκούμαστε στις επίσημες ανακοινώσεις, να κάνουμε σοβαρό ρεπορτάζ χωρίς κραυγές και προβοκάτσιες και να αφήνουμε ξερόλες και ψιθυριστές στην γωνιά τους. Όπως έλεγα και το Σάββατο στην εκπομπή του Παυλόπουλου και του Νιφλή στον Real Fm, ελάχιστοι έχουν συνειδητοποιήσει πόσο δύσκολη δουλειά είναι να ολοκληρωθεί αυτό το συγκεκριμένο deal. Ο Παναθηναϊκός πωλείται κύριοι, ο Παναθηναϊκός των Βαρδινογιάννηδων. Όχι η ΠΑΕ Κουκουλούμπαση.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: