Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για διαφθορά και… πρίγκιπες!!

Κατατέθηκε τελικά τη Δευτέρα στη Βουλή το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, όπως άλλωστε είχε προαναγγείλει ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος, ενώ αύριο θα σταλούν και οι συνοδευτικές εκθέσεις.

Σε ένα μήνα το νομοσχέδιο για διαφθορά και… πρίγκιπες!
Για το τέλος του Ιανουαρίου προβλέπεται η ψήφιση του.
Ο νέος νόμος περιλαμβάνει διατάξεις για τη βία, το ντόπινγκ και τη διαφθορά στο ποδόσφαιρο, ενώ συμπεριλήφθηκε και η περίφημη τροπολογία που επιτρέπει σε ξένους υπηκόους να αγοράζουν μετοχές σε ελληνικούς συλλόγους.
Οι διατάξεις περί βίας αφορούν αυστηροποίηση των ρητρών βίας και άλλα μέτρα, ενώ αναφορικά με τη διαφθορά, το στήσιμο των αγώνων γίνεται κακούργημα και προβλέπεται πλέον μια σειρά διατάξεων για την αντιμετώπιση του.
Η τροποποιητική διάταξη που αφορά το θέμα της αλλαγής στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του Παναθηναϊκού, της ΑΕΚ και όποιων άλλων, θα επιτρέπει να αποκτηθεί το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών μιας ΠΑΕ από φυσικά πρόσωπα που δεν διαθέτουν την ελληνική ιθαγένεια.
Η απαραίτητη συνοδευτική έκθεση από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους θα σταλεί αύριο ώστε να ολοκληρωθεί και τυπικά η κατάθεση του νομοσχεδίου. Έπειτα, θα ακολουθήσει η συζήτηση του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων όπου πιθανόν να υπάρξουν κάποιες προσθήκες ή αφαιρέσεις. Αυτό θα γίνει 10 και 20 Ιανουαρίου. Ο νέος νόμος θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής πιθανότατα στο τέλος του Γενάρη.
ΠΗΓΗ: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: