Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ουδεμία σύγκριση μεταξύ ανόμοιων!!

Ο Πελέ μιλάει πολύ και συνήθως λέει μπαρούφες. Η τελευταία του ήταν πριν από περίπου ένα μήνα, όταν χαρακτήρισε τον Νεϊμάρ πιο ολοκληρωμένο και πολύ καλύτερο ποδοσφαιριστή απ' τον Λιονέλ Μέσι. Αστοχη τοποθέτηση. Γράφει ο Θανάσης Κελαντώνης.

Ουδεμία σύγκριση μεταξύ ανόμοιων
Δεν τίθεται καν θέμα τοποθέτησης του Βραζιλιάνου δίπλα στον Αργεντινό ώστε να συγκριθούν.
Οταν, αν και εφόσον ο Νεϊμάρ παίξει σε μεγάλη ευρωπαϊκή λίγκα και αποδείξει ότι το «έχει» σε αυτήν, το συζητάμε. Τώρα, επειδή κατατροπώνει με τη Σάντος τις εκπληκτικής ισχύος άμυνες στο πρωτάθλημα της Βραζιλίας, ουδεμία σύγκριση (σε συλλογικό επίπεδο) δύναται να γίνει.
Τουναντίον, μπορεί να γίνεται, και καλώς γίνεται, σύγκριση ανάμεσα στον Πελέ και τον Λιονέλ Μέσι. Και η επιτυχία της Μπαρτσελόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων δεν αλλάζει το αποτέλεσμα της σύγκρισης.
Ο Πελέ ήταν ο βασιλιάς του διεθνούς ποδοσφαίρου σε επίπεδο εθνικών ομάδων και ο «ψύλλος» είναι ο βασιλιάς του συλλογικού ποδοσφαίρου επειδή παίζει στην Μπαρτσελόνα. Αμφότεροι είχαν και έχουν, αντίστοιχα, την τύχη να πλαισιώνονται από εξαιρετικής ποιότητας ποδοσφαιριστές, με αποτέλεσμα τις επιτυχίες που μέτρησαν και μετρούν, πάλι κατ' αντιστοιχία.
Οταν η εθνική ομάδα της Αργεντινής κατορθώσει να εμφανίσει σύνολο, διότι ποδοσφαιριστές επιπέδου έχει, που θα βοηθήσουν τον Μέσι να κατακτήσει τρόπαιο Παγκοσμίου Κυπέλλου μαζί της, τότε και μόνο τότε θα έχουμε και οριστική απάντηση στο ερώτημα «ποιος είναι ο σπουδαιότερος, ο Πελέ ή ο Μέσι;».
Μέχρι να αποφασίσουν στην «αλμπισελέστε» να πάρουν προπονητή και να ξεκολλήσουν επιτέλους απ' το φάντασμα του «είμαι ένας και κουβαλάω τους υπόλοιπους» που έχει αφήσει κληρονομιά ο Ντιέγκο Μαραντόνα, η ιστορία θα μένει ως έχει.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: