Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

«Είμαστε ΠΑΟΚ και έχουμε υποχρέωση να προσπαθήσουμε»


paok basket

Στις εννιά σήμερα το βράδυ ο ΠΑΟΚ θα βρεθεί για τελευταία φορά φέτος σε τζάμπολ Ευρωπαικού αγώνα. Αδιάφορο βαθμολογικά το παιχνίδι με την Σολέ στην Γαλλία. Και για τους γηπεδούχους… Μόνο κίνητρο η αποφυγή της τελευταίας θέσης στον όμιλο. Και για να γίνει αυτό ο Δικέφαλος θέλει μόνο νίκη.
Με κακή ψυχολογία όμως από τις έξι σερί ήττες και χωρίς τον Γκορί (με 11 παίκτες η αποστολή), οι πιθανότητες δεν είναι πολλές. Για τον Σούλη Μαρκόπουλο θα είναι μια καλή ευκαιρία δοκιμών και χρησιμοποίησης παικτών με μικρή μέχρι τώρα συμμετοχής. Ωστόσο λέει ο τεχνικός του ΠΑΟΚ… «Δυστυχώς για εμάς είναι ένα παιχνίδι που δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Εχουμε αποκλειστεί από τους «16″, το ίδιο ισχύει και για την Σολέ, έτσι έχω να επισημάνω ότι είναι δύσκολο να βρεθεί κίνητρο, όταν οι παίκτες ξέρουν πως ότι και να κάνουν, δεν έχουν την ευκαιρία να περάσουν στον επόμενο γύρο σε μια διοργάνωση υψηλής ποιότητας με πολύ δυνατές ομάδες. Παρ’ ‘ολα αυτά είμαστε ΠΑΟΚ, έχουμε την υποχρέωση να προσπαθήσουμε και να είμαστε ανταγωνιστικοί.
Θέλουμε να νικήσουμε και να βελτιώσουμε το ρεκόρ μας στις νίκες. Είναι μια ευκαιρία να παίξουμε πιο ελεύθερα και χωρίς πίεση και να δοκιμάσουμε νέους τρόπους παιχνιδιού που μπορούν να μας βοηθήσουν στο άμεσο μέλλον». Από την πλευρά του ο Γιάννης Καλαμπόκης επεσήμανε: «Δεν είναι ευχάριστο που έχουμε να παίξουμε ένα παιχνίδι που δεν μπορεί να οδηγήσει στον επόμενο γύρο. Πάντως θέλουμε την νίκη για το αθλητικό και ανταγωνιστικό πνεύμα. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό και ελπίζω να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».
Διαιτητές του σημερινού αγώνα θα είναι οι Γκαρσία Γκονζάλες (Ισπανία), Ρενό Γκελέρ (Βέλγιο) και Άρνις Όζολς (Λετονία). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ΠΑΟΚ μετρά πέντε νίκες σε ισάριθμα Ευρωπαικά ματς με την Σολέ, πετυχαίνοντας το 2Χ2 στην Γαλλία (78-75 την σεζόν 2004-05 και 66-48 την περίοδο 1999-2000).
Ο Ερμάν Κουντέρ τεχνικός της Σολέ τόνισε για το σημερινό παιχνίδι… «Μπορεί να μην υπάρχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, αλλά είναι Ευρωπαικό ματς, θέλουμε τη νίκη για να κλείσουμε ευχάριστα φέτος στο Γιούροκαπ. Ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλά στην Θεσσαλονίκη, μας κέρδισε και το ίδιο θέλουμε να κάνουμε εμείς στο γήπεδο μας, ώστε να αλλάξουμε το κλίμα μετά τις ήττες μας στο πρωτάθλημα».
Όσο για τον Χάιτ…; «Δεν έχει σημασία που αποκλειστήκαμε, θα παίξουμε σοβαρά για να κερδίσουμε και να ικανοποιήσουμε τους οπαδούς μας που στεναχωρέθηκαν τελευταία με τα αποτελέσματα μας».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: