Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μπόλονι "διδάσκει" πώς κλείνουν τα ανοίγματα!!

Η αξιοποίηση παικτών που είτε θεωρούνταν "δεύτερης γραμμής" είτε έμεναν παροπλισμένοι και η προώθηση ολοένα περισσότερων νεαρών στην πρώτη ομάδα, δείχνει στη διοίκηση τον τρόπο να συμμαζέψει τα οικονομικά χωρίς να εκθέσει τον προπονητή. Γράφει ο Σταύρος Κόλκας.

Ο Μπόλονι "διδάσκει" πώς κλείνουν τα ανοίγματα
Ο Λάσλο Μπόλονι αρχίζει να δείχνει στοιχεία της προπονητικής του ικανότητας, κάτι πολύ σημαντικό για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ. Γιατί, κακά τα ψέματα, η οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει στον Δικέφαλο οικονομικές υπερβάσεις και ο Ρουμάνος το έχει καταλάβει για τα καλά.
Μία από τις βασικές προσπάθειες που κάνει ο προπονητής για την ομάδα του είναι η ένταξη παικτών που δεν ήταν ενεργοί σε προηγούμενες σεζόν για διάφορους λόγους. Παίκτες που δεν θεωρούνταν «πρώτης γραμμής» –όπως ο Στέλιος Μαλεζάς και ο Γιώργος Φωτάκης– είναι από τους κορυφαίους φέτος, είναι σίγουρα (και) έργο Μπόλονι.
Στην περίπτωση όμως των δύο συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών τα διαπιστευτήριά τους είχαν δοθεί και πριν από την έλευση του Ρουμάνου. Το τελευταίο επίτευγμα του Μπόλονι αφορά το «θράσος» που επέδειξε στη χρησιμοποίηση του Παναγιώτη Γλύκου. Και μάλιστα όχι σε ένα μεμονωμένο παιχνίδι, αλλά σε μία σειρά αγώνων που αναμένεται να αυξηθεί. Ο «τρίτος τερματοφύλακας» της ομάδας έχει παίξει ήδη με Ρούμπιν Καζάν και Δόξα Δράμας, λογικά θα αγωνιστεί και αύριο με τον Εθνικό Αστέρα, ενώ είναι φανερή η διάθεση του προπονητή να τον στηρίξει, εφόσον βέβαια πάει καλά.
Για να συμβεί αυτό παραμέρισε τους Χαλκιά και Κρέσιτς, με τον πρώτο να μένει εκτός αποστολής για δύο αγώνες, κάτι που σίγουρα δεν του αρέσει. Μάλιστα, χθες ο εκ των αρχηγών της ομάδας επισκέφτηκε τα γραφεία της ΠΑΕ για να μιλήσει με τους Βρύζα - Κωνσταντινίδη. Η επίσημη ενημέρωση έκανε λόγο για «προσωπικό θέμα», κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ο Χαλκιάς να εξέφρασε τη δυσφορία του για την περιθωριοποίησή του.
Ο Μπόλονι χρησιμοποιεί τον Γλύκο συνειδητά, αφού δεν είναι απόλυτα ικανοποιημένος ούτε από τον πολύπειρο Ελληνα ούτε από τον αναπληρωματικό Κροάτη. Κι αν ο 25χρονος Βολιώτης τα καταφέρει σε αυτήν τη (θεωρητικά) βατή σειρά αγώνων που έρχεται, τότε θα «καπαρώσει» το Νο 1 του ΠΑΟΚ.
Της περίπτωσης Γλύκου έχουν προηγηθεί κι άλλες. Ο παντελώς ανενεργός Σωτήρης Μπαλάφας είναι πλέον μία αξιόπιστη λύση στο κέντρο της άμυνας, αλλά και στη μεσαία γραμμή όποτε χρειαστεί, δίνοντας στον Δικέφαλο ακόμη και γκολ. Οπως αυτό που πέτυχε στο Λβιβ, που ήταν η απαρχή μιας χρυσής σελίδας στην ευρωπαϊκή ιστορία του συλλόγου, αν και λίγοι το έχουν αντιληφθεί. Ο Μπαλάφας έχει αρχίσει να γίνεται ένα σημαντικό «γρανάζι» και να λύνει τα χέρια του Μπόλονι.
Αλλά και η περίπτωση Σταφυλίδη μόνο απλή δεν ήταν. Στον ΠΑΟΚ προγραμμάτιζαν εδώ και χρόνια την ένταξή του στην πρώτη ομάδα. Γνώριζαν ότι θα φτάσει σε επίπεδο ικανό να σταθεί σ’ αυτήν, αφού στην ηλικία του ξεχώριζε πάρα πολύ. Για να φτάσει βέβαια ο μικρός να παίξει έπρεπε να δουλέψει, όπως κι έγινε, χάνοντας περιττά κιλά και ξεπερνώντας μία κακή ιατρική εκτίμηση που του είχε γίνει με αποτέλεσμα να χάσει χρόνο.
Ο Μπόλονι βρήκε το τάιμινγκ και τον έριξε στη μάχη, ο Σταφυλίδης πήγε πολύ καλά στα παιχνίδια με Παναιτωλικό, Κέρκυρα και Τότεναμ (όσο έπαιξε μέχρι την άδικη αποβολή του), αλλά και στα Γιάννινα. Σημασία πλέον έχει τι προγραμματίζεται από εδώ και στο εξής. Τρεις είναι ακόμη οι παίκτες που θα ενεργοποιηθούν από τον Ρουμάνο μέχρι το τέλος της σεζόν.
Ο πρώτος είναι ο Απόστολος Γιάννου, ο οποίος είναι μία περίπτωση ιδιόμορφη. Εμφανίστηκε ανέτοιμος κι έτσι πήρε τις πρώτες συμμετοχές του. Για την ακρίβεια, τις πήρε όταν ήταν επιβαρημένος με καθημερινές διπλές προπονήσεις και ήταν λογικό να μην είναι σε θέση να παίξει με καθαρό μυαλό.
Ο Μπόλονι το είδε αυτό, τον έστειλε για λίγο στη β’ ομάδα προκειμένου να φρεσκαριστεί και να πάρει 90λεπτα και τον επανέφερε την Κυριακή κόντρα στη Δόξα όπου ήταν εξαιρετικός. Ακολουθεί ο Γιώργος Κατσικάς. Δουλεύει σκληρά για να βρεθεί σε καλό επίπεδο, έχει πείσει τον τεχνικό του Δικεφάλου ότι διαθέτει τα απαιτούμενα στοιχεία και σύντομα θα πάρει χρόνο συμμετοχής.
Σίγουρα θα αναβαθμιστεί η ομάδα αν βρεθεί με ένα στόπερ λιγότερο τον Ιανουάριο, αλλά και να μη συμβεί αυτό, πάλι θα πάρει ευκαιρίες. Επαιξε στο φιλικό με τα Γιαννιτσά και έδειξε έτοιμος, καθώς και στο παιχνίδι της β’ ομάδας το περασμένο Σάββατο.
Ο τρίτος της παρέας είναι ο Παναγιωτούδης, ο οποίος είναι στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα Κυπέλλου στην Καισαριανή, παρότι δεν μπορεί να παρακολουθήσει συχνά τις προπονήσεις της πρώτης ομάδας. Βλέπετε, είναι μόλις 17 χρονών και έχει... σχολείο! Του Ρουμάνου όμως του έχει «κολλήσει» κι άμα του μπει κάτι στο μυαλό, δεν του βγαίνει με τίποτα. Αλλωστε τα δείγματα του μικρού μέχρι τώρα είναι εξαιρετικά.
Πηγή: Εξέδρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: