Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Μοιρασιά στο Λεβάντε!!

Στο δικό τους ντέρμπι η Βιγιαρεάλ προηγήθηκε 2-0, αλλά η Βαλένθια πρόλαβε να ισοφαρίσει στο 87'. Πρώτη φορά από το 2007 που οι Νυχτερίδες επέστρεψαν από δύο εις βάρος τους γκολ!

Μοιρασιά στο Λεβάντε

Ηταν ίσως η πρώτη φορά τουλάχιστον την τελευταία 10ετία που το τοπικό ντέρμπι του Λεβάντε είχε ξεκάθαρο φαβορί. Παρά το ότι το ματς διεξαγόταν στο «Μαδριγάλ», η Βιγιαρεάλ είναι τόσο χάλια που η σταθερή -και δίχως κάτι φοβερό -Βαλένθια φάνταζε ομαδάρα μπροστά της. Πριν ξεκινήσει όμως ο αγώνας, τα φλας άστραψαν στον πάγκο των γηπεδούχων. Εκεί βρέθηκε για πρώτη φορά ο Πάκο Μολίνα που είχε δύσκολο ντεμπούτο ως κόουτς της Βιγιαρεάλ.
Παραδόξως, το Κίτρινο Υποβρύχιο ξεκίνησε πιο δυνατά. Το εκπληκτικό ήταν πως σε ένα τετράλεπτο (14'-18') επικύρωσε την ανωτερότητα του με δύο γκολ! Μάρκο Ρούμπεν και Γκονσάλο Ροδρίγκες έβαλαν φωτιά στο ντέρμπι και έκαναν τις Νυχτερίδες να τρέχουν και να μην φτάνουν. Τελικά όμως οι φιλοξενούμενοι πρόλαβαν και στο 87' έκλεψαν το βαθμό (2-2).
Σκόρερ της ισοφάρισης και χρυσή αλλαγή ήταν ο Αρίτς Αντούριθ. Το εντυπωσιακό ήταν πως ο Ισπανός επιθετικός είχε αντικαταστήσει τον Φεγκουλί, ο οποίος ήταν εκείνος που είχε μειώσει (41') για τη Βαλένθια. Με αυτό τον τρόπο γλίτωσε την ήττα και σημείωσε δύο γκολ στο εν λόγω γήπεδο για μόλις δεύτερη φορά στην ιστορία της.
Μάλιστα η Βαλένθια είχε να κάνει τέτοια ανατροπή (πίσω στο σκορ με δύο γκολ) από το 2007 κόντρα στη Σαραγόσα. Οσο για τη Βιγιαρεάλ που πραγματοποιεί τον χειρότερο πρώτο γύρο στην ιστορία της στην κατηγορία, έμεινε για πέμπτο ματς δίχως νίκη. Πρόκειται για το δεύτερο χειρότερο σερί της, με τα επτά ματς στο ξεκίνημα της περιόδου 2009-'10 με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στον πάγκο της να είναι το χειρότερο σερί όλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: