Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Στο θρόνο της η Λίβερπουλ!!

Στο θρόνο της η Λίβερπουλ!

Μετά από έναν απίστευτο σε εξέλιξη τελικό, η Λίβερπουλ αποδείχθηκε πιο ψύχραιμη από την Κάρντιφ στη διαδικασία των πέναλτι και κέρδισε τον πρώτο τίτλο της μετά από έξι χρόνια, το Λιγκ Καπ Αγγλίας φτάνοντας τις οκτώ κατακτήσεις (περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στο Νησί)!

Και οι δύο Τζέραρντ έχασαν πέναλτι, αλλά εκείνος των Ουαλών αστόχησε στο καθοριστικό.

Μέισον (19’), Σκρτελ (60’) στην κανονική διάρκεια και Κάουτ (108’), Τέρνερ (118’) στην παράταση σημείωσαν τα γκολ της αναμέτρησης. Εντυπωσιακή ατμόσφαιρα από τους φίλους των «κόκκινων» που μετέτρεψαν το Γουέμπλεϊ σε… Ανφιλντ.



Με διάθεση να δείξει από νωρίς ποιος είναι το αφεντικό στο γήπεδο βγήκε στον αγωνιστικό χώρο του Γουέμπλεϊ, η Λίβερπουλ κόντρα στην Κάρντιφ. Οι επινοήσεις του Τζέραρντ και οι εντυπωσιακές ενέργειες του Ντάουνινγκ έφεραν τους «κόκκινους» με αξιώσεις στην αντίπαλη εστία από την αρχή ωστόσο πότε η γκίνια (βλέπε δοκάρι σε σουτ του Τζόνσον) και πότε οι κακές επιλογές στην επίθεση, δεν τους επέτρεψαν να πάρουν αυτό που δικαιούνταν βάσει της υπεροχής τους: το προβάδισμα. Αυτό που πήραν κόντρα στη ροή του αγώνα οι «τρακαρισμένοι», αλλά και ιδιαίτερα «σφιχτοί» αμυντικά «bluebirds». Η έμπνευση του Μίλερ και το ιδανικό τελείωμα του Μέισον υποχρέωσαν τους παίκτες του Κένι Νταλγκλίς να «τρέχουν και να μην φτάνουν» για να σώσουν την κατάσταση ώστε να φέρουν το ματς στα μέτρα τους.

Αφού χρειάστηκαν λίγο χρόνο για να καταλάβουν από πού τους ήρθε, ανασυντάχθηκαν κι όσο περνούσε ο χρόνος ενέτειναν όλο και περισσότερο την πίεσή τους. Το μόνο που άλλαξε με την επιστροφή από τα αποδυτήρια για το δεύτερο ημίχρονο ήταν ότι οι επιθέσεις τους γίνονταν πλέον στην άλλη εστία. Ο Μπέλαμι μπορεί να μην ξεκίνησε, όμως ήταν ο πρώτος που εμπιστεύθηκε ο Νταλγκλίς να ρίξει την ώρα που η μπάλα «έκαιγε». Και η είσοδός του αποδείχθηκε ιδιαίτερα γούρικη. Δεν πέρασαν δυο λεπτά από τον είσοδό του κι η Λίβερπουλ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Το δοκάρι στην κεφαλιά του Σουάρες δοκίμασε την υπομονή της, αλλά ο Σκρτελ, με ψύχραιμη προσπάθεια ισοφάρισε βάζοντας τις βάζεις για να αποκατασταθεί η τάξη.

Ολοι μπροστά έψαξαν επίμονα το δεύτερο γκολ, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ τα «χρειάστηκαν» στο φινάλε όταν Τέρνερ και Μίλερ έχασαν σημαντικές ευκαιρίες. Ο έξτρα χρόνος ήταν αναπόφευκτος και μάλιστα απέναντι σε έναν αντίπαλο που είχε αποβάλλει κάθε κόμπλεξ κατωτερότητας μοιάζοντας έτοιμος να τα δώσει όλα για να πετύχει την έκπληξη. Κι ειδικά όταν (σχεδόν) όλα του πήγαιναν δεξιά (ο Τέιλορ έσωσε στην γραμμή την κεφαλιά του Σουάρες) γιατί να μην το πιστέψει; Στο συγκεκριμένο ερώτημα ανέλαβε να απαντήσει ο Κάουτ που με δικό του τέρμα «λύτρωσε» τη Λίβερπουλ. Έτσι νόμιζε διότι ο Τέρνερ την άφησε… ξερή και οδήγησε τον τελικό στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι. Σε αυτήν και οι δύο Τζέραρντ αστόχησαν σε εκτέλεση πέναλτι, αλλά εκείνο των Ουαλών ήταν που έγραψε τον επίλογο με την ομάδα του μεγάλου λιμανιού να επιστρέφει στους τίτλους μετά από έξι χρόνια.

Η διαδικασία των πέναλτι:

* Πρώτη εκτελούσε η Λίβερπουλ

Στ. Τζέραρντ - αστόχησε
Μίλερ - δοκάρι
Ανταμ - άουτ
Κάουι 1-0
Κάουτ 1-1
Γκεστέ - δοκάρι
Ντάουνινγκ 1-2
Γουίτινγχαμ 2-2
Τζόνσον 2-3
Α. Τζέραρντ - άουτ




Κάρντιφ (Μάλκι Μακάι): Χίτον, ΜακΝόουτον (106’ Μπλέικ), Χάντσον (99’ Α. Τζέραρντ), Τέρνερ, Τέιλορ, Γουίτινγχαμ, Γκούναρσον, Κάουι, Γκεστέντ, Μίλερ, Μέισον (90’ Κις).

Λίβερπουλ (Κένι Νταλγκλίς): Ρέινα, Τζόνσον, Άγκερ (87’ Κάραγκερ), Σκρτελ, Ενρίκε, Στ. Τζέραρντ, Άνταμ, Χέντερσον (58’ Μπέλαμι), Ντάουνινγκ, Σουάρες, Κάρολ (103’ Κάουτ).

Γήπεδο: Γουέμπλεϊ (89,041 θεατές)

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: