Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Άρης για μια πενταετία!!

Οι προοπτικές του υπάρχοντος ρόστερ και ο "κορμός" πάνω στον οποίο μπορούν να στηριχτούν οι "κίτρινοι" τα επόμενα χρόνια.
Άρης για μια πενταετία!
Λένε πως όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια για το μέλλον, ο Θεός… το διασκεδάζει. Αυτό, όμως, δεν εμποδίζει τους ανθρώπους του ΑΡΗ, ακόμη και εν μέσω κρίσης, να καταστρώσουν τα πλάνα τους για τα επόμενα χρόνια.
Και το κάνουν προσαρμόζοντας τις σκέψεις και τα σχέδιά τους στα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στο χώρο του ποδοσφαίρου, στοχεύοντας στο να διατηρήσουν τον ΑΡΗ ανταγωνιστικό. Η συγκυρία μπορεί να μην είναι η ευνοϊκότερη, αλλά όταν υπάρχει μεράκι και σωστός προγραμματισμός, όλα μπορούν να γίνουν.
Η αλήθεια είναι ότι ούτε τη δεδομένη χρονική στιγμή ο ΑΡΗΣ έχει σαφές αγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, αν παρατηρήσει κανείς τις ηλικίες των περισσότερων παικτών που διαθέτει στο ρόστερ του, καταλήγει εύκολα στο συμπέρασμα ότι δημιουργείται μια ομάδα με παρόν και μέλλον.
Για παράδειγμα,
ο Μάρκος Βελλίδης στα 25 του χρόνια καθιερώθηκε στην εντεκάδα του ΑΡΗ και το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό. Ο ΑΡΗΣ μπορεί να στηριχτεί πάνω του για τα επόμενα χρόνια. Και οφείλει να σκεφτεί έτσι ώστε να δημιουργήσει μία ομάδα με ισχυρές βάσεις που θα αντέξει στα… δυσκολότερα χρόνια που έρχονται.
Παρόντες στον «κορμό» που θέλει να φτιάξει για τα επόμενα χρόνια μπορούν να αποτελέσουν δύο από τα βασικότατα «γρανάζια» τόσο της περσινής, όσο και της φετινής ομάδας. Ο λόγος για τον 25χρονο Ρικάρντο Φατί, ο οποίος δεσμεύεται με τους Κίτρινους μέχρι το καλοκαίρι του 2013, χρονιά στην οποία ολοκληρώνεται η συνεργασία και με τον 27χρονο Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός εμφανίζεται αναγεννημένος στα χέρια του Μασάδο και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει τον ηγέτη της νέας προσπάθειας.
Ο Καλίφα Σανκαρέ είναι 27 ετών και υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας. Ο Χαβιέρ Ούμπιντες βαδίζει προς τα 29 και επίσης υπέγραψε συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο Ελντιν Γιακούποβιτς είναι στα 27 του και ο Νοέ Ακόστα στα 28. Κι εφόσον ο Ισπανός συνεχίσει τις καλές του εμφανίσεις, είναι πολύ πιθανό να κληθεί σύντομα για να ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το καλοκαίρι. Πάμε παρακάτω. Ο Μανώλης Παπαστεριανός είναι 24 ετών και θα παίζει στους Κίτρινους τουλάχιστον μέχρι το 2013, όπως και ο Κώστας Καπετάνος που είναι δύο χρόνια μεγαλύτερος.
Δεν ξεχνάμε, φυσικά, τους πιτσιρικάδες. Την γενιά των 18άρηδων. Ο Γιάννης Γιαννιώτας είναι το next best thing όχι μόνο του ΑΡΗ, αλλά του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ο Μασάδο μπορεί να επενδύσει πάνω του, όπως και στον Τριανταφυλλάκο που «χτυπάει» την πόρτα της βασικής εντεκάδας και αποτελεί μία «χρυσή ελπίδα» για το παρόν και το μέλλον. Κοντά τους και ο Τσουκάνης με τον Οικονομόπουλο που περιμένουν στον... προθάλαμο.

Πηγή: Allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: